Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ο εναλλακτικός τρόπος να φτιάχνεις μπέικον

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυτό το μυστικό έχει δύο σκέλη και αλλάζει εντελώς τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε μπέικον.

Μας τον λέει ο επαγγελματίας μάγειρας Jean Presiler Melek, αλλά και αρκετά blogs εκεί έξω.

Κατά πρώτον, περνάς το μπέικον από αλεύρι πριν το μαγειρέψεις για να γίνει ακόμα πιο τραγανό.

Δεν μιλάμε για κανονικό πανάρισμα, αλλά για ελαφρύ πέρασμα από το αλεύρι πριν μπει στο τηγάνι. «Θα βγει υπέροχο και τραγανό και δεν θα γίνει χαμός στην κουζίνα», μας λέει ο Melek.

Το αλεύρωμα κρατά τα πράγματα πιο καθαρά στην κουζίνα. Αν θέλετε πάντως τον απολύτως καθαρό τρόπο, τότε βάζουμε το αλευρωμένο μπέικον στον φούρνο και όχι στο τηγάνι.

Αφού καλύψουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, μας λέει εδώ η ιστοσελίδα SoupAddict, το περνάμε από λίγο αλεύρι και πιπέρι (και από τις δύο πλευρές) και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο.

Και περιμένουμε 20-25 λεπτά για το πιο τραγανό μπέικον της ζωής μας…

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πώς να φτιάξετε σπιτικό παγωτό φράουλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά

  • 1/4 κιλού φρέσκες φράουλες καθαρισμένες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κρόκους αβγού
  • 3 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τες μέχρι να πάρουν την υφή του πουρέ. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα το 1 και 1/4 φλ. τσαγιού από την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πάρει μια βάση.
  3. Σε ένα μπολ χτυπήστε την ζάχαρη, τους κρόκους αβγού, το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
  4. Προσθέστε σταδιακά την ζεστή κρέμα στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Ρίξτε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και θερμάνετε μέχρι να αποκτήσει μία λεία και παχιά υφή. Μην αφήσετε να βράσει.
  6. Προσθέτε την κρέμα στον πουρέ από τις φράουλες, ανακατέψτε και τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Τι κερδίζεις αν φτιάξεις τηγανητά αυγά στον… φούρνο μικροκυμάτων

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι γεγονός πως το τηγανητό αυγό είναι από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείς να φτιάξεις στην κουζίνα.

Το ίδιο κάνει όμως και ο φούρνος μικροκυμάτων και μάλιστα πιο γρήγορα και απείρως καθαρότερα.

Για εκείνες τις φορές λοιπόν που σε πιάνει η τεμπελιά, το περιοδικό Good Housekeeping έλεγξε στο εργαστήριό του όλες τις διαφορετικές εκδοχές των αυγών (τηγανητό, ποσέ, βραστό και scrambled) και μας λέει πως πράγματι βγαίνουν όλες υπέροχες.

Η γρηγορότερη και απλούστερη εκδοχή των αυγών στον φούρνο μικροκυμάτων είναι το τηγανητό. Ή σχεδόν τηγανητό.

Πώς γίνεται; Ψεκάζεις ένα πιάτο με σπρέι μαγειρικής ή το περνάς ελαφρά με λίγο βούτυρο. Σπας το αυγό στο πιάτο και τσιμπάς ελαφρώς τον κρόκο με τη μύτη του μαχαιριού.

Βάζεις τον φούρνο στο δυνατό και 45 λεπτά έχεις πανέτοιμο ένα λαχταριστό τηγανητό αυγό!

Το οποίο μπορεί να μοιάζει πως δεν έχει γίνει, μας λέει πάντα το περιοδικό, αν το δοκιμάσεις όμως θα δεις πως είναι έτοιμο…

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Αφράτο κέικ με φρέσκα βερίκοκα

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και 2 κ. σ. επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • φρέσκα βερίκοκα κομμένα στα 4

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ένα μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
  3. Πολτοποιείτε την καθαρισμένη αμυγδαλόψιχα στο μούλτι σε σκόνη.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
  5. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το στρώνετε ισομερώς.
  7. Απλώνετε από πάνω τα βερίκοκα με τις κομμένες πλευρές προς τα επάνω, πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
  8. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ο μόνος σωστός τρόπος να ξαναζεστάνεις την πίτσα

Δημοσιεύτηκε

στις

Το δεύτερο καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει με την πίτσα είναι τα… περισσεύματά της.

Τα οποία τρώγονται ακόμα και κρύα, όπως ξέρουν οι περισσότεροι.

Κι όμως, αν θέλουμε να την ξαναφάμε όπως κατέφτασε στο σπίτι μας, υπάρχει τρόπος. Και είναι ο μόνος σωστός. Και δεν είναι ο φούρνος μικροκυμάτων φυσικά!

Αυτό μας λέει η Susan Westmoreland, διευθύντρια του εργαστηρίου κουζίνας του περιοδικού Good Housekeeping, που έχει δοκιμάσει τέτοια πράγματα.

Και μας λέει πως ο καλύτερος τρόπος να τη ζεστάνεις είναι στο τηγάνι. Βάζουμε για μερικά λεπτά ένα (μη αντικολλητικό) τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Κατόπιν τοποθετούμε εντός του τα κομμάτια και μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.

Έπειτα από 2-3 λεπτά, η πίτσα θα ξαναγίνει όπως και πρώτα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ