ΕΚΛΟΓΕΣ

Reuters | Τσίπρας και Μεϊμαράκης δεν μπορούν να συνεργαστούν

Δεν μπορούν να συγκυβερνήσουν ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει για το χθεσινό debate το Reuters σε σημερινό του δημοσίευμα.

Οι δύο βασικοί «παίκτες της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα απέδειξαν μετά το χθεσινό ντιμπέιτ ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους και να σχηματίσουν μια ευρεία συμμαχική κυβέρνηση σημειώνει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η έντονη αμφιβολία για το πώς θα σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές – με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν κλείσει το δρόμο της αυτοδυναμίας και για τα δύο κόμματα.

Μπορεί αμφότεροι να δήλωσαν ότι θα τιμήσουν τις δεσμεύσεις που προέρχονται από τη συμφωνία με τους δανειστές, ωστόσο αρνήθηκαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, την πιθανότητα να συνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο και να σχηματίσουν τον λεγόμενο «μεγάλο συνασπισμό».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξήγησε πως θα επιδιώξει μια «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης», αλλά την ίδια στιγμή δεν επιθυμεί να έχει άμεση συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και σίγουρα δεν μπορεί να τον δει ούτε καν ως υπουργό μιας επόμενης κυβέρνησης.

αι ενώ όλα τα γκάλοπ δείχνουν πως η αυτοδυναμία είναι ένα άπιαστο όνειρο, ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι μπορεί να την επιτύχει. Κατά το Reuters, ο Τσίπρας, στο ντιμπέιτ, προσπάθησε να προσεταιριστεί τους νέους ψηφοφόρους, ενώ ο Μεϊμαράκης τους «διαμαρτυρόμενους», εκείνους δηλαδή που στις εκλογές του Ιανουαρίου είχαν στηρίξει και τελικά αναδείξει νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ.

newpost.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version