Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σάλπισμα νίκης στην κεντρική ομιλία της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Σε μια κατάμεστη αίθουσα που πάλλονταν από ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης , η κεντρική προεκλογική ομιλία της υποψήφιας δημάρχου Αναστασίας Ιωσηφίδου 

Αρκετή ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα , ενώ διάχυτη στην ατμόσφαιρα της κεντρικής αίθουσας του ξενοδοχείου Galaxy ήταν η αισιοδοξία για την νικηφόρα έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης της 8ης Οκτωβρίου. Πολύ γρήγορα η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά , με αποτέλεσμα οι διοργανωτές , να διοχετεύσουν τον κόσμο στους παρακείμενους χώρους προκειμένου να τηρηθούν και κάποιοι κανόνες υγιεινής λόγω και της εποχικής έξαρσης των ιώσεων.

Την κα Ιωσηφίδου προλόγισαν η δημοσιογράφος και υποψήφια του συνδυασμού Μαρία Βλαμήτσου και η δικηγόρος Παναγιώτα Καραθανάση , κόρη της υποψήφιας δημάρχου, η οποία στο τέλος της ομιλίας της, που προκάλεσε αίσθηση στο κοινό, προσκάλεσε στο βήμα την εμφανώς συγκινημένη μητέρα της.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους τόνισε τα παρακάτω:

“ Έχουμε φτάσει στο τέλος της προεκλογικής περιόδου. Βρισκόμαστε μόλις 4 μέρες πριν τις εκλογές. Παρά τον ανελέητο πόλεμο που δεχτήκαμε καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, παρά τις τρικλοποδιές που πήγαν να μας βάλουν, παρόλο που από την αρχή προσπάθησαν να μας εκτοπίσουν γιατί ήξεραν τη δυναμική μας, εμείς είμαστε εδώ και ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΝΙΚΗΤΕΣ.

Ενωμένοι σαν μία γροθιά , δυνατοί σαν πέτρα , κοιτάζοντας μόνο μπροστά. Το ζητούμενο πλέον για εμάς είναι την Κυριακή να νικήσει η Καβάλα. Και ο μόνος τρόπος είναι η ψήφος στην ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ .

Γιατί δεν αρκεί μόνο να αλλάξει η διοίκηση του δήμου αλλά πρέπει και αυτή που θα την διαδεχθεί να μην είναι ίδια ή και χειρότερη Καθ’ όλη την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα , οι υπόλοιπες παρατάξεις αναλώθηκαν
σε μια πλειοδοσία παροχών και έργων.

Ακούσαμε για 2,5 χιλ. νοικοκυριά με δωρεάν ρεύμα, για δωρεάν κατοικία, για δωρεάν φροντιστήρια και πολλά άλλα.

Κανένας δεν μας είπε το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο μπορούν να δοθούν αυτές οι παροχές και το κυριότερο που θα βρεθούν τα χρήματα.

Και βέβαια η προεκλογική αυτή περίοδος μπορεί με ευκολία να χαρακτηρισθεί ως η προεκλογική περίοδος της μακέτας.

Τρισδιάστατες απεικονίσεις βίντεο με πάρκα, δομημένες παραλίες, δρόμους , πάρκιγκ και ούτω καθεξής.

Τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να γίνει.

Όχι γιατί δεν μπορούν να βρεθούν χρήματα γι αυτά. Αλλά γιατί κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει σε ποιον ανήκουν ιδιοκτησιακά ή αν επιτρέπεται η
πολεοδόμηση τους.

Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η δημιουργία εντυπώσεων και όχι η ουσία.

Στον αντίποδα όλων αυτών βρίσκεται η δική μας παράταξη με ένα πρόγραμμα , προϊόνεργασίας ετών , όπου όλα όσα περιγράφονται σε αυτό είναι υλοποιήσιμα μέσα στην επόμενη πενταετία.
ΟΛΑ!!!

Δεν πρόκειται για μια έκθεση ιδεών αλλά για ένα συμβόλαιο με τους δημότες που θα το αξιολογήσουν πριν από τις εκλογές και εφόσον μας δώσουν την εντολή θα υλοποιηθεί ολόκληρο.

Εγγυώμαι εγώ προσωπικά γι αυτό και η μέχρι σήμερα πορεία μου.

Από τα χρόνια της διοίκησης μου στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αλλά και μετέπειτα ως δημοτικόςσύμβουλος της αντιπολίτευσης σας έχω αποδείξει ότι βάζω ψηλούς στόχους τους οποίους διεκδικώ με πείσμα και πετυχαίνω. Το 1,5 εκ. από τον ΟΛΚ , η συνθηκολόγηση του ΤΑΠ, το σταμάτημα των διοδίων της Εγνατίας , η μείωση των τελών που πληρώνουν οιδημότες μας είναι τα διαπιστευτήρια μου.

Έχω αποδείξει ότι δεν φοβάμαι να τα βάλω μεκανέναν και πως μπροστά στα συμφέροντα των δημοτών και του δήμου δεν λογαριάζωούτε προσωπικό ούτε πολιτικό κόστος.

Γνωρίζω πολύ καλά , ότι αυτός είναι ο κύριοςλόγος για τον οποίο έχω πολεμηθεί και κατασυκοφαντηθεί όσο κανένας άλλος σε αυτές τις εκλογές.

Είναι πολύ αργά όμως για να αλλάξω.

Όραμα μου είναι ένας μεγάλος και ισχυρός Δήμος Καβάλας , διοικητικά και οικονομικά αυτοτελής , που δεν επαιτεί αλλά απαιτεί ότι του αναλογεί και δικαιούται.

Η ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι μια καθαρόαιμα αυτοδιοικητική παράταξη, αδέσμευτη , χωρίς χορηγούς και καθοδηγητές. Μια παράταξη που έχει στόχο να βγάλει τον Δήμο Καβάλας από την ανυποληψία που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μια παράταξη χωρίς ταμπού, έτοιμη να διεκδικήσει και αν χρειασθεί να συγκρουσθεί με οποιονδήποτε επιβουλεύεται τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.

Μια παράταξη που δεν αρκείται στην μετριότητα , αλλά βάζει τον πήχη ψηλά και κοιτάζει μπροστά.

Εδώ και καιρό μιλάμε για τις εξελίξεις που έρχονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πως όλα αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα για την λειτουργία των δήμων πρόκειται να αλλάξουν.

Για μια διοικητική μεταρρύθμιση που είναι προ των πυλών και για την ανάγκη ο δήμος μας να διεκδικήσει όλα αυτά που του στέρησαν τα τελευταία χρόνια. Από χθες η διοικητική αυτή μεταρρύθμιση ξεκίνησε με την ψήφιση του πρώτου σχετικού νομοσχεδίου από την βουλή.

Η παράταξη μας μετείχε στην διαβούλευση με συγκεκριμένες προτάσεις και είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει από την κεντρική διοίκηση , όχι μόνο όσα μας ανήκουναλλά και όλα αυτά που μας αξίζουν . Οι προηγούμενες διοικητικές μεταρρυθμίσεις αδίκησαν την Καβάλα .

Της στέρησαν την έδρα της περιφέρειας , της στέρησαν πόρους και τον ζωτικό χώρο που χρειάζεται για την ανάπτυξη της , την εγκλώβισαν μέσα σε γεωγραφικά όρια που δεν μπορούν να υπηρετήσουν το αναπτυξιακό μοντέλο που της ταιριάζει.

Είμαστε οι μόνοι που μιλάμε για την ανάγκη της επέκτασης της ακτογραμμής του δήμου μας προς τα δυτικά, μια επέκταση που θα δώσει ανάσα στον δήμο μας και στο
ταμείο του.

Γιατί με άδεια ταμεία ούτε τεχνικό έργο ούτε κοινωνικό έργο μπορεί να υλοποιήσει ένας δήμος, πολύ περισσότερο ο δήμος της Καβάλας για τον οποίο η σημερινή διοίκηση φρόντισε να παραδώσει στην επόμενη το απόλυτο οικονομικό χάος , αδειάζοντας μέσα σε 4 χρόνια ακόμη και το ταμείο της μέχρι πρόσφατα κραταιάς ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Σήμερα ο δήμος Καβάλας οφείλει να βρει τρόπους να αυξήσει τα έσοδα του, να παράξει
πλούτο.

Και αυτό μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους

Πρώτον με συνεχή πίεση και διεκδίκηση από την κεντρική διοίκηση των πόρων πουδικαιούμαστε , σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις αποφάσεις των ελληνικών
δικαστηρίων.

Η εποχή της απλωμένης χούφτας για εμάς έχει τελειώσει.
Δεύτερον με την ενεργοποίηση των υπηρεσιών για την απορρόφηση κονδυλίων από τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για δράσεις ουσίας.
Τρίτον όμως και κυριότερον με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας σε σύμπραξη με
τον ιδιωτικό τομέα.

Η παράταξη μας δεν έχει ταμπού , πιστεύει σε μια win to win σχέση με τον ιδιωτικό τομέα , μια σχέση προς όφελος του δήμου και των δημοτών η οποία
μπορεί και θα φέρει ανάπτυξη , μπορεί και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας .

Είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε για ΣΔΙΤ και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να τα υλοποιήσουμε. Όχι γιατί είμαστε οι μόνοι ικανοί. Αλλά γιατί και το εννοούμε και το
πιστεύουμε.

Η σημερινή διοίκηση διαχειρίσθηκε τα χρήματα που έλαβε από την κεντρική διοίκηση και τους δημότες, χωρίς να αναζητήσει εναλλακτικούς πόρους , χωρίς να σχεδιάσει ή να εφαρμόσει αναπτυξιακές στρατηγικές. .

Όλα έγιναν σε μια λογική διεκπεραίωσης και μόνο.

Ακόμη και τα έργα που ανέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση με εξασφαλισμένηχρηματοδότηση , όπως το έργο του Πηλοθεραπευτηρίου και της σύνδεσης του δικτύου
ύδρευσης του πρώην δήμου Φιλίππων με τις πηγές Κεφαλαρίου , μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει με κίνδυνο να χαθούν τα κονδύλια.

Όσο δε για συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, ούτε κατά διάνοια.

Τρία χρόνια τώρα το παλαιό νοσοκομείο παρά το γεγονός ότι επιλύθηκε επιτέλους το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραμένει αναξιοποίητο αν και
ενδιαφερόμενοι επενδυτές υπάρχουν .

Οι τουριστικές επενδύσεις στην Άσπρη Άμμο και στα Σπαθιά, 4 χρόνια τώρα περιμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκποίησης και
εκμίσθωσης .

Το Εσκή Καπού παραμένει αναξιοποίητο , χωρίς καμία ενεργειακή , τουριστική ή λατομική επένδυση που είχαν ήδη δρομολογηθεί από το 2019.

Και αν δεν προχώρησαν αυτές οι συμπράξεις που ήταν έτοιμες από την προηγούμενη διοίκηση, πως να ελπίζει κανείς ότι η σημερινή διοίκηση είναι ικανή να προχωρήσει σε ένα μεγάλο σχέδιο ΣΔΙΤ για την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων Κωτσάλου και Ασημακόπουλου και την εφαρμογή του σχεδίου πόλεως Περιγιαλίου. Γιατί ας μην γελιόμαστε.

Χωρίς ιδιωτικά κεφάλαια , κανένα σχέδιο Περιγιαλίου και καμία ανάπτυξη του ανατολικού μετώπου της Καβάλας δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Χρήματα μπορούν να υπάρξουν μόνο με δουλειά , σχέδιο και πάνω από όλα με τους κατάλληλους ανθρώπους, που δεν οφείλουν σε κανέναν και δεν έχουν “γραμμάτια” να
καλύψουν μετά τις εκλογές.

Τους ανθρώπους αυτούς , τους συνεργάτες μου , που με τίμησαν με την συμμετοχή τους στον συνδυασμό μας , που δεν συμβιβάστηκαν , δεν φοβήθηκαν , δεν υπέκυψαν σε
πειρασμούς ή εκβιασμούς , που πίστεψαν σε μένα και στον εαυτό τους αλλά πάνω από όλα πιστεύουν στην δυναμική και την αξία του δήμου αυτού, θέλω να σας παρουσιάσουμε τώρα .

Είναι η κινητήρια δύναμη αυτού του συνδυασμού , είναι αυτοί που μου στάθηκαν στις δύσκολες στιγμές , αυτοί που με την αφοσίωση και την αγάπη τους με έχουν συγκινήσει και το ξέρουν πολλές φορές. Χωρίς αυτούς δεν θα ήμασταν τώρα εδώ.

Τους αξίζει όχι μόνο η δική μου ευγνωμοσύνη αλλά και το δικό σας θερμό χειροκρότημα .”

Αμέσως μετά ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη συναυλία του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά» στους Φιλίππους

Με ύμνους της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης συνεχίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου 2024 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων το Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά», με μια μεγάλη συναυλία στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρισμοί από παίκτες και φιλάθλους του ΑΟΚ για το νταμπλ και την άνοδο στην SL2

Με γκολ που πέτυχε ο Νίκος Σαμπανίδης στα μέσα του δευτέρου μέρους, ο ΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από τους φίλους της ομάδας οι οποίοι πανηγύρισαν τόσο το νταμπλ όσο και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ρεπορτάζ ΕΡΤ | Αισιόδοξα τα μηνύματα στην Καβάλα για την Κρουαζιέρα

Η έρευνα της ΕΡΤ3 για τα λιμάνια της χώρας και την κρουαζιέρα συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Ζάκυνθο και την Καβάλα.

Στην Καβάλα, τα μηνύματα για την κρουαζιέρα είναι αισιόδοξα. Την φετινή χρονιά αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en