Quantcast
Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Πως να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε μετα τα 40

Χρήσιμες  συμβουλές για να διατηρήσετε το σώμα σας  σε φόρμα και υγιές

Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα σας αλλάζει και μπορεί να αισθάνεστε ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να παραμείνετε σε φόρμα. Ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται, το σώμα σας χάνει σταδιακά τη δύναμή του και το άγχος της ζωής φαίνεται να μπαίνει στη μέση.

Το καλό είναι οτι παρόλο που έχει αλλάξει ο μεταβολισμός σας μπορείτε ακόμα να χάσετε το ανεπιθύμητο σωματικό λίπος και να διατηρήσετε τα κιλά σας για πολλά χρόνια.

Ακολουθώντας τις παρακάτω απλές συμβουλές μπορείτε να πετύχετε ένα καλό αποτέλεσμα.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Ακόμη και το μικρότερο επίπεδο αφυδάτωσης μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, την ενέργεια και την υγεία σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ενυδάτωση είναι τόσο κρίσιμη για την υγεία και τη συνολική σας ευεξία.

Επιπλέον, οι έρευνες υποστηρίζουν ότι η αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης H2O συνδέεται με την απώλεια βάρους. Πίνετε αρκετό νερό ώστε τα ούρα σας να έχουν ένα πολύ ανοιχτό κίτρινο χρώμα και αποφύγετε τα ροφήματα με πολλή ζάχαρη και τεχνητά συστατικά. Επίσης, μην ξεχνάτε να κινείστε συχνά.

Ασκηθείτε περισσότερο

Η άσκηση είναι σπουδαία, αλλά διαρκεί μόνο λίγες ώρες την εβδομάδα -ωστόσο το πώς περνάτε τον υπόλοιπο χρόνο σας επηρεάζει σημαντικά την υγεία σας. Ερευνες δείχνουν ότι η καθιστική ζωή οδηγεί σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας, όπως ο καρκίνος και η συνολική θνησιμότητα, μαζί με μυοσκελετικές παθήσεις όπως η οστεοπόρωση και ο πόνος στα γόνατα.

Περιττό να πούμε ότι, αν θέλετε να χάσετε βάρος μετά τα 40, θα πρέπει να βρείτε απλούς τρόπους για να έχετε περισσότερη κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάντε διαλείμματα για να σηκωθείτε και να περπατήσετε ή χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για τα ασανσέρ. Όλα αυτά κάνουν τη διαφορά.

Τρώτε μη επεξεργασμένα τρόφιμα

Η βραβευμένη διαιτολόγος και εμπειρογνώμονας τροφίμων η Abby Langer  αναφέρει: “Τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερα ολόκληρα και ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα”.

“Επίσης είναι σημαντικό να τρώτε για να υποστηρίξετε τη μυϊκή μάζα, τα οστά, την υγεία του εγκεφάλου και το ανοσοποιητικό σύστημα. Όλα αυτά τείνουν να μειώνονται καθώς μεγαλώνουμε και η διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη διατήρησή τους”.

Δεν χρειάζεται να εξαλείψετε το πρόχειρο φαγητό για πάντα, αλλά να επικεντρωθείτε σε τρόφιμα ολικής αλέσεως, όπως λαχανικάάπαχο κρέαςψάριφρούτα και δημητριακά. «Αυτές οι τροφές διατηρούν την υγεία και το βάρος καλύτερα από τις εξαιρετικά επεξεργασμένες», εξηγεί η Langer.

Κοιμηθείτε καλύτερα

Ο κακός ύπνος μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του επιπλέον λίπους και στη μείωση των σωματικών ικανοτήτων. Προσπαθήστε να έχετε επτά έως εννέα ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ,  Ακολουθήστε καλές συνήθειες, όπως η αποφυγή ηλεκτρονικών συσκευών πριν από τον ύπνο και η μείωση της καφεΐνης και της ζάχαρης το βράδυ.

 

 

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΥΓΕΙΑ

Σύνδεση μεταξύ της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου εντοπίζει έρευνα

Η έρευνα χρησιμοποίησε δεδομένα μαγνητικής τομογραφίας πολλαπλών οργάνων από περισσότερους από 40.000 συμμετέχοντες

Την αλληλένδετη φύση της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου στον άνθρωπο εντόπισε έρευνα σε 40.000 άτομα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Science».

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις έχουν ενοχοποιηθεί για διάφορες εγκεφαλικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων, της άνοιας και της γνωστικής εξασθένησης.

Επίσης, οι ασθενείς με ψυχικές και γνωστικές διαταραχές, όπως η σχιζοφρένεια, η κατάθλιψη και η επιληψία, εμφανίζουν αυξημένη συχνότητα καρδιαγγειακών παθήσεων. Ωστόσο, η φύση αυτών των συνδέσεων ήταν ασαφής και η νέα έρευνα διερεύνησε τις φαινοτυπικές και γενετικές συνδέσεις καρδιάς-εγκεφάλου, χρησιμοποιώντας δεδομένα μαγνητικής τομογραφίας πολλαπλών οργάνων από περισσότερους από 40.000 συμμετέχοντες στη βάση ιατρικών δεδομένων της Βρετανίας Biobank.

Οι ερευνητές εντόπισαν μια σειρά από συσχετίσεις μεταξύ της δομής και της λειτουργίας τόσο της καρδιάς όσο και του εγκεφάλου. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο πάχος του τοιχώματος του μυοκαρδίου συσχετίστηκε με μεγαλύτερο όγκο του υποφλοιώδους του εγκεφάλου.

Επιπλέον, μια μελέτη συσχέτισης σε επίπεδο γονιδιώματος των καρδιακών χαρακτηριστικών αποκάλυψε τόπους που σχετίζονται επίσης με σύνθετες νευρολογικές παθήσεις. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι γενετικές αλλαγές που σχετίζονται με τις καρδιακές παθήσεις μπορεί να συμβάλλουν αιτιωδώς στις εγκεφαλικές διαταραχές.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό νέων πιθανών θεραπευτικών στόχων.

newsbeast.gr

 

 

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Έτσι βλέπουν το ΕΣΥ οι πολίτες και οι γιατροί

Διττή έρευνα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε μεγάλο φάσμα θεμάτων του χώρου της δημόσιας Υγείας

Τα ευρήματα για τη γνώμη των πολιτών και της ιατρικής κοινότητα παρουσιάστηκαν στα μέσα ενημέρωσης και σε εκπροσ ινώπους των πολιτικών κομμάτων.

Πρόκειται για έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και διεξήχθη στις 13 Περιφέρειες της χώρας με τη συμμετοχή 1.198 πολιτών και 700 γιατρών.

Οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 87,6% ικανοποιημένοι από το καλό επίπεδο υπηρεσιών του ιατρικού προσωπικού, ενώ εκφράζουν σημαντική δυσαρέσκεια για την έλλειψη καλής οργάνωσης. Επίσης, οι πολίτες εκφράζουν ικανοποίηση για τη λειτουργία του συστήματος υγείας της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Με καθόλου καλό «μάτι» δεν βλέπουν το σύστημα Υγείας, οι ίδιοι οι γιατροί.

Απορίας άξιον είναι πως παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί, το 40,6% ζητά ιατρική φροντίδα στα ιδιωτικά ιατρεία και λιγότερο ποσοστό, δηλαδή το 31,6%, στα νοσοκομεία.

Παρ’ όλα αυτά το 65,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι το κόστος παροχής υπηρεσιών υγείας, έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Οι προτάσεις του

Θετική είναι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών στην πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να θεσπιστεί εισφορά της τάξης των 10 λεπτών σε όλα τα προϊόντα καπνού και τα έσοδα που θα προκύψουν να διατίθενται για τη δημόσια υγεία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με αφορμή μάλιστα την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, σήμερα 31 Μαΐου.

Επίσης, σύσσωμο το ιατρικό σώμα στηρίζει την πρόταση του ΠΙΣ για αύξηση των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ στα επίπεδα των αμοιβών που ισχύουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην ανάγκη κινήτρων, ώστε να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία στις άγονες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές και συνολικά στην πρόταση να υπάρξουν προσλήψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ.

Τέλος, οι γιατροί καταγράφουν στα πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου την προσπάθεια απαξίωσης του ιατρικού επαγγέλματος, ενώ δηλώνουν πως ο αριθμός ασθενών που εξυπηρετούν τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά.

newsit.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Διατηρεί ακόμα την αρνητική πρωτιά η Ελλάδα

Συνεχίζει να έχει ακόμη η χώρα μας το θλιβερό προνόμιο να διαθέτει τους περισσότερους καπνιστές στην Ευρώπη.

Παρότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός όσων καπνίζουν έχει μειωθεί, παραμένουμε πρώτοι στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη κατανάλωση τσιγάρων ή πλέον και εναλλακτικών προϊόντων.

Μια θλιβερή πρωτιά που όμως κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο, καθώς ο καρκίνος που σχετίζεται με το κάπνισμα εξακολουθεί να θερίζει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο και παρουσίασε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Παρασκευή Κατσαούνου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος που είναι σήμερα, το 42% των Ελλήνων κάνει χρήση καπνικών προϊόντων και το 17% είναι πρώην καπνιστές, ποσοστά όμως πολύ υψηλότερα από αυτά των Ευρωπαίων, που είναι 22% και 27% αντίστοιχα.

Όπως υπογραμμίζει η κ.Κατσαούνου, είναι καθοριστικής σημασίας η γνώση των επιπτώσεων του τσιγάρου στην υγεία των ατόμων.

Και αυτό διότι η κατανάλωση καπνού είναι η 1η αιτία καρκίνου που μπορεί να προληφθεί, με το 27% των καρκίνων να αποδίδονται στο κάπνισμα και 16 τύποι καρκίνων να σχετίζονται με το κάπνισμα με κορυφαίο τον καρκίνο του πνεύμονα. Να σημειωθεί ότι το80–90% των καρκίνων του πνεύμονα σχετίζονται άμεσα με τη χρήση του καπνού, όπως και οι καρκίνοι της ουροδόχου κύστεως, του παγκρέατος και των ωοθηκών.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: