ΘΑΣΟΣ

Ο Ηλίας Μαμαλάκης επαινεί την Θάσο για την γαστρονομική της εξέλιξη

Στις υψηλού επιπέδου γαστρονομικές υπηρεσίες που προσφέρει το νησί της Θάσου αναφέρεται ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σπουδαίος μάγειρας , προχωρά σε διθυραμβικά σχόλια για την περιοχή. Σε πρόσφατο ταξίδι του στη Θάσο μαζί με τον Στάθη Χαρπαντίδη, επικεντρώνεται στο ξενοδοχείο A for Art και στις εκλεκτές δημιουργίες του Γιάννη Μαρινόπουλου.

Αναλυτικά τονίζει:

“Θάσος. Ένα πανέμορφο νησί του βορείου Αιγαίου που εξελίσσεται σε έναν γαστρονομικό τουρισμό κάθε επίπεδο από ταβέρνες λαϊκές με πολύ καλομαγειρεμένο φαγητό. Με τα fine dining που ακουμπούσε τις υψηλές βαθμολογίες πολλών διαγωνισμών του εξωτερικού. 

Στο ξενοδοχείο boutique A for Art ο executive chef Γιάννης Μαρινόπουλος τολμά και προσφέρει μια σοφιστική κουζίνα που βασίζεται σε προϊόντα φρέσκα και τοπικά ενώ την ίδια μαγειρεύει με βάση τη γαλλική μαγειρική. 

Στις φωτογραφίες μια ελληνική ντοματοσαλάτα με πολλές διαφορετικές υφές Κουλί ντομάτας, μους από ελιά Καλαμών κράκερ ντομάτας μαριναρισμένη ντομάτα άγριο σκόρδο και πούδρα ντομάτας. 

Στην άλλη φωτογραφία καπνιστή συναγρίδα με ντόπιο τουρσί κριταμοπαγωτό από αγουρέλαιο θρούμπες Θασίτικης Καλά ξεκινάει το καλοκαίρι της η Θάσος. Ο Γιάννης Μαρινόπουλος ενισχύει το μενού του μέρα με την μέρα” . 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version