Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στα Χανιά – Ευθύμης Λέκκας: Έγινε αισθητός σε όλη την περιφέρεια – Περιμένουμε μετασεισμούς

Ο σεισμός 4,9 Ρίχτερ αναστάτωσε τα Χανιά το πρωί της Κυριακής καθώς έγινε σε χαμηλό εστιακό βάθος στην περιοχή της Σούγιας.

Ο Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο newsit.gr για τον σεισμό στα Χανιά τόνισε πως έγινε έντονα αισθητός σε όλη την Περιφέρεια Χανίων και πως περιμένουν μετασεισμούς μικρότερης όμως έντασης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας «ο σεισμός ήταν 4,9 Ρίχτερ σε ένα μικρό εστιακό βάθος, στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Παλαιοχώρας. Έγινε έντονα αισθητός σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Προηγήθηκε ένας μικροσεισμός το πρωί. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Περιμένουμε μετασεισμούς μικρότερης έντασης».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάπτυξη σε πρώτο πλάνο στη Βόρεια Ελλάδα – Ο Οικονοµικός Αντίκτυπος του Hamptons Greece

Η Τουριστική – οικιστική επένδυση της “Hamptons Greece”, µε επικεφαλής τον Καναδό επιχειρηµατία Alex Haditaghi, δεν είναι απλώς µια πολυτελής ανάπτυξη τουριστικών ακινήτων, αλλά µια δύναµη µετασχηµατισµού της οικονοµικής ανάπτυξης για ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα για την περιοχή της Καβάλας.

Αυτό το φιλόδοξο έργο έχει φέρει σηµαντικά οικονοµικά οφέλη, διαµορφώνοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο σε µια περιοχή που συχνά παραµελείται από τις εθνικές πολιτικές.

 ∆ηµιουργία Θέσεων Εργασίας και Τοπική Απασχόληση

Ένα από τα πιο άµεσα και ορατά οφέλη του έργου “Haptons Greece” στην τοπική κοινωνία, είναι το κοινωνικό αποτύπωµα που θα αφήσει διαχρονικά µε την δηµιουργία πρόσκαιρων αλλά και µόνιµων άµεσων και έµεσων θέσεων εργασίας. Στη φάση της κατασκευής θα απασχολήσει εκατοντάδες εργαζόµενους από την ευρύτερη τοπική κοινωνία, από οικοδόµους και µηχανικούς µέχρι σχεδιαστές και κηπουρούς. Όταν ολοκληρωθεί, το έργο θα συνεχίσει να δηµιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης µέσω του 5άστερου ξενοδοχείου, αλλά και διαφόρων παροχών για τις ανάγκες συντήρησης της επένδυσης. Οι τοπικές επιχειρήσεις επίσης θα επωφεληθούν από την αυξηµένη ζήτηση για υπηρεσίες, συµβάλλοντας σε µια πιο ζωντανή τοπική οικονοµία αυξάνοντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας.

 Αύξηση των Αξιών Ακινήτων

Το έργο της Τουριστικής Ανάπτυξης της “Hamptons Greece” έχει ήδη σοβαρό αντίκτυπο στις τοπικές αξίες ακινήτων. Πριν από την έναρξη του έργου, οι τιµές των ακινήτων στην Ηρακλίτσα, όπου βρίσκεται το “Hamptons Greece”, ήταν µέτριες σε σχέση µε τις δυνατότητες της περιοχής.

Κατοικίες µπορούσαν να αγοραστούν γύρω στα 2.500€ ανά τετραγωνικό µέτρο. Ωστόσο, µε την εισαγωγή αυτής της υψηλού επιπέδου τουριστικής ανάπτυξης, οι τιµές έχουν εκτοξευθεί πάνω από 4.000€ ή ακόµα και €5.000 ανά τετραγωνικό µέτρο. Αυτή η άνοδος των αξιών ακινήτων έχει προσφέρει σηµαντικές αποδόσεις στους τοπικούς ιδιοκτήτες και έχει προσελκύσει νέους επενδυτές στην περιοχή.

 Προσέλκυση Υψηλής Ποιότητας Επενδυτών και Κατοίκων

Η επιλεκτική στρατηγική πωλήσεων του “Hamptons Greece” έχει εξασφαλίσει ότι το έργο προσελκύει υψηλής ποιότητας επενδυτές και φυσικά κατοίκους. Πάνω από το 60% των αγοραστών προέρχονται από τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Ηνωµένο Βασίλειο, ενώ δεν λείπει το ενδιαφέρον από την Τουρκία, τη Γαλλία, τη Γερµανία και τη Σουηδία. Αυτή η εισροή ευκατάστατων κατοίκων απ’ όλη την υφήλιο, δεν έχει µόνο ανεβάσει το προφίλ της Καβάλας, αλλά έχει φέρει και µια ποικιλόµορφη και κοσµοπολίτικη ατµόσφαιρα στην περιοχή.

Αυξηµένος Τουρισµός και ∆ιεθνές Ενδιαφέρον

Η πολυτελής έλξη του Hamptons Greece έχει τοποθετήσει την Καβάλα ως κορυφαίο προορισµό για διεθνείς τουρίστες. Οι παγκόσµιας κλάσης παροχές της ανάπτυξης, συµπεριλαµβανοµένου ενός 5άστερου ξενοδοχείου, σπα και ιδιωτικών βιλών, προσελκύουν επισκέπτες υψηλής δαπάνης. Αυτή η αύξηση του τουρισµού µεταφράζεται σε περισσότερη επιχειρηµατική δραστηριότητα για τα τοπικά εστιατόρια, καταστήµατα και υπηρεσίες, ενισχύοντας περαιτέρω την τοπική οικονοµία. Επιπλέον, η κάλυψη από τα µέσα ενηµέρωσης και η διεθνής αναγνώριση του έργου έχουν βάλει τη Βόρεια Ελλάδα στον παγκόσµιο χάρτη, προσελκύοντας ακόµα περισσότερο ενδιαφέρον και επενδύσεις.

 Βελτιώσεις στις Υποδοµές

Το έργο “Hamptons Greece” έχει προωθήσει και βελτιώσεις στις τοπικές υποδοµές. Η ανάγκη υποστήριξης µιας τέτοιας υψηλού επιπέδου οικονοµικής ανάπτυξης έχει οδηγήσει σε καλύτερους δρόµους, βελτιωµένες δηµόσιες υπηρεσίες και αυξηµένες επενδύσεις στις τοπικές παροχές. Αυτές οι βελτιώσεις ωφελούν όχι µόνο τους κατοίκους του “Hamptons Greece” αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινότητα, βελτιώνοντας τη συνολική ποιότητα ζωής στην περιοχή.

 Μακροπρόθεσµη Οικονοµική Ανάπτυξη

Τα οικονοµικά οφέλη της τουριστικής, οικιστικής επένδυσης “Hamptons Greece” εκτείνονται πέρα από τα άµεσα κέρδη. Με την προσέλκυση ευκατάστατων κατοίκων και τουριστών, το έργο συµβάλλει στη δηµιουργία µιας πιο σταθερής και ευηµερούσας τοπικής οικονοµίας. Η παρουσία υψηλών προδιαγραφών παροχών και η διεθνής αναγνώριση, δηµιουργούν έναν θετικό κύκλο, ενθαρρύνοντας περαιτέρω επενδύσεις και ανάπτυξη στην περιοχή. Αυτή η µακροπρόθεσµη αναπτυξιακή δυναµική υπόσχεται να µεταµορφώσει τη Βόρεια Ελλάδα σε έναν ακµάζοντα οικονοµικό κόµβο.

Συµπέρασµα

Το έργο “Hamptons Greece”, υπό την οραµατική ηγεσία του Alex Haditaghi, αποτελεί παράδειγµα του πώς µια στοχευµένη ανάπτυξη ακινήτων µπορεί να οδηγήσει σε σηµαντική οικονοµική ανάπτυξη και αναζωογόνηση µιας ολόκληρης περιοχής, δηµιουργώντας θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τις αξίες ακινήτων, προσελκύοντας υψηλής ποιότητας επενδυτές, αυξάνοντας τον τουρισµό, βελτιώνοντας τις υποδοµές και ενισχύοντας τη µακροπρόθεσµη οικονοµική ανάπτυξη. Το “Hamptons Greece” µεταµορφώνει την Καβάλα και τη Βόρεια Ελλάδα. Αυτή η ανάπτυξη όχι µόνο ενισχύει την τοπική οικονοµία, αλλά και τοποθετεί τη Βόρεια Ελλάδα ως έναν σηµαντικό παίκτη στη διεθνή οικονοµική και τουριστική σκηνή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε ρέμα κοντά στο Ορφάνι του Παγγαίου

Φωτιά ξέσπασε κοντά σε ρέμα στην περιοχή του Ορφανίου στον Δήμο Παγγαίου.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ελευθερούπολη αλλά και αρκετοί εθελοντές.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

UBS: Μόνο στην Ελλάδα μειώθηκε ο πλούτος την τελευταία 15ετία

Ελλάδα ήταν η μόνη από τις 56 χώρες, τις οποίες παρακολουθεί η UBS, στην οποία μειώθηκε ο πλούτος των πολιτών της μειώθηκε την περίοδο 2008-2023, τόσο όσον αφορά το μέσο όσο και το διάμεσο ποσό.

Σύμφωνα με τo Global Report Wealth 2024 της UBS, ο μέσος πλούτος μειώθηκε 11% και ο διάμεσος 31% στην τελευταία 15ετία. Η πολύ μεγαλύτερη μείωση του διάμεσου πλούτου δείχνει ότι πέραν της μείωσης του πλούτου αυξήθηκε και η ανισότητα στην κατανομή του, με αυτόν να συγκεντρώνεται περισσότερο στα υψηλότερα κλιμάκια.

Στην Ιταλία και την Ισπανία σημειώθηκε αύξηση του μέσου πλούτου στην τελευταία 15ετία, αλλά αυτή συγκαλύπτει τη μεγάλη μείωση στον διάμεσο πλούτο.

Αντίθετα, στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ο μέσος και ο διάμεσος πλούτος αυξήθηκαν περίπου με το ίδιο ποσοστό στο παραπάνω διάστημα, υποδηλώνοντας μικρή μόνο μεταβολή στην κατανομή του μεταξύ του πληθυσμού.

Αμετάβλητος το 2023

Ο μέσος πλούτος των Ελλήνων έμεινε αμετάβλητος το 2023 σε σχέση με το 2022, ενώ σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στην Τουρκία, όπου εκτινάχθηκε 157%, πολύ περισσότερο από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην τρίτη θέση όσον αφορά την αύξηση του πλούτου το 2023 ήταν η Ρωσία, γεγονός που επίσης δείχνει ότι οι κυρώσεις της Δύσης δεν είχαν τον αντίκτυπο που αναμενόταν.

UBS, μεταβολή πλούτου 2022-2023

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων

Όσον αφορά τον αριθμό των εκατομμυριούχων, στην Ελλάδα ανέρχονταν πέρυσι σε 80.655 και η UBS εκτιμά ότι ο αριθμός τους θα μειωθεί ελαφρά το 2028 σε 80. 295. Αντίθετα, ο αριθμός των Τούρκων εκατομμυριούχων αναμένεται να αυξηθεί κατά 43% και να φθάσει τους 87.077.

Τον μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων είχαν οι ΗΠΑ, σχεδόν 22 εκατομμύρια (αντιστοιχούν στο 38% του παγκόσμιου αριθμού), και ακολουθούσαν η Κίνα και η Βρετανία.

UBS, αριθμός εκατομμυριούχων

Τον υψηλότερο μέσο πλούτο είχαν οι Ελβετοί, ενώ ακολουθούσαν οι πολίτες του Λουξεμβούργου, του Χονγκ Κονγκ και των ΗΠΑ.

UBS, πλούτος

imerisia.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en