ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς υλοποίηση το έργο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε. Φιλίππων-Καθοριστικός ο ρόλος του Γ.Πασχαλίδη

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του ότι την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 υπεγράφη το συμφωνητικό που αφορά την εκτέλεση των εργασιών του έργου “Αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμός της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε. Φιλίππων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής συνέβαλε καταλυτικά στην υλοποίηση του έργου, δοθέντος ότι με δικές του ενέργειες είχε επανενταχθεί αυτό για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 7.400.000,00 €, πλέον Φ.Π.Α (βλ/τε σχετικό από 5/10/2022 Δελτίο Τύπου), όπως, άλλωστε επισήμανε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Βουλευτή για την καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση του έργου.

Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός, η αναβάθμιση και η ενεργειακή αυτονομία της μονάδας, η οποία, μετά το πέρας των εργασιών, θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί σε πρώτη φάση 20.000 ισοδύναμους κατοίκους για την περίοδο αιχμής (καλοκαίρι) και αντίστοιχα 30.000 στη δεύτερη φάση.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:

Υποδοχή και προεπεξεργασία λυμάτων και βοθρολυμάτων, Βιολογική επεξεργασία, Τριτοβάθμια επεξεργασία, Επεξεργασία ιλύος, Έργα εξοικονόμησης ενέργειας, Διάθεση λυμάτων, Σύστημα αυτοματισμού, Κτίριο Διοίκησης και Λοιπά έργα εξυπηρέτησης και βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Η στήριξη της προσπάθειας του Δήμου Καβάλας για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου ήταν το ελάχιστο που έπρεπε να κάνω όταν ενημερώθηκα πως η υπόθεση έφτασε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση του τον τότε αρμόδιο Yπουργό Κώστα Σκρέκα όπως επίσης και τον τότε Υφυπουργό, Γεώργιο Αμυρά, ο οποίος εξασφάλισε τα επιπλέον κονδύλια που απαιτούνταν για να γίνει με τις καλύτερες προδιαγραφές ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων στον βιολογικό καθαρισμό του Δάτου”.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version