ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παράταση στις αιτήσεις κτηματολογίου στη Θάσο

Η νέα ενιαίας χρονικής διάρκειας παράταση, που ετοιμάζεται να νομοθετήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ecopress θα είναι 12 μηνών για όλες τις περιοχές της χώρας, που έχουν τεθεί υπό κτηματογράφηση. Η 12μηνη παράταση –ανεξαρτήτως των παρατάσεων που έχουν μεσολαβήσει – θα «τρέξει» με αφετηρία την ημερομηνία έναρξης της κτηματογράφησης.

Η νέα ενιαίας χρονικής διάρκειας παράταση θα καλύψει και τις περιοχές, στις οποίες λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας εντός των ημερών και μέσα στις επόμενες εβδομάδες , με «εμβόλιμες» παρατάσεις, που αντιστοιχούν σε χρονικά διαστήματα 1 έως 2 μηνών.

«Χαρτοπόλεμος»

Το πιθανότερο σενάριο είναι η οριζόντια ρύθμιση του ΥΠΕΝ να προωθηθεί άμεσα στη Βουλή, καλύπτοντας και τις περιοχές , στις οποίες σταδιακά λήγουν το επόμενο διάστημα οι προθεσμίες. Δηλαδή να μην γίνει αυτή τη φορά άλλος ένας «χαρτοπόλεμος» αποφάσεων παρατάσεων, οι οποίες πάντως μέχρι τώρα, κατά πάγια τακτική εκδίδονται ετεροχρονισμένα, μετά τη λήξη των προθεσμιών, σε μία προσπάθεια να μην ανακοπεί έως την ύστατη στιγμή, η ροή υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας.

Με την οριζόντια ρύθμιση, που ετοιμάζει το ΥΠΕΝ, επιχειρεί να δώσει μήνυμα στους πολίτες ότι η ενιαία χρονική παράταση θα είναι η τελευταία και παράλληλα να δώσει ώθηση στην συμμετοχή των ιδιοκτητών στις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο, καθώς αυτή στις περιοχές όλης της χώρας εξακολουθεί να παραμένει χαμηλή.

Σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται γνωστό προς το παρόν ανεπισήμως, ότι το ΥΠΕΝ δίνοντας το μήνυμα ότι η νέα ενιαία παράταση θα είναι και η τελευταία εξετάζει παράλληλα να ενεργοποιήσει τα πρόστιμα για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version