ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ψηφιακές συναλλαγές με το Δημόσιο παρουσίασαν αύξηση κατά 18,5%σε σχέση με το 2022

Στα ύψη εκτινάχθηκαν οι ψηφιακές συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών με το Δημόσιο μέσα στο 2023 ,καθώς παρουσίασαν αύξηση κατά 18,5% σε σχέση με το 2022. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ,από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του περασμένου έτους , τα συστήματα του Δημοσίου είτε παρείχαν ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες ,είτε <<μίλησαν μεταξύ τους>>1,453,680,496 φορές , καταγράφοντας αύξηση κατά 226 εκατομμύρια . Το 2022 οι ψηφιακές συναλλαγές είχαν ανέλθει σε 1,227 δισεκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται ότι στις ψηφιακές συναλλαγές αθροίζονται :

Οι ψηφιακές υπηρεσίες , δηλαδή η ταυτοποίηση των πολιτών σε ένα πληροφοριακό σύστημα με τη χρήση των κωδικών TaxisNet ή web banking .

Οι διαλειτουργικότητες ,η ανταλλαγή ,δηλαδή , πληροφοριών μεταξύ υπηρεσιών και μητρώων του Δημοσίου ,χωρίς άλλη ενέργεια από πλευράς του πολίτη πέρα από τη χορήγηση της συγκατάθεσής του.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε :<<Η αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών με το Δημόσιο αποδεικνύει ότι οι πολίτες αγκαλιάζουν τις ψηφιακές υπηρεσίες που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στο Υπουργείο  Ψηφιακής Διακυβέρνησης . Καθημερινά ενισχύουμε το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας με αμφίδρομο όφελος για τους πολίτες και τη Δημόσια Διοίκηση . Στόχος μας είναι η καθημερινότητα να γίνεται μια όλους φιλικότερη με λιγότερη γραφειοκρατία , να εξοικονομούνται πόροι και το κράτος να ανακτά την εμπιστοσύνη των πολιτών .

Γιάννης Γ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version