Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάσχα 2019 | Πότε πληρώνονται συντάξεις, δώρα και επιδόματα

Μπαράζ πληρωμών αυτή την εβδομάδα, καθώς λόγω των εορτών του Πάσχα επισπεύδονται οι καταβολές συντάξεων και επιδομάτων.

Έτσι λοιπόν, αύριο Μεγάλη Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις του πρώην ΟΑΕΕ και του πρώην ΟΓΑ, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης σε όσους υπέβαλαν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Μαρτίου, με την προϋπόθεση αυτή να έχει εγκριθεί.

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαΐου:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019.

Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019.

Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019.

Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Το ΝΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Μαΐου 2019 θα καταβληθούν τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις Μαΐου 2019 την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019.

Πότε πληρώνονται επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού

«Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων των προνοιακών, προγραμμάτων» και λόγω Πάσχα, οι καταβολές των επιδομάτων και λοιπών παροχών θα γίνουν νωρίτερα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ειδικότερα, η προπληρωμή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί, ως εξής:

– Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 31 Μαρτίου και αυτή έχει εγκριθεί. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από αυτήν την ημερομηνία. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.

– Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μηνός Μαρτίου.

– Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Μαΐου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες.

– Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο.

– Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή ποσών επιδόματος παιδιού, για να αντιμετωπιστούν ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων. Στην ίδια εμβόλιμη πληρωμή θα εξοφληθούν και αναδρομικά ποσά από το 2018.

Ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι η πληρωμή αυτή δεν αφορά τους δικαιούχους επιδόματος παιδιού 2019 για τους μήνες Μάρτιο–Απρίλιο ή όσους υπέβαλαν αίτηση Α21 μετά τις 26 Μαρτίου. Όλες αυτές οι περιπτώσεις θα συμπεριληφθούν στην επόμενη μεγάλη τακτική πληρωμή του επιδόματος παιδιού για το 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και, όπως προβλέπεται, δηλαδή, στα τέλη Μαΐου.

Τέλος, το δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί έως τη Μεγάλη Τετάρτη, όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία.

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ | Εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και διυλιστήρια θα ενημερώνουν άμεσα για παραβάσεις πρατηρίων

Στην εξειδίκευση των μέτρων που υποχρεούνται να λαμβάνουν οι ίδιες οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων και τα διυλιστήρια, σε σχέση με τα πρατήρια καυσίμων, με τα οποία συναλλάσσονται (μέτρα δέουσας επιμέλειας), προχώρησε η ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων ή προϊόντων διυλιστηρίου υποχρεούνται να ενημερώνουν την ΑΑΔΕ, εάν διαπιστώνουν παραβάσεις σε πρατήριο, το οποίο προμηθεύουν καύσιμα και, ειδικότερα, εάν το πρατήριο:

  • δεν παρέχει στοιχεία φορολογικού μητρώου, άδεια λειτουργίας, πιστοποιητικά, υπεύθυνες δηλώσεις και λοιπά προβλεπόμενα στοιχεία,
  • δεν επιτρέπει τη λήψη δείγματος καυσίμων που διακινεί για έλεγχο
  • δεν έχει εγκαταστήσει και δεν λειτουργεί σύστημα παρακολούθησης εισροών- εκροών καυσίμων
  • δεν κατέχει νόμιμα καύσιμα ή ενεργειακά προϊόντα

Μετά την ενημέρωσή της, η ΑΑΔΕ εκδίδει εντολή προς όλες τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων και τα διυλιστήρια να:

  • διακόψουν τη διάθεση ενεργειακών προϊόντων προς το πρατήριο που τέλεσε την παράβαση
  • αποσύρουν από το πρατήριο τα σήματά τους, τις αντλίες τους και τον υπόλοιπο εξοπλισμό τους
  • έως την αποκατάσταση των παρατυπιών ή την νόμιμη επαναλειτουργία του πρατηρίου, σε περίπτωση σφράγισής του.

Τα παραπάνω ισχύουν και στην περίπτωση που οι παραβάσεις εντοπιστούν απευθείας από την ΑΑΔΕ.

Επιπλέον, στην Απόφαση εξειδικεύεται ότι η διακοπή της διάθεσης ενεργειακών προϊόντων και η απόσυρση των σημάτων, των αντλιών τους και του υπόλοιπου εξοπλισμού τους θα επιβάλλεται και σε κάθε άλλο πρατήριο που:

  • α) είτε ανήκει κατά 50% σε πρόσωπο που έχει διαπιστωθεί ότι έχει τελέσει παράβαση της απόφασης,
  • β) είτε διοικείται από πρόσωπο, στο οποίο ανήκει ή διοικεί το πρατήριο καυσίμων, για το οποίο έχει διαπιστωθεί ότι έχει τελέσει παράβαση της απόφασης.

Επίσης, στην Απόφαση εξειδικεύονται η διαδικασία επιβολής κυρώσεων στις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων και στα διυλιστήρια που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα δέουσας επιμέλειας, καθώς και η διαδικασία δημοσιοποίησης των κυρώσεων αυτών στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ www.aade.gr.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατώτατος μισθός | Αυξάνεται στα 830 ευρώ – Η εισήγηση Μητσοτάκη

Αυξάνεται στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός, από 1η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε στο υπουργικό συμβούλιο, «από την 1/4/2024 όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα, μιλάμε για μια αύξηση κατά 50 ευρώ σε ένα ποσό που θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά επιδόματα».

«Η πορεία της οικονομίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση»

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια μελετημένη απόφαση που «στηρίζει το εισόδημα, αλλά δεν επηρεάζει το κόστος παραγωγής».

Επισήμανε πως «οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία έχει πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό και οι επιχειρήσεις μπορούν να απορροφήσουν το κόστος αυτό. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πορεία της οικονομίας και της αύξησης των εισοδημάτων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η αύξηση του κατώτατου συμπαρασύρει 18 επιδόματα 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω συνολικά 18 επιδόματα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται 800.000 δικαιούχοι και επηρεάζονται οι τριετίες που ξεπάγωσαν και σημαίνει αύξηση 30% με εργαζόμενους με σημαντική προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα».

Για την πρόταση δυσπιστίας 

Ακόμη, στην εισήγησή του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρόταση δυσπιστίας που καταψηφίστηκε στη Βουλή.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ανταγωνίζονται σε τοξικότητα όσο οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές (…) Δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον, ο καθένας στο ρόλο του (…) Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη μακριά από την διαστρέβλωση της πολιτικής δημαγωγίας (…) Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μεθόδευσαν την επίθεση κατά της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος είναι ειλικρινής και από την εκφορά του λόγου».

Ανέφερε, ακόμη: «Μας περιμένουν σημαντικές μάχες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό ή τους αγρότες, Χρειάζονται ευρωβουλευτές με δυνατή εθνική φωνή. Στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί η συνέχεια μιας πορείας που παρά τις δυσκολίες μας πάει μπροστά».

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμολόγια ρεύματος | Χωρίς σημαντικές μεταβολές οι χρεώσεις του Απριλίου

Τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος Απριλίου ανακοινώνουν από μεθαύριο Κυριακή οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και από ότι δείχνει μέχρι τώρα η πορεία της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, δεν πρέπει να περιμένουμε σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια όπως αυτές του Μαρτίου που στο «πράσινο» ήταν χαμηλότερες σε σχέση με τον Ιανουάριο κατά 42%.

Δύο συνεδριάσεις απομένουν στο Χρηματιστήριο Ενέργειας για την οριστικοποίηση του κόστους ενέργειας, ενώ με τη μέχρι σήμερα πορεία προκύπτει μια μικρή μείωση που εκτιμάται ότι δεν θα συνεχίσει το πτωτικό σερί σημαντικών μειώσεων των τιμολογίων ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η καθοδική πορεία της Τιμής Εκκαθάρισης Αγοράς (ΤΕΑ) του Μαρτίου ανακόπηκε σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και εκτιμάται ότι οι προμηθευτές ενέργειας δεν θα ρίξουν χαμηλότερα τα τιμολόγια Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι το ειδικό τιμολόγιο (πράσινο) για τον μήνα Μάρτιο κυμαινόταν περίπου στα 11 λεπτά, ενώ τα κυμαινόμενα τιμολόγια (κίτρινα) σε αρκετούς παρόχους ήταν πιο φθηνά από τα ειδικά τιμολόγια.

Η παραμονή των τιμολογίων του Απριλίου στα επίπεδα του Μαρτίου επιβάλλεται από την ΤΕΑ η οποία από τις 29 Φεβρουαρίου μέχρι τις 29 Μαρτίου διαμορφώνεται στα 69,36 ευρώ ανά MWh. Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή της ΤΕΑ του Φεβρουαρίου ήταν στα 73,61 ευρώ ανά MWh από 93,02 ευρώ ανά MWh του Ιανουαρίου.

Τον Φεβρουάριο η ΤΕΑ σημείωσε πτώση κατά 20,6% σε σχέση με αυτή του Ιανουαρίου. Η μέση τιμή του Μαρτίου της ΤΕΑ σε σχέση με αυτή του Φεβρουαρίου σημειώνει πτώση κατά 5,7%. Από τα 73,61 ευρώ ανά MWh μειώθηκε στα 69,36 ευρώ ανά MWh.

Η τελική τιμή της ΤΕΑ θα βγει με τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις για να διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα. Να σημειωθεί ότι η τιμή ΤΕΑ για τις σημερινές καταναλώσεις ενέργειας διαμορφώθηκε στα 54,52 ευρώ ανά MWh η οποία αυξήθηκε κατά 14,12% σε σχέση με την προηγούμενη τιμή που ήταν τα 47,56 ευρώ ανά MWh. Στο μερίδιο αγοράς κυριαρχούν αλλά με μικρότερο ποσοστό οι ΑΠΕ που συνέβαλαν στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής κατά 37,03%. Η ηλεκτροπαραγωγή από τις μονάδες φυσικού αερίου ανήλθε στο 35,2%. Στο 18% ήταν οι εισαγωγές, στο 3,80% τα μεγάλα υδροηλεκτρικά και στο 1,96% ο λιγνίτης.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en