Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΕΜΟΣ

Ισραήλ: Επίκειται νέο μεγάλο χτύπημα στη Γάζα – Αγωνία για την τύχη των ομήρων

Στην επόμενη φάση έχει περάσει, πλέον, ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ μετά το «σφυροκόπημα» των Ισραηλινών στη Γάζα το βράδυ της Παρασκευής, οι ενδείξεις οδηγούν σε νέα, παρόμοια επιχείρηση ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες. Το πρωί της Κυριακής ήχησαν ξανά σειρήνες στη Γάζα, μετά από επτά ώρες σιωπής κι ενώ οι επικοινωνίες άρχισαν να αποκαθίστανται, ενώ ήδη από χθες το μεσημέρι, ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους κατοίκους στη Γάζα να μετακινηθούν προς τα νότια, καθώς επίκειται «ένταση των εχθροπραξιών».

Νέο αίτημα για εκκένωση της βόρειας Γάζας από τον ισραηλινό στρατό – Φτάνει ανθρωπστική βοήθεια την Κυριακή

«Οι άμαχοι στη βόρεια Γάζα, στην πόλη της Γάζας θα πρέπει προσωρινά να μετακινηθούν νότια της Γάζας σε μια ασφαλέστερη περιοχή», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του IDF το πρωί της Κυριακής. «Οι τρομοκράτες της Χαμάς επιχειρούν μέσα και κάτω από πολιτικά κτίρια, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι ο Ισραηλινός Στρατός κάνει διάκριση μεταξύ τρομοκρατών και αμάχων», αναφέρει η λεζάντα στο βίντεο του IDF, με τον εκπρόσωπο Τύπου να τονίζει πως θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του πολέμου από αέρος, εδάφους και θαλάσσης.

Νετανιάχου: Δύσκολος και μακρύς ο πόλεμος – Υποκριτές όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου

Και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, στη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των ομήρων, προσπαθώντας παράλληλα να τους διαβεβαιώσει πως η απελευθέρωσή τους αποτελεί «ύψιστη εθνική προτεραιότητα για τη χώρα του».

«Αυτή είναι η δεύτερη φάση του πολέμου» τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, όπου προχώρησε σε δηλώσεις μαζί με το πολεμικό του συμβούλιο, και προσέθεσε: «Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου είναι υποκριτές. Ο πόλεμος μέσα στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι δύσκολος και μακρύς. Η Χαμάς χρησιμοποιεί τον λαό της ως ασπίδα. Βασικός μας στόχος η διασφάλιση της ύπαρξης του Ισραήλ και η απόλυτη ήττα του εγκληματικού εχθρού».

«Χθες, τα στρατεύματά μας εισήλθαν στη Γάζα από τις πύλες του κακού. Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ένα κράτος αντιμετωπίζει δύο επιλογές: την ύπαρξη ή τον θάνατο» συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας ότι το Ισραήλ δεν θα αφήσει αναπάντητες τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς.

«Το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τις απώλειες αμάχων» υπογράμμισε ο Νετανιάχου ενώ ευχαρίστησε τη Δύση που στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ. «Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε… αυτή είναι η αποστολή της ζωής μας» κατέληξε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

Κατάρ: Χαοτικές οι συνομιλίες για τους ομήρους… αλλά συνεχίζουμε

Στο κρίσιμο θέμα των ομήρων, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των εμπλεκόμενων πλευρώ, με εμσολαβητή το Κατάρ για την απελευθέρωσή τους. Χθες, εκπρόσωπος της Χαμάς τόνισε πως αναζητούνται 8 αιχμάλωτοι ρωσικής ισραηλινής υπηκοότητας για να απελευθερωθούν, λόγω των καλώ σχέσεων της Μόσχας με την παλαιστινιακή οργάνωση. Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, δήλωσε ότι οι εμπλεκόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χειρισμός του θέματος των ομήρων από τη Χαμάς γίνεται «με χαοτικό τρόπο» λόγω της κατάστασης. Σύμφωνα με πηγές, η Χαμάς υπέβαλε πρόσφατα αίτημα για απελευθέρωση κρατουμένων ασφαλείας σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των ομήρων, αλλά το Ισραήλ δεν έδωσε καμία συγκατάθεση.

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται με όλα τα μέρη, όλο το 24ωρο για να βεβαιωθούμε ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ του Κατάρ, προσθέτοντας ότι η επέκταση της ισραηλινής στρατιωτικής δραστηριότητας στη Γάζα καθιστά ακόμα πιο δύσκολες τις προσπάθειες. Σύμφωνα με τον ίδιο, «παρά την επέκταση της δραστηριότητας, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε σήμερα (χθες) στις συνομιλίες διαμεσολάβησης για μια συμφωνία απελευθέρωσης κρατουμένων. Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε πριν από λίγα λεπτά ότι είναι έτοιμοι για ανταλλαγή κρατουμένων. Οι προσπάθειες θα επιτρέψουν να οδηγηθούμε στην απελευθέρωση περισσότερων ομήρων».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Πούτιν προειδοποιεί τις χώρες του ΝΑΤΟ ακόμα και για χρήση πυρηνικών!

Οπρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνει σήμερα, Πέμπτη (29/2), την ετήσια ομιλία του. Μέχρι στιγμής, έχει ενημερώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία – ή την «ειδική επιχείρηση», όπως επιμένει να τον χαρακτηρίζει η χώρα του – τις πυρηνικές δυνατότητες της Μόσχας και τη σχέση της με τη Δύση.

Η ομιλία έρχεται δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο Πούτιν αναμένεται να κερδίσει άλλη μια εξαετή θητεία με συντριπτική διαφορά.

«Σήμερα, που η πατρίδα μας υπερασπίζεται την κυριαρχία και την ασφάλειά της και προστατεύει τις ζωές των συμπατριωτών μας» είπε, αναφερόμενος στις ουκρανικές περιοχές που έχει προσαρτήσει η Μόσχα.

«Ο αποφασιστικός ρόλος σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα ανήκει στους πολίτες μας, στην ενότητά μας, στην αφοσίωση στην πατρίδα μας και στην ευθύνη για την τύχη της» σημείωσε, επί του ιδίου θέματος.

Ισχυρίστηκε πως ο ρωσικός λαός υποστηρίζει την «ειδική επιχείρηση, κατά απόλυτη πλειοψηφία» και τόνισε πως «παρ’ όλες τις δοκιμασίες και την πικρία των απωλειών, ο λαός είναι αμετακίνητος σε αυτή την επιλογή».

«Δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον πόλεμο στο Ντονμπάς. Όπως έχω πει πολλές φορές, θα κάνουμε τα πάντα για να τον τερματίσουμε, για να εξαλείψουμε τον ναζισμό. Για να εκπληρώσουμε όλα τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Για να προστατεύσουμε την κυριαρχία και την ασφάλεια των πολιτών μας» υπογράμμισε.

Continue Reading

ΠΟΛΕΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων

Ένα διπλωματικό θρίλερ φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων, με αντάλλαγμα την ολιγοήμερη κατάπαυση πυρός στη Γάζα. Ισραήλ, ΗΠΑ και Χαμάς διαψεύδουν και όλα αυτά την ώρα που στην Ερυθρά Θάλασσα, οι αντάρτες Χούθι ισχυρίζονται πως κατέλαβαν εμπορικό πλοίο ισραηλινών συμφερόντων.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Guardian | Έτσι στήθηκε η επιχείρηση “Μαύρο Σάββατο” στο Ισραήλ από την Χαμάς

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian ακολουθήθηκαν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες από την Χαμάς :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en