Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Και να που τελικά … πριν αλέκτωρ φωνήσαι … το σκοτάδι και το φως έγιναν … σούρουπο (!!!), οι αξεπέραστες προεκλογικές αντιθέσεις έγιναν … «πολιτικός πολιτισμός», οι «διαφωνίες» πριν την κάλπη έγιναν … «κοινό όραμα»!

Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε την ανάληψη της διοίκησης από τη νέα περιφερειακή αρχή για να διαπιστώσουμε ότι ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συνεχίσει να έχει απέναντί του μια εχθρική πολιτική για τα δικά του συμφέροντα, ενώ οι μεγαλοεργολάβοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που έτριβαν τα χέρια τους και προεκλογικά, θα συνεχίσουν να έχουν … άξιους συμπαραστάτες την όποια διοίκηση θα έβγαζε η κάλπη, καθώς και τις δήθεν «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις του συστήματος.

Η συζήτηση στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν ενδεικτική της ίδιας ρότας που θα ακολουθήσουν οι δύο οι παρατάξεις της ΝΔ, που εναλλάσσονται στο θώκο της διοίκησης, οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικοί και εύστοχοι είναι οι τίτλοι των ειδήσεων σε τοπικά ΜΜΕ: «Έπεσαν μετεκλογικά οι τόνοι μεταξύ Μέτιου & Τοψίδη», «Εύκολα και ήρεμα ψηφίστηκε ο νέος προϋπολογισμός της Περιφέρειας ΑΜΘ»!!! Ακόμα πιο «εύκολα και ήρεμα», θα προσθέταμε εμείς, ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας για το 2024.

Σε μια από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού αφορά την πορεία των έργων, των υποδομών, του προϋπολογισμού, δηλαδή το από ποιον τα παίρνει η Περιφέρεια και σε ποιον τα δίνει, οι παρατάξεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ … είπαν με μια φωνή «κι αν ανταλλάξαμε και καμιά βαριά κουβέντα … νερό και αλάτι»!

Τον προϋπολογισμό της διοίκησης Μέτιου λοιπόν υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, που άλλωστε ακόμη συνδιοικεί, αλλά ετοιμάζεται για δυναμική αντιπολίτευση από το νέο χρόνο, η έτερη παράταξη της ΝΔ που προεκλογικά έσκιζε τα ιμάτια της ότι είναι «ανεξάρτητη» και τώρα ετοιμάζεται να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», αλλά και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η διαφοροποίηση αφορούσε ένα χλιαρό «παρόν» στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε Προϋπολογισμό, Τεχνικό Πρόγραμμα και Πρόγραμμα Δράσης αποκαλύπτοντας στο λαό ότι και τα παραπάνω εργαλεία μπαίνουν στην υπηρεσία των επιδιώξεων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αφού εκατομμύρια κατευθύνονται σε μελετητικά γραφεία για μελέτες έργων που συνήθως μένουν στα συρτάρια, σε μεγαλοεργολάβους για έργα και υποδομές που έχουν ανάγκη οι κάθε είδους «επενδυτές», για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας από την οποία επωφελούνται οι μεγαλοξενοδόχοι και οι tour operators. Την ίδια ώρα απαραίτητα έργα και υποδομές για την αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση απουσιάζουν, όπως και οι μεγάλες παρεμβάσεις στο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής μας προς όφελος των αγροτών, οι δαπάνες για υγεία, πρόνοια, προστασία του περιβάλλοντος είναι ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες.

Απέναντι στην ανταποδοτικότητα των κουτσουρεμένων κοινωνικών υπηρεσιών, στη λειτουργία Δήμων και Περιφέρειας ως «Ανώνυμες Επιχειρήσεις», που όλα τα μετράνε ανάλογα με τι κέρδη φέρνουν στους ομίλους και αντίστοιχα τι κόστος έχουν όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, μπορούμε να αντιτάξουμε τη δική μας δύναμη, τη δύναμη της λαϊκής κινητοποίησης και του αγώνα ενάντια σε ένα εχθρικό για το λαό τοπικό και κεντρικό κράτος. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση με τους εκλεγμένους συμβούλους στους Δήμους και την Περιφέρεια, σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε.

 

19/11/2023

 Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Μιχαηλίδης Σιδέρης

Στεφανίδης Γιάννης

 Συμεωνίδης Θεόδωρος

Δελτίο τύπου

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Καραβάκια των ευχών και πατροπαράδοτο γλύκισμα βαρβάρα η Ένωση Κυριών γιορτάζει την Πολιούχο

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου μετά την περιφορά της εικόνας

Με καραβάκια και το πατροπαράδοτο γλύκισμα

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. γιορτάζει την Πολιούχο Αγία Βαρβάρα

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου αμέσως μετά την περιφορά της εικόνας μέλη, φίλοι και εθελοντές θα προσφέρουν σε όλο τον κόσμο το πατροπαράδοτο γλύκισμα «βαρβάρα». Επίσης με πολύ διάθεση και αγάπη κατασκευάστηκαν τα «καραβάκια των ευχών» από το τμήμα δημιουργικής απασχόλησης των ηλικιωμένων, εθελοντών και ωφελουμένων του φορέα.  Η κατασκευή αυτών των καραβιών πραγματοποιείται στα πλαίσια των εορτασμών της πολιούχου Δράμας και προστάτιδας του πυροβολικού, Αγ. Βαρβάρας. Τα καραβάκια μας θα διατεθούν με πολύ αγάπη στα παιδιά των ωφελουμένων οικογενειών, για να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο έθιμο της πόλης μας. 

Το έθιμο συνοδεύεται από μια ιστορία.  Σύμφωνα μ’ αυτή την ιστορία στη θέση της σημερινής λίμνης βρίσκονταν η εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας, την οποία κατεδάφισαν οι Τούρκοι με σκοπό να χτίσουν τζαμί. Όταν επιχείρησαν να χτίσουν το τζαμί, στα θεμέλια της παλιάς εκκλησίας, την μέρα της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας άρχισε να αναβλύζει νερό από την περιοχή καλύπτοντας τα θεμέλια της εκκλησίας. Το σημείο αυτό είναι σήμερα η μικρή λίμνη που αποδίδουμε τα καραβάκια στη τιμή της πολιούχου μας. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη | Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη την Δευτέρα (27-11-2023) το απόγευμα σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας (1) αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.  

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα | Σύλληψη για πώληση ελαιολάδου χωρίς άδεια και παραστατικά

 Ένας Έλληνας συνελήφθη σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, διότι εντοπίστηκε να διαθέτει προς πώληση 56 δοχεία ελαιόλαδου, σε υπαίθριο χώρο, στερούμενος της νόμιμης άδειας πώλησης και των απαραίτητων παραστατικών αγοράς.

Τα συνολικού βάρους 280 λίτρων δοχεία ελαιόλαδου, κατασχέθηκαν.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

ertnews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: