ΚΑΒΑΛΑ
Λαϊκή Συσπείρωση: Περιοδεία στον όμορφο Ζυγό Καβάλας

Περιοδεία στην πανέμορφη και γραφική Δημοτική Κοινότητα Ζυγού βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Ποτόλιας, με δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους
Η εγκατάλειψη του συνόλου των χωριών της χώρας όπως και του συγκεκριμένου που εφάρμοσαν εδώ και χρόνια κεντρικό κράτος και η επέκτασή του που είναι ο Δήμος και η Περιφέρεια, είναι εμφανής σε όλους τους δρόμους και τα σοκάκια. Βουβοί δρόμοι που λίγο μετά που σκοτεινιάζει δεν κυκλοφορεί άνθρωπος, με πολλά καταστήματα κλειστά, συνθέτουν την εικόνα της εγκατάλειψης.
Βέβαια η εγκατάλειψη δεν περιορίζεται μόνο στην πρώτη εικόνα που αντιμετωπίζει ο επισκέπτης και που βιώνουν οι κάτοικοί, αλλά και στα προβλήματα που η επίλυσή τους περιμένει εδώ και πολλά χρόνια τις καλένδες. Έτσι στις συζητήσεις αναδείχθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω προβλήματα, που όλο υλοποιούνται και προχωράνε, αλλά μηδέν τελικά εις το πηλίκον.
Α. Δημοτικό Σχολείο, ένα πανέμορφο πέτρινο τριώροφο συγκρότημα 84 (!) ετών που δε διαθέτει όμως στατική επάρκεια, την παραμικρή αντισεισμική προστασία δηλαδή, με ότι αυτό συνεπάγεται για παιδιά και δασκάλους σε μία χώρα “πρωταθλήτρια” στη σεισμική δραστηριότητα στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο…
Β. Αντιπλημμυρικά έργα στα Τενάγη που ταλαιπωρούν αφάνταστα τους αγρότες. Πραγματικά αυτά κι αν δεν περιμένουν τις καλένδες εδώ και χρόνια. Κάθε χρόνο όταν προκύπτει το πρόβλημα περισσεύουν οι “συμπάθειες” των ¨εκλεκτών” κράτους, Περιφέρειας και Δήμων, ωστόσο μέχρι εκεί, περιμένουμε ο καιρός να τα στεγνώσει τα νερά για να μπορέσουν να μπουν οι αγρότες στα χωράφια τους για να καλλιεργήσουν. Βέβαια εδώ για τα Τενάγη, ακούγεται από ¨ειδικούς” και μία από τις μεγαλύτερες παπάντζες, να ανοίξουν σήραγγα που να εκτονώνει τα νερά στον κόλπο της Καβάλας, το καταγράφουμε χωρίς σχόλιο……..
Γ. Σύνδεση του δικτύου ύδρευσης με τις πηγές Κεφαλαρίου…..μπορεί ο αγωγός ΤΑΠ να πέρασε μέσα από τα Τενάγη και ο ΤΑΠ θα χρηματοδοτούσε τη σύνδεση, αλλά τελικά ο έργο κατάντησε σαν της Άρτας το γεφύρι.
Δ. Περιαστικό πανέμορφο δάσος του οικισμού. Μόνο η φροντίδα του “ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΥΓΟΥ” αποτελεί τη μοναδική αντιπυρική άμυνα και προστασία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τύχες συνολικά του οικισμού στην περίπτωση πυρκαγιάς. Τα αποτελέσματα της παντελούς αδιαφορίας του αστικού κράτους όταν πρόκειται για τη ζωή και την περιουσία του λαού, με έργα πρόληψης και πυρόσβεσης, τη βλέπουμε στις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα.
Για όλα τα παραπάνω οι εκπρόσωποι της Λ.Σ. τόνισαν στους κατοίκους ότι ήρθε η ώρα να γυρίσουν τα παιχνίδι, με επίθεση και αντεπίθεση, φτάνει με την άμυνα του μικρότερου κακού, μπροστά με το μεγάλο καλό που είναι δυνατή Λ.Σ. σε Δήμο και Περιφέρεια ….γιατί αυτοί είμαστε!
ΚΑΒΑΛΑ
Δήμος Καβάλας: Προσλήψεις 14 ατόμων για το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων

Καβάλα, 15 Μαΐου 2025 – Ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε την έναρξη των αιτήσεων για την πρόσληψη 14 ατόμων, προκειμένου να καλυφθούν εποχικές ανάγκες στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του Αυτοτελούς Τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης και αφορούν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) διάρκειας από 4 έως 7 μήνες.
Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:
-
ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού – 1 θέση
-
ΔΕ Λουτρονόμοι – 4 θέσεις
-
ΔΕ Υπαλλήλων Υποδοχής – 3 θέσεις
-
ΔΕ Εργατών/τριών Γενικών Καθηκόντων – 1 θέση
-
ΔΕ Νυκτοφυλάκων – 1 θέση
-
ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων – 2 θέσεις
-
ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων – 3 θέσεις
-
ΥΕ Νυκτοφυλάκων – 1 θέση
Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων:
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν την αίτηση με τον αντίστοιχο κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΣΟΧ 1 ΠΕ/ΤΕ ή ΕΝΤΥΠΟ ΣΟΧ 2 ΔΕ/ΥΕ, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η υποβολή μπορεί να γίνει:
-
Αυτοπροσώπως ή από άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο
-
Ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή
Η διεύθυνση υποβολής είναι:
Δήμος Καβάλας, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, Παλαιολόγου 4, Τ.Κ. 65403, Καβάλα (υπόψη κας Αρνίδου Παρασκευής)
Τηλ. επικοινωνίας: 2513500114, 111
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή, 23 Μαΐου 2025
ΚΑΒΑΛΑ
Iατρικός Σύλλογος Καβάλας: Προσοχή στους “ψευτογιατρούς” του διαδικτύου

Καβάλα, 15 Μαΐου 2025 – Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με σαφή και αυστηρό τόνο προειδοποιεί το κοινό για τον κίνδυνο που εγκυμονεί η εξάπλωση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο σχετικά με θέματα υγείας. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του, η διάδοση συμβουλών από μη εξειδικευμένα άτομα και οι λεγόμενοι «ψευτογιατροί» αποτελούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία.
Ο Σύλλογος τονίζει ότι όλοι οι γιατροί – είτε πρόκειται για ιδιώτες, είτε για γιατρούς του δημόσιου τομέα – είναι καταγεγραμμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.iskavalas.gr, και καλεί τους πολίτες να ελέγχουν πάντοτε την εγκυρότητα των επαγγελματιών στους οποίους απευθύνονται.
«ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Η υγεία, όπως επισημαίνεται, αποτελεί το ύψιστο κοινωνικό αγαθό και η διασφάλισή της είναι βασική επιδίωξη και καθήκον όλων μας. Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους πολίτες να απορρίπτουν ανεύθυνες πληροφορίες και να στηρίζονται μόνο σε επιστημονικά τεκμηριωμένες ιατρικές γνώμες.
ΚΑΒΑΛΑ
Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Καβάλα με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

Σημαντική μεταβολή του καιρού καταγράφεται στην Καβάλα από την Παρασκευή 16 Μαΐου, σύμφωνα με το meteoKav.gr, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές καταιγίδες, τις βροχές, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και την πρόσκαιρη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, τοπικές βροχές εκδηλώνονται κατά διαστήματα, με τα φαινόμενα να εντείνονται τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στις περιοχές γύρω από το Παγγαίο, και να κορυφώνονται σε καταιγίδες.
Το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται νέο κύμα βροχών και καταιγίδων από τα δυτικά, το οποίο θα επηρεάσει σταδιακά όλο τον νομό. Ιδιαίτερη ένταση των φαινομένων εντοπίζεται στην περιοχή της Θάσου και το νοτιοανατολικό τμήμα του Νομού Καβάλας, φτάνοντας έως και τα ορεινά.
Η νύχτα προς το Σάββατο φέρνει βελτίωση, με τον καιρό να ηρεμεί μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου. Ωστόσο, μέχρι και την Τρίτη 20 Μαΐου, το σκηνικό θα παραμείνει μεταβαλλόμενο, με τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασίες σε σχετικά χαμηλά επίπεδα για την εποχή, ενώ στη συνέχεια προβλέπεται σταδιακή επιστροφή σε πιο φυσιολογικές συνθήκες.
Η αφρικανική σκόνη που μεταφέρεται με τα νότια ρεύματα δεν αναμένεται να φτάσει σε υψηλές συγκεντρώσεις, αλλά παραμένει αισθητή στην ατμόσφαιρα.
Για περισσότερες καιρικές ενημερώσεις: www.meteokav.gr