Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ο Λάζαρος Σαρηγιαννίδης

Δημοσιεύτηκε

στις

Δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Λάζαρος Σαρηγιαννίδης υπέβαλε την παραίτησή του από πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Ο 39χρονος Καβαλιώτης Καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου [διαβάστε το βιογραφικό του εδώ] είχε οριστεί πρόεδρος από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαρηγιαννίδης αποφάσισε να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη για προσωπικούς λόγους. Δεν αποκλείεται για το συγκεκριμένο ζήτημα να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

Ως αντικαταστάτης του Λάζαρου Σαρηγιαννίδη στο «τιμόνι» της Επιχείρησης «ακούγεται» ο Στέλιος Σχοινάκης, πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ επί Διοίκησης Κωστή Σιμιτσή.

Να προστεθεί ότι με φόντο τις εξελίξεις στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και μια παραίτηση του αντιπροέδρου του ΔΣ Τάκη Αγγελίδη.

πηγη:kavalapost

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσωρινό λουκέτο λόγω γρίπης σε σχολείο της Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε

στις

«Υπό έλεγχο η κατάσταση στην Κομοτηνή» λέει ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Σισμανόγλειου Γιώργος Πατλάκας

«Θερίζει» ο ιός της γρίπης στο νησί της Σαμοθράκης και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που αποφασίστηκε να μην λειτουργήσει τουλάχιστον για μία ημέρα, το δημοτικό σχολείο της Καμαριώτισσας.

Μετά από εισήγηση της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος, αποφάσισε το κλείσιμο του σχολείου για την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου (χθες). Με την ίδια απόφαση κλειστά παρέμειναν και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος.

«Ησυχία» στη Ροδόπη
Εν αντιθέσει με το νησί του Έβρου, η κατάσταση στην Ροδόπη είναι μάλλον καλύτερη. Σύμφωνα με όσα είπε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη ο νέος διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου «στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής έχουμε περιστατικά ιώσεων, αλλά είναι υπό έλεγχο και δεν χρειάζεται να πάρουμε έκτακτα μέτρα».

Τα περιστατικά ελέγχονται και μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί επικίνδυνα στελέχη του ιού της γρίπης, ενώ όπως λέει ο κος Πατλάκας, ο αριθμός των ασθενών είναι αναμενόμενος για την εποχή που διανύουμε. Επιπλέον καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην καταγραφεί έξαρση της γρίπης, με τον γιατρό να υπογραμμίζει και τη σημασία του εμβολιασμού.

Τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι:

• Η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής (π.χ. κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος). Επισημαίνεται η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης και αποφυγής συγχρωτισμού για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

• Η έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι η σωστή χρήση των αντι-ιικών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού (ακόμη και σε ήπια συμπτώματα από γρίπη) προστατεύει από τις επιπλοκές. Τα αντι-ιικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.

• Ο εμβολιασμός, που αποτελεί το πιο αποτελεσματικό τρόπο προστασίας από τη γρίπη, με προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Τέλος, ο ΕΟΔΥ τονίζει την ανάγκη συνέχισης του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού με το αντιγριπικό εμβόλιο καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και κατά την περίοδο της γρίπης.

xronos.gr

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Μπίτσιος | «Στη Βουλγαρία οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει πάνω από 3 δις ευρώ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα τελευταία 20 χρόνια οι ελληνικές επενδύσεις στη γειτονική χώρα έχουν πάρει την ανιούσα

Τη Σόφια για την 15η επέτειο από την ίδρυση του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία και για την υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας επισκέφθηκε την Τετάρτη 22/01 o αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Κωνσταντίνος Μπίτσιος.

Το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία, αριθμεί περισσότερα από 160 μέλη, και σύμφωνα με τον ΣΕΒ «αποτελεί τη συλλογική έκφραση της πολυάριθμης επιχειρηματικής δραστηριότητας των Ελλήνων στην Βουλγαρία και έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές οργανώσεις της χώρας. Με συνεχείς και πρωτοπόρες δράσεις, προσφέρει μια σταθερή γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών και προωθεί δυναμικά τις διμερείς εμπορικές σχέσεις».

Η Ελλάδα επενδύει στη Βουλγαρία
Μετά την υπογραφή, ο κος Μπίτσιος δήλωσε ότι «οι Έλληνες επιχειρηματίες είδαν πρώτοι τις ευκαιρίες στις αγορές της Ν.Α. Ευρώπης και βρίσκονται πλέον μεταξύ των σημαντικότερων επενδυτών σε αυτές» κι έδωσε ένα ενδιαφέρον στοιχείο –το οποίο πρέπει να προβληματίσει όσους υπόσχονται και οραματίζονται ανάπτυξη και νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα: «Στην Βουλγαρία, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει πάνω από 3 δισ. ευρώ τα τελευταία 20 χρόνια και απασχολούν περισσότερους από 37 χιλιάδες εργαζομένους». Όσο για τους λόγους που οι ελληνικές επιχειρήσεις επιλέγουν τη Βουλγαρία, αυτοί έχουν να κάνουν και με την φορολογία, όπως έχει καταδείξει σε παλιότερο ρεπορτάζ ο «Χ», ή αποτελούν επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους.

Όσο για την συμφωνία που υπεγράφη , σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο «θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, με στόχο την αύξηση των εμπορικών και επιχειρηματικών συναλλαγών ανάμεσα στις δυο χώρες. Η εμπειρία του Συμβουλίου,στην αγορά της Βουλγαρίας, σε συνδυασμό με το κύρος, τη δικτύωση και την ευρύτερη στρατηγική του ΣΕΒ, μπορεί να ανοίξει περισσότερους δρόμους και ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες στη Βουλγαρία».

Η παρουσία του Έλληνα Πρέσβη
Στην εκδήλωση παρέστη κι ο Έλληνας Πρέσβης Δημήτρης Χρονόπουλος, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων «απόλυτα επιτυχούς λειτουργίας» του εν λόγω θεσμού στη φιλοξενούσα χώρα.

Υπογράμμισε, ακόμα, τη σημασία του Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) που υπεγράφη την ίδια ημέρα ανάμεσα στο HBCB και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΕΒ). Εν προκειμένω, επεσήμανε τη σύμπτωση της φετινής συμπλήρωσης 140 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας με την έναρξη της συνεργασίας του HBCB με τον κορυφαίο φορέα της ελληνικής ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, διανοίγοντας νέες δυνατότητες για την περαιτέρω προαγωγή των διμερών ελληνοβουλγαρικών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων την επόμενη περίοδο.

«Αξιόπιστος και συνεπής εταίρος» το Συμβούλιο
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου και  Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita Βουλγαρίας Σταμάτης Θεοδωρόπουλος, δήλωσε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου  αποτελεί την υψηλότερης σημασίας και πλέον τιμητική αναγνώριση που μπορεί να λάβει το Συμβούλιο από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, γιατί ο ΣΕΒ είναι ο σημαντικότερος φορέας επιχειρηματικής εκπροσώπησης της Ελλάδος. Προσέδωσε στην εκδήλωση και συμβολικό χαρακτήρα γιατί πραγματοποιήθηκε την ημέρα που το Συμβούλιο συμπληρώνει 15 χρόνια από την ίδρυση και τυπική του αναγνώριση και σηματοδοτεί την είσοδό του στην επόμενη φάση δραστηριοποίησης και ανάπτυξης».

Ο κος Θεοδωρόπουλος διαβεβαίωσε ότι το Συμβούλιο μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο και συνεπή εταίρο για τον ΣΕΒ στην Βουλγαρία κι εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα μέλη και των δύο οργανώσεων θα ωφεληθούν από τη συνεργασία τους.

xronos.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το cosmopolis θα γίνει φέτος, για τις άλλες δράσεις της “Δημωφέλεια” θα δούμε!

Δημοσιεύτηκε

στις

«Τα εν οίκω μη εν δήμω», είπε ο νέος πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καβάλας, Παναγιώτης (Τάκης) Αγγελίδης, σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης. «Δεν έχει νόημα να βγαίνουμε στα ραδιόφωνα να μιλάμε για νούμερα. Δεν αφορά κανένα. Έχουμε το διοικητικό συμβούλιο, μέσα στο οποίο η κυρία Ιωσηφίδου μπορεί να προσφέρει έργο», είπε.
Η «Δημωφέλεια» είναι μία δημοτική κοινωφελής επιχείρηση και όχι Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.), που λειτουργεί με άλλη φιλοσοφία. Επομένως, η διοίκηση της «Δημωφέλεια» οφείλει να λειτουργεί με διαφάνεια και να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες, ακόμα και για την οικονομική κατάσταση. Κάποια πράγματα, λοιπόν, που συζητούνται στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο δεν είναι ένα «κλειστό κλαμπ», πρέπει να γίνονται γνωστά προς την τοπική κοινωνία. Για να υπάρχει ο δημόσιος έλεγχος.
Δεν πρέπει οι δημότες να μάθουν, πως θα διαχειριστεί η διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης την οικονομική επιχορήγηση που θα λάβει, για το έτος 2020, από τον Δήμο Καβάλας; Δεν πρέπει, επίσης, η διοίκηση της «Δημωφέλεια», να ανακοινώσει στην κοινωνία ποιες δράσεις θα γίνουν, ποιες δράσεις θα γίνουν με μειωμένη χρηματοδότηση και ποιες θα αναβληθούν, ή θα καταργηθούν; «Το φεστιβάλ cosmopolis θα γίνει και φέτος με τον ίδιο προϋπολογισμό όπως πέρυσι. Θα είναι διαφορετικό και φαντάζομαι πολύ καλύτερο», ανέφερε ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια». Θα το δούμε στην πράξη.
Στο σχέδιο των δράσεων που υποβλήθηκε στον Δήμο Καβάλας, πρόσθεσε ο πρόεδρος, κάποιες δράσεις που ενδεχομένως δεν περιλαμβάνονται, ή δεν προϋπολογίστηκαν, μπορούν να γίνουν με αναμορφώσεις του προϋπολογισμού. Από τι θα εξαρτηθεί η υλοποίηση των δράσεων αυτών; Από τυχόν αντίδραση των δημοτών, που δεν εντάχθηκαν στον αρχικό σχεδιασμό; Και ποιες είναι οι δράσεις που, ενδεχομένως, δεν προϋπολογίστηκαν;
Εάν η «Δημωφέλεια» είναι αναπτυξιακό εργαλείο για τον Δήμο Καβάλας, φίλτατε πρόεδρε, είναι πρωτάκουστο η δημοτική Αρχή, να περικόπτει κατά εξήντα τοις εκατό (60%) την επιχορήγηση προς αυτή, από τους πρώτους κιόλας μήνες που ασκεί τη διοίκηση! Η απόφαση αυτή, δεν δείχνει ότι η δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται και εκτιμά τον σημαντικό ρόλο της κοινωφελούς επιχείρησης για τον τόπο.
Από απόψεως ψυχολογίας του προσωπικού, να εξετάσουμε την περικοπή του 60% στη χρηματοδότηση, με πιο κίνητρο θα συνεχίσουν οι εργαζόμενοι, να παράγουν το ίδιο και καλύτερο έργο σε μία επιχείρηση που είναι υποστελεχωμένη και υποχρηματοδοτείται; Δεν θα έχει αυτό αντίκτυπο στην ποιότητα των δράσεων που θα γίνουν;
Ακόμα κι αν η δημοτική Αρχή θεωρεί υπερβολικό το ποσό της επιχορήγησης που έδινε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας προς τη «Δημωφέλεια», δεν εξήγησε ποιες δράσεις χρηματοδοτήθηκαν με μεγαλύτερα ποσά απ’ ότι έπρεπε, ή ποιες δράσεις δεν έπρεπε να χρηματοδοτηθούν καθόλου. Για να καταλάβουν και οι δημότες, γιατί περικόπηκαν 700.000 και όχι 200.000, ή 800.000 ευρώ. Η «σπατάλη», δηλαδή, αφορούσε το συγκεκριμένο ποσοστό της οικονομικής επιχορήγησης;

k-tipos

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θράκη | Νεκρός άνδρας βρέθηκε κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία

Δημοσιεύτηκε

στις

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας χθες το βράδυ στην Ξάνθη, ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία στην οδό Δελφών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που κλήθηκε στις 22:00, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, εντοπίστηκε ο άνδρας νεκρός, σε τμήμα της εγκαταλελειμμένης μονοκατοικίας.

Στον χώρο επιχείρησαν δέκα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν.

evrospress

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner

Social

Facebook
TwitterΔρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ