ΑΜΥΝΑ

Nordic Monitor | Τούρκοι έβαλαν την τουρκική σημαία σε άσκηση κατάληψης ελληνικού νησιού

Σε νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας επιδόθηκε η Τουρκία στο πλαίσιο της ευρείας ναυτικής άσκησης Mavi Vatan («Γαλάζια Πατρίδα») 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή 122 πολεμικών πλοίων και 41 αεροσκαφών και η οποία ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Nordic Monitor, η άσκηση υπογράμμισε για ακόμα μία φορά την τακτική της Τουρκίας να στοχοποιεί την Ελλάδα, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο φανταστικός εχθρός της στα παιχνίδια πολέμου που διεξάγει.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μάλιστα κατέφυγε σε ένα προκλητικό κρεσέντο ζητώντας την αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών. Στην ίδια άσκηση μίλησε μέσω βίντεο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχάρη τους συμμετέχοντες και εξαπέλυσε έμμεση επίθεση προς τη χώρα μας κάνοντας λόγο για κάποιες χώρες που θεωρούνται «μοντέρνες σκοτώνουν πρόσφυγες στη σκοτεινή θάλασσα».

Πηγη: cnn.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version