ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεκίνησε η εκκένωση της Γάζας, φεύγουν όπως μπορούν – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ξεκίνησε η εκκένωση της Γάζας κατόπιν εντολής που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός σε πάνω από 1 εκατ. άμαχους κατοίκους στο βόρειο τμήμα.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι ενημερώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό πως κάπου 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας διατάχθηκαν να μετακινηθούν προς τον νότιο τομέα του θύλακα εντός 24 ωρών κι απηύθυναν έκκληση να «ακυρωθεί» η διαταγή αυτή.

Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε σήμερα ότι η εντολή απομάκρυνσης των Παλαιστινίων από τη βόρεια Γάζα θα «χρειαστεί χρόνο». «Προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο και καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες, και καταλαβαίνουμε ότι θα αυτό δεν θα πάρει 24 ώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.

Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στοιβάζοντας τα πράγματά τους και παίρνοντας όσα μπορούν ενώ φεύγουν με όποιον τρόπο είναι δυνατό. Όπως φαίνεται στις εικόνες που ακολουθούν, είναι φορτωμένοι με σακούλες, στρώματα, μαξιλάρια. Κάποιοι με αυτοκίνητα, άλλοι με τα πόδια, μερικοί σε κάρα, ορισμένοι με γαϊδούρια.

Δείτε φωτογραφίες από την εκκένωση της Γάζας:

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version