Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέσποινα Κοθάλη | Η διευθύνουσα σύμβουλος της Xenios Gate σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Στην αποκάλυψη σημαντικών επιτυχιών που ενέγραψε στα οικονομικά της αποτελέσματα το 2017 η βορειοελλαδική ξενοδοχειακή αλυσίδα Xenios Gate προβαίνει σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Xenios Gate κυρία Δέσποινα Κοθάλη.

Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι ο δείκτης της μέσης πληρότητας στα τρία μέλη- ξενοδοχεία της Xenios Gate τα οποία εδρεύουν και λειτουργούν στο δημοφιλή προορισμό της Θάσου- διαμορφώθηκε στο 85%, ενώ οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε συνολικό αριθμό στις 110.000 την προηγούμενη χρονιά.  «Η μέση διάρκεια διαμονής των επισκεπτών στα ξενοδοχεία μας είναι 7 ημέρες, ενώ το ποσοστό των επαναλαμβανόμενων πελατών ανέρχεται στο 15%», αποκαλύπτει ταυτόχρονα η κυρία Κοθάλη. Και χωρίς φειδώ συμπληρώνει ότι «το 2017 πετύχαμε τους βασικούς ποσοτικούς αλλά και ποιοτικούς στόχους που είχαμε θέση για τη χρονιά, ενώ ταυτόχρονα ενισχύσαμε τη θέση μας έναντι του ανταγωνισμού, ανεβαίνοντας στις βαθμολογίες των πελατών».

Alexandra Beach Thassos Spa Resort

Παράλληλα, στη συνέντευξή της στο Business Travel blog η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Xenios Gate –που διαθέτει στο portfolio της τις ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες Alexandra Beach (τεσσάρων αστέρων, Alexandra Golden (πέντε αστέρων) και την A for Art (art & design hotel) αποσαφηνίζει τον λόγο που ο όμιλος Κοθάλη- ο οποίος διαθέτει εμπειρία και τεχνογνωσία τριών γενιών στον βιομηχανικό κλάδο της κεραμοποιίας- και συγκεκριμένα ο «ιθύνων νους» του τότε εγχειρήματος κ. Σταύρος Κοθάλης αποφάσισε να διεισδύσει στον ελληνικό τουρισμό και αναδεικνύει το χρονικό της επιτυχημένης δράσης της Xenios Gate στην ελληνική ξενοδοχιακή αγορά.

Alexandra Golden Boutique Hotel

Επιπλέον η κυρία Κοθάλη δηλώνει ότι «με δουλειά, επιμονή και προσήλωση στον σκοπό μας κληθήκαμε και αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τις δύσκολες στιγμές και τις προκλήσεις της δουλειάς μας(capital control, πολιτικές αποφάσεις που επηρέασαν τον τουριστικό κλάδο, σεζόν με χαμηλή πληρότητα κλπ.)».

A for Art Design Hotel

Πέραν τούτων η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Xenios Gate που συνειδητά αποφεύγει την προσωπική της προβολή αποκαλύπτει το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της ξενοδοχειακής αλυσίδας για τα επόμενα τρία έτη. Βασικοί άξονες του είναι: α) η εδραίωση του brand name Xenios Gate στη διεθνή ταξιδιωτική αγορά και η ταύτισή του με την ποιότητα και την αξιοπιστία, β) η αποπεράτωση της επένδυσης ύψους 4,5 εκατ. ευρώ στο Alexandra Beach μέσα στα επόμενα χρόνια επεκτείνοντας με 50 σουίτες τη μονάδα και κατασκευάζοντας τουριστικό λιμένα στον ίδιο χώρο, γ) η διάθεση ενός σημαντικού ποσοστού από τα κέρδη της Xenios Gate κάθε χρόνο, για τη βελτίωση και την ανανέωση των ξενοδοχειακών της υποδομών (φέτος θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ η ανακαίνιση των κοινόχρηστων και όχι μόνο χώρων στο Alexandra Beach) και δ) «είμαστε πάντα ανοιχτοί σε ευκαιρίες και συνεργασίες είτε για την εξαγορά ξενοδοχείου είτε για την ανάληψη του management μονάδας που θα ενστερνίζεται τη φιλοσοφία της Xenios Gate», υπογραμμίζει με νόημα η κυρία Κοθάλη.

Alexandra Beach Thassos Spa Resort

Απαντώντας στην ερώτηση για ποιο λόγο επιλέχθηκε η διακριτική ονομασία Xenios Gate εξηγεί ότι «Πύλη του Ξένου ονομαζόταν η πύλη μέσω της οποίας στην αρχαιότητα εισέρχονταν οι φιλοξενούμενοι στις πόλεις- κράτη. Οι ξένοι ήταν ιεροί για την πόλη και έχρηζαν ιδιαίτερης προσοχής και φιλοξενίας».

A for Art Design Hotel

Για ποιους λόγους ο όμιλος Κοθάλη και η μητρική εταιρία Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος ΑΕ (ΚΕ.Β.Ε. Α.Ε.)- που διαθέτει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, σε κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας κ.ά.- αποφάσισε να διεισδύσει στον ελληνικό τουρισμό και δη στον ξενοδοχειακό κλάδο;

Η οικογένεια μου δραστηριοποιείται εδώ και 3 γενεές στον βιομηχανικό κλάδο της κεραμοποιίας. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80.η επιχείρησή μας πέρασε μία δύσκολη οικονομική κρίση εξαιτίας της συνεχούς αλλαγής στην ισοτιμία δολαρίου-δραχμής. Γεγονός που είχε δυσκολέψει τη λειτουργία πολλών βιομηχανιών οι οποίες πραγματοποιούσαν συναλλαγές με το εξωτερικό για την αγορά εξοπλισμού και πρώτων υλών.

Alexandra Golden Boutique Hotel

Με αφορμή αυτό, αποφασίσαμε εκείνη την εποχή να δραστηριοποιηθούμε επιχειρηματικά και σε έναν δεύτερο κλάδο, στον τουρισμό. Ήταν μία εποχή που ο τουρισμός αναπτύσσονταν στην Βόρεια Ελλάδα και υπήρχε έντονη οικοδομική δραστηριότητα στα ξενοδοχεία,  γεγονός που μας τράβηξε την προσοχή.

Alexandra Beach Thassos Spa Resort

«Μέσα από τις δύσκολες στιγμές και τις προκλήσεις χτίζεται ο επαγγελματισμός μας και η εμπειρία μας, και αυτό μας κάνει μοναδικούς στην έννοια της ελληνικής φιλοξενίας»

Πότε ξεκινήσατε να ασχολείσθε  με τη ξενοδοχειακή αλυσίδα Xenios Gate; Και ποια είναι μέχρι στιγμής η πιο ευτυχής στιγμή και αντιθέτως η πιο άτυχη στιγμή στην ενασχόλησή σας με τον ελληνικό τουρισμό και δη το ξενοδοχειακό κλάδο; 

Αρχίσαμε τη δραστηριότητα μας στον τουριστικό τομέα το 1990 αγοράζοντας το πρώτο μας ξενοδοχείο στο νησί της Θάσου. Πρόκειται για τη ολοκαίνουρια τότε μονάδα Alexandra Beach που είναι ένα τεσσάρων αστέρων οικογενειακό ξενοδοχείο και βρίσκεται στον Ποτό της Θάσου.Προσωπικά ξεκίνησα να ασχολούμαι το 1998 με τη ξενοδοχειακή επιχείρηση που τότε ονομαζόταν Ξενοδοχεία Κοθάλη ΑΕ, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της εταιρίας παράλληλα με τις σπουδές μου στον οικονομικό τομέα και συγκεκριμένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Alexandra Golden Boutique Hotel

Το 2008, καθώς ο τουρισμός συνέχιζε την ανοδική του πορεία σε συνδυασμό με την τουριστική ζήτηση που κατέγραφε η Θάσος, αποφασίσαμε και κατασκευάσαμε το δεύτερο  ξενοδοχείο του ομίλου, το Alexandra Golden στην Παναγία της Θάσου. Το Alexandra Golden που είναι ένα 5 αστέρων ξενοδοχείο, υψηλών παρεχόμενων υπηρεσιών, μόνο για ενήλικες, δέχτηκε τους πρώτους του πελάτες το 2009.

A for Art Design Hotel

Η έννοια της αλυσίδας με την επωνυμία Χenios Gate δημιουργήθηκε λίγο πριν την απόκτηση του τρίτου ξενοδοχείου, καθώς θέλαμε να δώσουμε ταυτότητα στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε και να την κάνουμε αναγνωρίσιμη. Σε συνέχεια, το 2016 αγοράσαμε και ανακαινίσαμε μία καπναποθήκη που λειτουργούσε ως ξενοδοχείο από το 1900. Το μετατρέψαμε σε art design ξενοδοχείο με την επωνυμία A for Art και βρίσκεται στον Λιμένα της Θάσου. Λάβαμε την απόφαση να διεισδύσουμε και να επεκτείνουμε τη δράση της Xenios Gate και στα art & design ξενοδοχεία καθώς ένας από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής μας συνίσταται στο να είναι διαφοροποιημένα τα ξενοδοχεία μας, ενώ μας δελεάζουν οι προκλήσεις και οι νέες εμπειρίες.

Alexandra Golden Boutique Hotel

Alexandra Beach Thassos Spa Resort

Στο επαγγελματικό χώρο δεν θεωρώ ότι υπάρχουν άτυχες στιγμές. Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές και προκλήσεις, όπως σεζόν με χαμηλή πληρότητα, capital control, πολιτικές αποφάσεις που επηρέασαν τον τουριστικό κλάδο, τις οποίες κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, ευτυχώς με επιτυχία χάρη στη δουλειά, στην επιμονή και στην προσήλωσή μας στον σκοπό.

Μέσα από αυτές τις δυσκολίες χτίζεται ο επαγγελματισμός μας και η εμπειρία μας, και αυτό μας κάνει μοναδικούς στην έννοια της ελληνικής φιλοξενίας.

Alexandra Golden Boutique Hotel

Οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες αντιπροσωπεύουν το 15% στον δείκτη της συνολικής πελατείας της Xenios Gate

Alexandra Golden Boutique Hotel

Αντιθέτως, ευτυχισμένες στιγμές υπάρχουν πολλές καθώς η δουλειά μας είναι να δημιουργούμε ένα περιβάλλον, όπου οι πελάτες μας απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία μοναδικής ταυτότητας, με απώτερο σκοπό, μαζί με τις αποσκευές τους να μεταφέρουν ευχάριστες αναμνήσεις πίσω στην πατρίδα τους. Επίσης, ευτυχία είναι κάθε χρόνο να βλέπεις τους επαναλαμβανόμενους  πελάτες να έρχονται, να μας εμπιστεύονται και να περνούν των πολύτιμο χρόνο των διακοπών τους μαζί μας. Να σημειώσω ότι οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες αντιπροσωπεύουν το 15% στο δείκτη της συνολικής πελατείας της Xenios Gate.

A for Art Design Hotel

«Η επιτυχία είναι απόρροια αρχών και συστηματικής δουλειάς και δεν έχει να κάνει τόσο με το φύλο του ανθρώπου»

Θεωρείτε ότι τα γυναικεία χαρακτηριστικά μπορούν και πώς να συμβάλλουν στην επιτυχία των καθηκόντων σας στην Xenios Gate;

Θεωρώ ότι η επιτυχία είναι απόρροια αρχών και συστηματικής δουλειάς και δεν έχει να κάνει τόσο με το φύλο του ανθρώπου. Έχω πετυχημένα στελέχη και από τα δύο φύλα και θα ήταν άδικο να τα ξεχωρίσω. Έχουμε ένα προσωπικό «δεμένο», που αγαπά την επιχείρηση και αυτό που κάνει και  έχουμε δημιουργήσει κοινούς στόχους για όλους και όλα αυτά που μόλις προανέφερα, είναι το κλειδί της επιτυχίας.

A for Art Design Hotel

Alexandra Beach Thassos Spa Resort

Θεωρώ προσωπική επιτυχία ότι συνέβαλα στο να δημιουργηθούν όλα τα παραπάνω στον όμιλο μας.

Τα «αυθεντικά» συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προορισμού της Θάσου

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να επεκτείνετε τις δράσεις σας στο ξενοδοχειακό κλάδο και να επενδύσετε στη Θάσο; Για ποιους λόγους επιλέξατε το συγκεκριμένο νησί;

Η ενασχόλησή μου με τον ξενοδοχειακό κλάδο και κατ’ επέκταση με τον τουρισμό, αποτελεί για μένα πρόκληση ένταξης σε ένα χώρο, που συνδέεται άμεσα με την τάση του ανθρώπου για επικοινωνία, ψυχαγωγία και δημιουργία νέων εμπειριών μέσα από κάποιον ταξιδιωτικό προορισμό.

Alexandra Golden Boutique Hotel

Βασιζόμενοι στη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την καινοτομία, δημιουργήσαμε χώρους διαμονής σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον,  με στόχο την ανάδειξη της κουλτούρας της Θάσου.  Η Θάσος είναι γνώριμος και αγαπητός προορισμός για μένα, όχι μόνο γιατί μεγάλωσα στη Χρυσούπολη της Καβάλας αλλά γιατί είναι ένα νησί που συνδυάζει πολλά με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση. Αυθεντικοί άνθρωποι, ονειρεμένες παραλίες, ορεινά χωριά μέσα σε φαράγγια, μια άγρια ομορφιά που δύσκολα βρίσκει αλλού κανείς.

Alexandra Beach Thassos Spa Resort

Οι σημαντικότεροι σταθμοί στη λειτουργία της ξενοδοχειακής αλυσίδας Xenios Gate

Ποιοι είναι μέχρι στιγμή οι σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία και λειτουργία της Xenios Gate στην ελληνική τουριστική αγορά; 

Σημαντικοί σταθμοί ήταν για εμάς οι κατασκευές των ίδιων των ξενοδοχείων.

Alexandra Golden Boutique Hotel

Ύστερα από μία εμπειρία δεκαπενταετίας στην λειτουργία 4 αστέρων ξενοδοχείου, η απόφαση μας να μπούμε στο χώρο των 5 αστέρων ξενοδοχείων, με υψηλότερες προδιαγραφές, ήταν το επόμενο βήμα. Η αναγνώριση των καλών υπηρεσιών, από τους πελάτες μας, επιβράβευσε αυτό το εγχείρημα. Το Alexandra Golden έχει βραβευτεί πολλές φορές για τις υπηρεσίες του.

Alexandra Golden Boutique Hotel

Το έτος 2013 είχαμε βραβευτεί στο Λονδίνο στην παγκόσμια έκθεση της TUI, επίσης το έτος 2017 στο trip advisor είχαμε πάρει την 1η θέση στο βόρειο Αιγαίο και σήμερα εμφανιζόμαστε στα πρώτα 25 ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Alexandra Golden Boutique Hotel

Επόμενος σταθμός, η ονομασία του ομίλου Xenios Gate. Έχοντας υπηρετήσει για χρόνια την τέχνη της φιλοξενίας αποφασίσαμε να καθιερώσουμε την ονομασία XENIOS GATE που έδωσε ταυτότητα στις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ξενοδοχεία μας και εκφράζει ουσιαστικά της κουλτούρα μας. Με γνώμονα τις αρχές της γνωστής ελληνικής αρχαίας φιλοξενίας και έχοντας στο επίκεντρο την ικανοποίηση του πελάτη, δημιουργούμε το ιδανικό περιβάλλον διακοπών για στιγμές ξεκούρασης, απόλαυσης, δημιουργίας.

A for Art Design Hotel

Μετά από αυτό, κάναμε ένα τρίτο βήμα μπαίνοντας στον χώρο των art design hotels. Αξιοποιώντας  την εμπειρία και τη δημιουργικότητα πολλών ετών στον τουρισμό, φτιάξαμε το A for Art σε ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο του Λιμένα. Αυτό αποτέλεσε τον τρίτο σταθμό για την πορεία της Xenios Gate, όπου με μια φαντασμαγορική τελετή εγκαινίων επισημοποιήθηκε ουσιαστικά η είσοδός μας σε μια νέα αγορά, των art & design hotels.

A fof Art Design Hotel

Αύξηση 10% στις διανυκτερεύσεις και 14% στον τζίρο της Xenios Gate το 2017

Πώς διαμορφώθηκε η τουριστική κίνηση στην Xenios Gate το 2017;

Η Θάσος βρέθηκε τη χρονιά που μας πέρασε για ακόμα μια φορά ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών.

Alexandra Beach Thassos Spa Resort

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της περσινής τουριστικής περιόδου τόσο σε αφίξεις, όσο και σε έσοδα. Συγκεκριμένα, οι διανυκτερεύσεις κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 10%, ο τζίρος βελτιώθηκε κατά 14% σε σχέση με το 2016, ενώ οι διανυκτερεύσεις στα τρία μέλη της Xenios Gate ανήλθαν σε αριθμό στις 110.000.

Alexandra Golden Boutique Hotel

Η σεζόν ξεκίνησε αρχές Μαΐου και συνεχίστηκε με υψηλές πληρότητες μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Ο δείκτης της μέσης πληρότητας στην Xenios Gate διαμορφώθηκε στο 85% το 2017. Το συγκεκριμένο έτος πετύχαμε τους βασικούς ποσοτικούς αλλά και ποιοτικούς στόχους που είχαμε θέσει για τη χρονιά ενώ ταυτόχρονα ενισχύσαμε τη θέση μας έναντι του ανταγωνισμού, ανεβαίνοντας στις βαθμολογίες των πελατών.

Alexandra Beach Thassos Spa Resort

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια η Xenios Gate κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αποτελέσει διεθνή προορισμό για Άγγλους, Γερμανούς, Σκανδιναβούς, Βέλγους, Βαλκάνιους και Τούρκους ταξιδιώτες

Ποιο είναι το προφίλ των πελατών της Xenios Gate;

Η αλυσίδα «Xenios Gate» έχει στην ιδιοκτησία της τρία ξενοδοχεία, με κοινές βασικές αξίες και ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά με δική του ξεχωριστή ταυτότητα το κάθε ένα.

Alexandra Beach Thassos Spa Resort

Το Alexandra Beach είναι ένα οικογενειακό ξενοδοχείο 225 δωματίων με επίκεντρο την οικογένεια. Προσέχουμε ιδιαίτερα τις πρώτες ύλες του φαγητού (έχουμε ιδιόκτητο λαχανόκηπο και οπωροφόρα δέντρα), τη ψυχαγωγία των παιδιών με πολλαπλές δραστηριότητες και την ξεκούραση των γονέων στο κέντρο χαλάρωσης και ευεξίας. Οι Άγγλοι, οι Γερμανοί και οι Σκανδιναβοί αποτελούν τις τρεις πρώτες αγορές, διαμορφώνοντας το 75% της συνολικής πελατείας στο Alexandra Beach.

Alexandra Golden Boutique Hotel

Το δεύτερο ξενοδοχείο, το Alexandra Golden είναι ένα boutique hotel με 65 suites, μόνο για ενήλικες, και απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου, προσφέροντας ιδιαίτερες παροχές, υψηλού επιπέδου και άκρως ποιοτικές υπηρεσίες. Άγγλοι, Γερμανοί και Σκανδιναβοί διαμορφώνουν το 75% του δείκτη της συνολικής πελατείας στο Alexandra Golden.

A for Art Design Hotel

Το τρίτο ξενοδοχείο της Xenios Gate, το A for Art έχει 39 δωμάτια φτιαγμένα με πολύ μεράκι και τέχνη, και απευθύνεται σε ένα κοινό που ψάχνει το ξεχωριστό. Πολύχρωμα έπιπλα και χώροι με ιδιαίτερη αισθητική που συνδυάζουν το παλιό με το νέο, ικανοποιούν τους πιο «εναλλακτικούς» πελάτες που αναζητούν την ιστορία του τόπου και είναι λάτρεις της τέχνης. Οι Άγγλοι και οι Τούρκοι αποτελούν την πλειονότητα των πελατών στο A for Art, ενώ στα αξιοσημείωτα της λειτουργίας του Α for Art είναι ότι οι ταξιδιώτες από τη προαναφερθείσα γειτονική χώρα αντιστοιχούν σε ποσοστό της τάξεως του 35% στο δείκτη της συνολικής πελατείας του ξενοδοχείου.

A for Art Design Hotel

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, η «Xenios Gate», κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αποτελέσει διεθνή προορισμό για πάρα πολλούς Ευρωπαίους, Άγγλους, Γερμανούς, Σκανδιναβούς, καθώς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας συνδέεται με απευθείας πτήσεις με πάρα πολλές ευρωπαϊκές πόλεις μεγάλων αγορών της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας. Βεβαίως ως το πιο κοντινό νησί στην ηπειρωτική Ελλάδα παραδοσιακά έχουμε πολλούς Έλληνες που μας επισκέπτονται για τις διακοπές τους, ενώ παράλληλα μας επισκέπτονται οδικώς και οι γείτονες μας από τα Βαλκάνια και την Τουρκία.

A for Art Design Hotel

Τέλος, φέτος για πρώτη φορά, καταφέραμε να προσελκύσουμε  Βέλγους στην Βόρεια Ελλάδα και να τους φέρουμε στην Θάσο. Σε ότι αφορά στις εκτιμήσεις για τη φετινή τουριστική χρονιά, εκτιμώ ότι θα κινηθούμε στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.

Alexandra Golden Boutique Hotel

Επένδυση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή 50 σουιτών και τουριστικού λιμένα στο Alexandra Beach μέσα στα επόμενα τρία χρόνια

Σε ποιους άξονες βασίζεται το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της Xenios Gate για τα επόμενα τρία χρόνια; 

Επειδή διακριτική ονομασία Xenios Gate είναι αρκετά νέα στον χώρο, έχουμε πρώτο στόχο να αναγνωριστεί ως brand name από τους πελάτες μας και να ταυτιστεί με την έννοια της ποιότητας και της αξιοπιστίας.

Alexandra Beach Thassos Spa Resort

Παράλληλα, αναζητούμε πάντα τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών, όπως αυτές εξελίσσονται στην πορεία του χρόνου, με στόχο να εξελίσσουμε και εμείς τις υπηρεσίες μας ώστε να μπορούμε να τις καλύπτουμε, μέσα από λειτουργικά  προγράμματα διασφάλισης ποιότητας και ικανοποίησης πελατών.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού, στο οποίο παρέχουμε συνεχή κατάρτιση αλλά και ανταμοιβή στην επίτευξη των στόχων.

A for Art Design Hotel

Τέλος, κάθε χρόνο επενδύουμε ένα σημαντικό ποσοστό από τα κέρδη στη βελτίωση και ανανέωση των υποδομών των ξενοδοχείων μας, ώστε ο πελάτης να βλέπει πάντα κάτι νέο στον χώρο όπου επιστρέφει. Έτσι και φέτος, η επένδυση θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ για την ανακαίνιση των κοινόχρηστων και όχι μόνο χώρων στο Alexandra Beach.

A for Art Design Hotel

Ταυτόχρονα, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η επέκταση του Alexandra Beach με 50 σουίτες και η κατασκευή ενός τουριστικού λιμένα στον ίδιο χώρο, με το κόστος της επένδυσης να αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Alexandra Golden Boutique Hotel

Παράλληλα, είμαστε πάντα ανοιχτοί σε ευκαιρίες και συνεργασίες είτε για την εξαγορά ξενοδοχείου είτε για την ανάληψη του management μονάδας που θα ενστερνίζεται τη φιλοσοφία της Xenios Gate.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα προβλήματα με την αρχαιλογία – Συνεχίζονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Προβλήματα με την αρχαιολογία ήθελαν την περασμένη εβδομάδα καθυστέρηση στα έργα που διενεργούνται στα στενά του Αγίου Νικολαου με την παράταση τους για μετά το Πάσχα.

Ωστόσο η έγκριση παρθηκε σύντομα με τα έργα να μπαίνουν και πάλι σε ρυθμό, ενώ ήδη πολλά κομμάτια έχουν ολοκληρωθεί μένοντας το μπάζωμα και οι τελικές λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ εκτελούνται εργασίες από τη ΔΕΥΑ  Καβάλας σε λίγα μόνο ακόμη σημεία ενώ αισιοδοξία υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς για την λήξη των έργων το συντομότερο δυνατό

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας με τους πολίτες να προτιμούν τις εξόδους τους ιδίως τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι Καβαλιώτες αλλά και Έλληνες πολίτες από άλλες πόλεις που επισκέπτονται την Καβάλα αλλά και οι Βαλκάνιοι τουρίστες που προσέρχονται καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ωστόσο όπως μας ενημερώνει ο Αντιπρόεδρος Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Μιχάλης Μεταξάς, οι τιμές των καυσίμων έχουν δείξει κάποιες αυξομειώσεις κατά καιρούς παρόλα αυτά αισιόδοξοι παραμένουν οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων για την κίνηση μέσα στο καλοκαίρι ιδίως μετά την προσέλευση των τουριστών από γειτονιές χώρες οι οποίοι κατά  βάση ταξιδεύουν οδικώς.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμη η παραλία Οφρυνίου για να υποδεχτεί το μεγάλο κύμα των επισκεπτών

Αρκετά βήματα και αρκετές ενέργειες γίνονται τους τελευταίους μήνες με απότερο σκοπό την τουριστική ανάπτυξη περιοχών του Δήμου Παγγαίου. Όπως μάλιστα δήλωσε στο ENA CHANNEL, η αντιδήμαρχος τουρισμού, κ. Όλγα Απατζία, φέτος η αρμόδιοι φορείς συμμετείχαν σε εκθέσεις τουρισμού σε Βαλκανικές χώρες με τους επισκέπτες της έκθεσης να δίχνουν έντονο ενδιαφέρον για τις περιοχές του Δ. Παγγαίου.

 

Την ίδια ώρα, φορείς του Δήμου Παγγαίου αλλά και επαγγελματίες δήλωνουν έτοιμοι να υποδεχτούν το κύμα των τουριστών με τις προετοιμασίες ωστόσο να συνεχίζονται.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en