Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Το κόλπο για να μη σπάει ο κρόκος στο τηγανητό αυγό

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια γρήγορη και εύκολη μέθοδος για τηγανητά αυγά με υπέροχη υφή και ακόμα καλύτερη γεύση είναι ο συνδυασμός τηγανιού και ατμού.

Μια τεχνική που αποδίδει δηλαδή ρευστό κρόκο χωρίς τη μόνιμη απειλή να σπάσει. Και χωρίς να χρειάζεται αναποδογύρισμα το αυγό για να «πάρει» και από κάτω.

Κι εδώ ακριβώς μπαίνει το καπάκι στο τηγάνι και λίγο νερό στο εσωτερικό του, ώστε ο ατμός που θα δημιουργηθεί να δημιουργήσει μια λευκή κρούστα στο πάνω μέρος του αυγού.

Τηγανίζουμε κανονικά το αυγό μας δηλαδή, σε βούτυρο προτείνουν εδώ, και όταν οι άκρες του γίνουν λευκές (έπειτα από μισό λεπτό), τότε προσθέτουμε λίγο νερό (μερικές κουταλιές της σούπας) και κλείνουμε αμέσως το σκεύος με ένα καπάκι.

Κάπου 1,5-2 λεπτά μετά το αυγό μας είναι έτοιμο, με το λευκό να έχει καλύψει τον κρόκο και τον κρόκο να παραμένει ρευστός και… για βούτηγμα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σπιτικό μιλκσέικ φράουλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά για 2 άτομα

  • 250 γραμ. φράουλες
  • 1 κ. σ. ψιλή ζάχαρη
  • 300 ml, κρύο γάλα

Εκτέλεση

  1. Αφαιρέστε τα φύλλα από τις φράουλες.
  2. Βάλτε τις φράουλες στην κατάψυξη μέχρι να καταψυχθούν (περίπου 2-3 ώρες).
  3. Βάλτε τις κατεψυγμένες φράουλες στο μπλέντερ, προσθέστε ψιλή ζάχαρη και κρύο γάλα μέχρι να καλυφθούν σχεδόν όλες οι φράουλες (αλλά όχι περισσότερο από τα 2/3 της κανάτας).
  4. Αναμείξτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πηχτό και κρεμώδες.
  5. Στη συνέχεια βάλτε το σε ποτήρι της αρεσκείας σας και σερβίρετε.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Νιόκι με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά

  • 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι
  • 1 πακέτο νιόκι
  • 2 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 μπάλα τυρί μοτσαρέλα
  • 4 φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέτε την σάλτσα ντομάτας και το αλάτι και σιβογράστε.
  3. Βράστε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Ρίξτε μία κουταλιά από την σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός ταψιού. Προσθέστε τα νιόκι και την υπόλοιπη σάλτσα, καθώς και την τριμμένη παρμεζάνα.
  5. Από πάνω τοποθετήστε ομοιόμορφα τους κύβους μοτσαρέλας.
  6. Ψήστε μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα, για περίπου 5-10 λεπτά.
  7. Αφαιρέστε από τον φούρνο και γαρνίρετε με τον φρέσκο βασιλικό.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πανακότα με σοκολάτα και εσπρέσο

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά

  • 40 γρ. μαύρη σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
  • 600 γρ. κρέμα καρύδας
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60 ml ζεστό νερό
  • 1 κ. γλ. στιγμιαίο εσπρέσο
  • 1/2 κ. γλ. άγαρ- άγαρ (φυτική ζελατίνη)
  • Σοκολάτα για το γαρνίρισμα
  • 2 κ. σ. κόκκους καφέ εσπρέσο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα την μαύρη σοκολάτα, την κρέμα καρύδας, την ζάχαρη και τον εσπρέσο.
  2. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σιγοβράσει το μείγμα.
  3. Προσθέστε το άγαρ- άγαρ στο ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  4. Ρίξτε το νερό με το άγαρ- άγαρ στο μείγμα με την κρέμα καρύδας και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Αυξήστε την φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε από την φωτιά και ρίξτε το μείγμα σε ό,τι σκεύος θέλετε.
  7. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
  8. Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και τους κόκκους εσπρέσο.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Μάφινς βρώμης με φράουλες

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο/ ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε το αβγό με το γάλα, το ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Προσθέτε τις φράουλες, ανακατέψτε καλά και ρίξτε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι.
  4. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Τοποθετήστε στις ειδικές φόρμες για μάφινς το μείγμα και ψήστε για 20 λεπτά περίπου στον προθερμασμένο φούρνο.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ