Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε πρώτο κυβερνητικό πλάνο ακρίβεια και μεταρρυθμίσεις | Αλλαγή φρουράς σήμερα στο κόμμα με την πρώτη γυναίκα γραμματέα

Μια εβδομάδα με έντονο κοινοβουλευτικό ενδιαφέρον ξεκινά, καθώς αύριο Τρίτη κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού στη βουλή με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στη χθεσινή απολογιστική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο θετικό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας ξεκαθαρίζοντας ότι η δημοσιονομικά ισορροπημένη πολιτική της κυβέρνησης αποτυπώνεται στην θετική πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, επαναλαμβάνοντας ότι το πλεόνασμα της ανάπτυξης θα επιστρέφει στην κοινωνία με έμφαση στους αδύναμους πολίτες.

Παράλληλα, η ηγετική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο εστιάζει στις αναταράξεις που προκαλεί στα νοικοκυριά η ακρίβεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά τακτική ενημέρωση για όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, την εφαρμογή των «εργαλείων» της μόνιμης μείωσης τιμής και του καλαθιού του νοικοκυριού, τους ελέγχους αλλά και τα πρόστιμα που επιβάλλονται. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει τις επισκέψεις – αυτοψίες στα σούπερ μάρκετ στέλνοντας το μήνυμα ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Θα προστατευτούν οι πολίτες από όσους νομίζουν ότι θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος τους, εκμεταλλευόμενοι τις συνέπειες του εισαγόμενου πληθωρισμού».

Στο επίκεντρο η Θεσσαλία

Για τα κυβερνητικά μέτρα ανασυγκρότησης των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου αναμένεται να ενημερώσει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός τη βουλή, ενώ παραδόθηκε στους συναρμόδιους υπουργούς το πρώτο πόρισμα από την πραγματογνωμοσύνη που έκανε στην περιοχή η ολλανδική εταιρεία HVA International για τη «θωράκιση» του Θεσσαλικού κάμπου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι το δια ταύτα του πορίσματος είναι ότι πολιτεία και πολίτες πρέπει να αλλάξουν ολόκληρη την προσέγγισή τους γύρω από τη διαχείριση των υδάτων και των πλημμυρών αλλά και να αποδεχτούν το γεγονός ότι ο ανασχεδιασμός αυτός θα πάρει χρόνο και θα κοστίσει χρήματα. Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν καθώς στο πλαίσιο της διαδικασίας οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης αναμένεται να λάβουν το λόγο και για το θέμα των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Διορθωτικές αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο

Αντικείμενο εσωτερικού κυβερνητικού προβληματισμού έχει αποτελέσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μετά το μέτωπο που έχει ανοίξει με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr αναμένεται να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις – εξαιρέσεις από το κατώτατο πλαφόν του 10.920 ευρώ, το οποίο ενδέχεται να χαμηλώσει για όλους όσοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν άλλη πηγή εισοδήματος για την οποία φορολογούνται αλλά και για άλλες κατηγορίες όπως οι αγρότες. Φορολογικές ανάσες αναμένεται να υπάρξουν με διατήρηση από 1/1/2024 του μειωμένου ΦΠΑ για τους κλάδους του τουρισμού και των μεταφορών π.χ. κόμιστρα ταξί, εισιτήρια μετρό, λεωφορεία, τραμ ή τρένα, αεροπλάνα, πλοία και τιμές ξενοδοχείων.

Έρχονται νέα νομοσχέδια

Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να τεθούν σε ψηφοφορία τα νομοσχέδια για τους servicers και το πλαίσιο διαφάνειας των οφειλετών αλλά και αυτό για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επεξεργάζεται πυρετωδώς σχέδιο νόμου την εισαγωγή στην ελληνική πραγματικότητα των μη κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία αποτελούν προάγγελο για την συνταγματική αλλαγή του άρθρου 16.

Η πρώτη γυναίκα γραμματέας της ΝΔ

Σε μια από τις κορυφαίες κομματικές θέσεις της γαλάζιας παράταξης αναμένεται να εκλεγεί η Μαρία Συρεγγέλα, η οποία θα διαδεχθεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη.

Σήμερα στις 18.30 παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα γραφεία της οδού Πειραιώςθα ανακοινωθεί η υποψηφιότητά της η οποία χρειάζεται το 10% των υπογραφών των μελών του κόμματος. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη επιτευχθεί. Η εκλογή θα γίνει με ενιαίο ψηφοδέλτιο και κάθε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής έχει δικαίωμα να βάλει έναν σταυρό προτίμησης. Για να εκλεγεί κάποιος γραμματέας της Πολιτικής Επιροπής απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών.

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γλυπτά Παρθενώνα: Ενοχλημένη η Αθήνα από την απρεπή συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού

Δεν σήκωσε το γάντι η Αθήνα στις συνεχιζόμενες απρέπειες του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος και χθες από τη βουλή των Κοινοτήτων, μίλησε για αθέτηση των υποσχέσεων της Ελλάδας. «Οι ελληνοβρετανικές σχέσεις είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα» απαντάει η Αθήνα.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Σκέρτσος για την επιστολική ψήφο | Ιστορική στιγμή για την Ελληνική Δημοκρατία

Σε συνέχεια της εισήγησης του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος επισημαίνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική δημοκρατία, ένα ακόμη βήμα σύγκλισης με την Ευρώπη και διεύρυνσης των πολιτικών δικαιωμάτων».

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριν λίγο στο υπουργικό συμβούλιο τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην καθιέρωση της επιστολής ψήφου για όλους τους ψηφοφόρους (κατοίκους εξωτερικού και εσωτερικού προαιρετικά) από τις επόμενες ευρωεκλογές του 2024. Μια ακόμη σημαντική πολιτική μεταρρύθμιση, που απαντάει στο πρόβλημα της αυξανόμενης αποχής και υποστηρίζει το εκλογικό δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού, των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, των εποχικών εργαζόμενων, των νέων μαθητών και φοιτητών», υπογραμμίζει κλείνοντας ο υπουργός Επικρατείας.

 

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Όταν έκλαψε η Θάτσερ | Όλες οι «μεγάλες επενδύσεις» σε ένα βίντεο

«Όταν έκλαψε η Θάτσερ. Ή αλλιώς: Όλες οι ‘μεγάλες επενδύσεις’ Μητσοτάκη σε ένα βίντεο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτηση του στο «Χ», την οποία συνοδεύει με ένα δίλεπτο βίντεο του iSYRIZA που περιλαμβάνει δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών, και αφορά στα ζητήματα της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό, τα εργασιακά, την ελευθερία της αγοράς εργασίας, τις δημόσιες υποδομές.

«Η απάντησή μας; Δυναμώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Γίνε μέλος στο isyriza.gr», προσθέτει ο κ. Κασσελάκης.

«Όταν έκλαψε η Θάτσερ. Ή αλλιώς: Όλες οι ‘μεγάλες επενδύσεις’ Μητσοτάκη σε ένα βίντεο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτηση του στο «Χ», την οποία συνοδεύει με ένα δίλεπτο βίντεο του iSYRIZA που περιλαμβάνει δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών, και αφορά στα ζητήματα της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό, τα εργασιακά, την ελευθερία της αγοράς εργασίας, τις δημόσιες υποδομές.

«Η απάντησή μας; Δυναμώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Γίνε μέλος στο isyriza.gr», προσθέτει ο κ. Κασσελάκης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: