Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Πατέρας βίαζε την 15χρονη κόρη του μπροστά στον αδερφό της | «Η μητέρα μου με απείλησε να μην μιλήσω»

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε κάθειρξη 15 ετών σε έναν 57χρονο πατέρα, γιατί κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό της 15χρονης κόρης του και μάλιστα μπροστά στον μικρότερο αδερφό της.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσια δικηγόρο ενώ κατέστη φυγόποινος. Ο 57χρονος δεν εντοπίστηκε και δεν εμφανίστηκε για να απολογηθεί ούτε ενώπιον του 1ου τακτική ανακριτή ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, στις 11 Απριλίου 2022.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από 13 χρόνια. Το 2022, η 30χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τις αδιανόητες πράξεις. Ανέφερε στην αστυνομία ότι ο πατέρας της, με την απειλή όπλου, τη βίαζε, από τα 15 έως τα 17 της χρόνια, μπροστά στα μάτια του ανήλικου αδελφού της ο οποίος λόγω αναπηρίας δεν μπορούσε να αντιδράσει.

«Είμαι σημαδεμένη για μια ζωή»

Η κατάθεση της παθούσας, στο δικαστήριο, ήταν συγκλονιστική. Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, καθώς ο πατέρας της τη βίαζε με την απειλή όπλου μπροστά στον ανάπηρο μικρότερο αδελφό της. Η 30χρονη επισήμανε πως δεν βρήκε στήριξη από τη μητέρα και τον μεγαλύτερο αδερφό της οι οποίοι γνώριζαν αλλά δεν έκαναν τίποτα.

«Προσπάθησα να αυτοκτονήσω. Το ήξερε η μητέρα μου κι ο άλλος, ο μεγαλύτερος αδελφός μου. Του έλεγα “σε παρακαλώ, σώσε με”. Ζήτησα από τον αδελφό μου να καταθέσει και μου είπε: “Θα μας κάνεις ρεζίλι”. Όταν είπα στη μάνα μου ότι “με βιάζει”, αυτή με απειλούσε ότι αν μιλήσω θα μου κάνει κακό και σε μένα και στις κόρες μου. Έχω να μιλήσω με τη μάνα μου, από τον Ιανουάριο του 2022. Μου είπε να μην αναφέρω το όνομα της. Δεν έχω καμία επαφή μαζί της ούτε τηλεφωνικά», κατέθεσε η παθούσα.

«Ο πατέρας μου πάντα κακοποιούσε την μητέρα μου. Μια φορά την χτύπησε με τη λαβή του πιστολιού στο κεφάλι. Μπαινοέβγαινε στις φυλακές για διάφορα αδικήματα. Εμείς ήμασταν νόμιμα στην Ελλάδα, αυτός όχι. Τον Αύγουστο του 2009 έγινε ο τελευταίος βιασμός. Όταν γνώρισα τον άνδρα μου, το 2010, του το είπα από την πρώτη στιγμή. Αλλά δεν του είπα ποιος το έκανε. Ο σύζυγος μου με στήριξε από την αρχή.

Φοβόμουν για τη ζωή μου, για τον άνδρα και για τις κόρες μου. Τον Ιανουάριο του 2022, τον κατήγγειλα. Αυτός με απείλησε ότι θα κάνει το ίδιο στις κόρες μου. Καμία γυναίκα, κανένα παιδί να μην βιώσει αυτό που βίωσα εγώ. Ακόμη και σήμερα το ξανά βιώνω. Εγώ είμαι σημαδεμένη για μια ζωή. Τουλάχιστον να μην νιώσουν και τα παιδιά μου το ίδιο», επισήμανε.

Ακόμη πρόσθεσε: «Με φόβισαν οι απειλές της μητέρας μου. Με χτυπούσε όταν ήμουν μικρή κι ότι έλεγε το έκανε. Μου είπε ότι θα μου καταστρέψει το γάμο, αν μιλήσω. Φοβόμουν ότι θα χάσω τον άνθρωπο μου, γι’ αυτό δεν έκανα την καταγγελία πιο νωρίς. Πήρα θάρρος όταν απείλησε τα παιδιά μου. Ο μεγαλύτερος αδελφός μου μεγάλωσε με τον παππού και την γιαγιά. Μάλωναν συνέχεια με τον πατέρας μου γιατί ο αδελφός μου δεν ήθελε να έχει πάρε- δώσε μαζί του».

Στην κατάθεση της, η μητέρα της παθούσας και σύζυγος του κατηγορούμενου ανάφερε πως δεν ήξερε τίποτα. «Το άκουσα πρώτη φορά το 2022. Τον κατηγόρησε (σ.σ. τον πατέρα της) γιατί δεν της πήρε τα δώρα που του ζήτησε για τις γιορτές» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η μάρτυρας.

Πως έγινε η καταγγελία

Με αφορμή ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που έγινε την πρωτοχρονιά του 2022, στο σπίτι μητέρας της, η παθούσα αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της ύστερα από σχεδόν 13 χρόνια. Τα λεγόμενα της επιβεβαιώθηκαν ως αληθή, από πραγματογνώμονα- ψυχολόγο, και ο 57χρονος πατέρας κατέστη κατηγορούμενος.

Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε προέκυψαν τα εξής:

Η παθούσα, την 3η Ιανουαρίου 2022, κατήγγειλε στην αστυνομία την εξακολουθητική σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της, κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2009, όταν η ίδια ήταν 15 -17 ετών, εντός διαμερίσματος όπου διέμενε με τη μητέρα της και τους αδελφούς της, ηλικίας 14-16 ετών και 7-9 ετών, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα όπου μετοίκησαν.

Η παθούσα εξετάστηκε ως μάρτυρας, παρουσία πραγματογνώμονα ψυχολόγου, και κατέθεσε με λεπτομέρειες πως ο πατέρας της εξουδετέρωνε την αντίσταση της με τη χρήση βίας και την εξανάγκαζε να έρθει σε συνουσία μαζί του. Απειλούσε ότι θα την σκοτώσει είτε με μαχαίρι είτε με πιστόλι, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεση της.

Η 30χρονη μάλιστα κατέθεσε ότι πολλές φορές οι πράξεις αυτές τελούνταν ενώπιον του ανήλικου και ανάπηρου αδελφού της ο οποίος λόγω της αναπηρίας και της ανηλικότητας του δεν μπορούσε να αντιδράσει και να αποτρέψει τη δράση του κατηγορούμενου σε βάρος της αδελφής του.

Ο αδελφός πάσχει από εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία, βαριά νοητική υστέρηση, κινητική αναπηρία- τετραπληγία, πλήρη παράλυση των κάτω άκρων και έχει συνολικό ποσοστό αναπηρίας 96% ενώ δεν κατέστη δυνατόν να εξεταστεί ως μάρτυρας όπως διαπίστωσε αστυνομικός που μετέβη στην οικία.

Ο κατηγορούμενος, στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2009 , παρουσία και πάλι του παραπάνω αδελφού απειλώντας την κόρη με του μ’ ένα πιστόλι που κρατούσε εξουδετέρωσε την αντίσταση της και την εξανάγκασε να έρθει σε συνουσία μαζί του.

Η κόρη ανέφερε ότι από το καλοκαίρι του 2009 έως την 1η Ιανουαρίου 2022 ο κατηγορούμενος δεν ενόχλησε την ίδια και την οικογένεια της καθώς βρισκόταν έγκλειστος στη φυλακή. Η καταγγέλλουσα αξιολογήθηκε από πραγματογνώμονα ψυχολόγο και διαπιστώθηκε ότι δεν προέκυψαν σημεία διαταραχής της σκέψης της, της μνήμης και της αντίληψης της.

Κατά την προδικασία, η μητέρα της κατέθεσε ότι ουδεμία γνώση είχε για την σεξουαλική κακοποίηση της κόρης της από τον κατηγορούμενο, αν και η παθούσα κατέθεσε ότι ήταν ενήμερη από την ίδια κατά το χρόνο που συνέβησαν τα προαναφερόμενα περιστατικά. Και ο άλλος αδελφός της αρνήθηκε ότι γνώριζε τη δράση του πατέρα του σε βάρος της αδελφής του, αν και κατέθεσε ότι πριν τέσσερα χρόνια η παθούσα είχε αναφέρει τον βιασμό της από τον κατηγορούμενο.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη την Τετάρτη(29-11-2023) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.  

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. 

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

 

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε όλη τη Χώρα | 578 Συλλήψεις και 4.032 παραβάσεις ΚΟΚ

-578- συλλήψεις και -4.032- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. χθες σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια χθες 28 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά –19.652– άτομα και –15.447– οχήματα, ενώ 

 • προσήχθησαν –843– άτομα, 
 • συνελήφθησαν –578– άτομα για διάφορα αδικήματα,
 • βεβαιώθηκαν –4.032– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
 • ακινητοποιήθηκαν –86– οχήματα και
 • κατασχέθηκε –1-.

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

 • στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν –1101– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν -7- άτομα και βεβαιώθηκαν -144- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ., 
 • στην περιοχή της Κηφισιάς, ελέγχθηκαν –39- άτομα, προσήχθη ένα και βεβαιώθηκαν -12- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. και
 • στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκαν -8- έλεγχοι ατόμων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Στερεά Ελλάδα σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα και ειδικότερα σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, όπου:

 • ελέγχθηκαν –298- άτομα,
 • προσήχθησαν –22– άτομα,
 • συνελήφθησαν -15- άτομα και
 • βεβαιώθηκαν –27–  παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Περαιτέρω, διενεργήθηκε πλήθος ουσιαστικών ελέγχων σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο. 

Στο πλαίσιο αυτό σε περιοχές του Δήμου Δράμας, Φλώρινας, Ηλείας και Β΄ Δωδεκανήσου, πραγματοποιήθηκαν -51- έλεγχοι ατόμων, -2- προσαγωγές και βεβαιώθηκαν -4- παραβάσεις Κ.Ο.Κ για επισφαλή φόρτωση.

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα σε σταθμούς τρένων σε ολόκληρη την επικράτεια όπου ελέχθησαν -488- άτομα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Επικίνδυνα σκευάσματα μπότοξ – Παράνομες επεμβάσεις σε ασθενείς από ψευτογιατρούς σε σπίτια!

Εξιχνιάστηκαν, από την ΕΛ.ΑΣ., υποθέσεις διακίνησης μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων μπότοξ και διενέργειας παράνομων ιατρικών επεμβάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συνολικά κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 106 σκευάσματα ιατροτεχνολογικών υλικών, όπως υαλουρονικό, μπότοξ και αισθητικών επεμβάσεων.

Συνελήφθησαν ένας 32χρονος και ένας 42χρονος στη Θεσσαλονίκη, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονης για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: