Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα αναβολή για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων σε Ταμεία και Εφορία

Δημοσιεύτηκε

στις

Το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει μπλοκάρει όχι μόνο την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ αλλά και τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων για τις οφειλές προς τα Ταμεία και την Εφορία.

Οι δυο ρυθμίσεις δεν πρόκειται να τρέξουν εάν η κυβέρνηση δεν κλείσει πρώτα το μέτωπο που έχει ανοίξει με τους θεσμούς για τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη. Αυτό σημαίνει ότι και οι δυο ρυθμίσεις πηγαίνουν πίσω και θα δρομολογηθούν μετά το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι η νομοθετική διάταξη για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα Ταμεία είναι έτοιμη εδώ και καιρό και αρχικά είχε προγραμματιστεί να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Μαρτίου ώστε οι οφειλέτες να ξεκινήσουν να υποβάλουν αιτήσεις εντός του Απριλίου.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τώρα τη ρύθμιση να παίρνει το δρόμο προς την Βουλή μετά τις 5 Απριλίου και την ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων να ανοίγει μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

Όσον αφορά στη ρύθμιση των οφειλών στην Εφορία, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας. Το τελικό σχέδιο με βάση το οποίο θα κλείσουν με ευνοϊκούς όρους τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχουν με το Δημόσιο νοικοκυριά, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα αποκαλυφθεί πριν από τις εορτές του Πάσχα και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή.

Και οι δυο ρυθμίσεις θα είναι έκτακτες και θα έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων, οι οφειλέτες είτε της Εφορίας είτε των Ταμείων θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις μήνες για να αποφασίσουν εάν θα υπαχθούν ή όχι σε μια από τις δυο ή ενδεχομένως και στις δυο ρυθμίσεις. Όσοι δεν το πράξουν θα χάσουν την ευκαιρία να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχουν με το Δημόσιο και θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμούς.

Οι δυο ρυθμίσεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά αλλά και σημαντικές διαφορές με βασικότερη ότι η ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία δεν συνοδεύεται με εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια ενώ αντίθετα η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση της Εφορίας θα γίνεται δεκτή εφόσον πληρούνται αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

Το σχέδιο της ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα προβλέπει  κούρεμα της οφειλής που μπορεί να φθάνει ακόμα και στο 70% και διαγραφή των προσαυξήσεων έως και 85%. Βασική προϋπόθεση για να ενταχθούν στη ρύθμιση είναι οι ασφαλισμένοι να καταβάλουν τις εισφορές Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2019. Ο αριθμός των δόσεων θα διαμορφώνεται με βάση το ελάχιστο ποσό δόσης των 50 ευρώ. Επομένως για οφειλές από τις 6.000 ευρώ και πάνω, όλοι όσοι ενταχθούν θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 120 δόσεις. Για τους οφειλέτες του πρώην ΟΓΑ εξετάζεται μικρότερο ποσό δόσης, το οποίο ενδεχομένως θα διαμορφωθεί στα 30 ευρώ.

Η έκτακτη ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορίαδεν θα  έχει οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα περιλαμβάνει κριτήρια υπαγωγής με στόχο να αποκλειστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Οι δόσεις θα ξεκλειδώνουν ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος ενώ στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν υπό προϋποθέσεις μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι που αμείβονται με μπλοκάκι, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών οι δόσεις θα φθάνουν έως και τις 120, με την ελάχιστη μηνιαία δόση να κινείται στα 30 με 50 ευρώ. Κούρεμα κύριας οφειλής δεν προβλέπεται. Αντίθετα θα διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πακέτο παροχών Τσίπρα | Μετά τις ευρωεκλογές ανοίγουν τα χαρτιά τους οι Ευρωπαίοι

Δημοσιεύτηκε

στις

Ραντεβού στο Euroworking Group της 3ης Ιουνίου (ΕWG) που θα έχει «κάτσει» και η σκόνη από τις ευρωεκλογές δίνουν κυβέρνηση και ευρωπαϊκοί θεσμοί προκειμένου να συζητήσουν για τις επιπτώσεις των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στους στόχους για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ώς το 2022.

Οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες μετά τα δημόσια πυρά του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, από το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης, κάνουν λόγο για δημοσιονομικό «κενό» 0,5% του ΑΕΠ ή 900 εκατ. ευρώ το 2019 και πάνω από 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. το 2020.

Το θέμα είναι αν τα σενάρια περί δημοσιονομικού κενού που διακινούνται στην Βελγική πρωτεύουσα αποτυπωθούν και στην έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας που θα δοθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου στην δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είναι σχεδόν σίγουρο σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ότι στην έκθεση εκτός από τις παρατηρήσεις του κουαρτέτου πάνω στα προαπαιτούμενα της 3ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης (πλήρης αναθεώρηση του ν. Κατσέλη, εφαρμογή του νέου πλαισίου προστασίας πρώτης κατοικίας, πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των αναβολών από τα δικαστήρια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πορεία του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων, ληξιπρόθεσμα χρέη του ελληνικού κράτους, κ.α) θα υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο με σχόλια για τις παροχές που εξήγγειλε πριν από τις ευρωεκλογές ο έλληνας πρωθυπουργός.

Εφόσον οι ανησυχίες Ρέγκλινγκ επιβεβαιωθούν τότε η Αθήνα είναι πολύ πιθανό να έρθει αντιμέτωπη για πρώτη φορά μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 με τη λήψη «διορθωτικών» παρεμβάσεων στην οικονομία. Πηγές που συνομιλούν με Βρυξέλλες για το κόστος των παροχών αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο κάλυψης της απόστασης που χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση με τους ευρωπαίους στο θέμα του δημοσιονομικού χώρου για ελαφρύνσεις να καλυφθεί μέσα από νέες περικοπές που θα γίνουν στα κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων( ΠΔΕ).

Οριστικά συμπεράσματα ακόμη δεν υπάρχουν, το επισήμανε άλλωστε και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ  -ο οποίος στο Eurogroup της περασμένης Πέμπτης μίλησε για «προκαταρκτική αποτίμηση των θεσμών στα μέτρα Τσίπρα»- ενώ όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές η νεότερη εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης για πρωτογενές αποτέλεσμα 4,1% του ΑΕΠ το 2019 έναντι αρχικής εκτίμησης για 3,6% του ΑΕΠ έχει ως βάση υπολογισμού τα προσδοκώμενα έσοδα των ρυθμίσεων με τις 120 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αλλά και από την μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και εστίαση.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του Alpha δεν υπάρχει δημοσιονομικός εκτροχιασμός ούτε υστέρηση στο πρωτογενές πλεόνασμα και ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 4,1% του ΑΕΠ φέτος έχει υπολογιστεί με βάση και την απόδοση που θα έχουν στην ανάπτυξη της οικονομίας τα θετικά μέτρα αλλά και καλύτερη εικόνα που διαφαίνεται φέτος στον τουρισμό.

Το θετικό για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην συνεδρίαση του EWG είναι ότι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες με ένα «αγκάθι» λιγότερο από τη στιγμή που το Συμβούλιο της Επικρατείας  (ΣτΕ) έκρινε συνταγματικές τις περικοπές που έγιναν στους μισθούς, τα δώρα και τα επιδόματα 700.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Έτσι ο μεσοπρόθεσμος δημοσιονομικός κίνδυνος από τα αναδρομικά του 1 δισ. ευρώ των δημοσίων υπαλλήλων βγήκε από τη μέση ανακουφίζοντας τους πιστωτές που είχαν «θορυβηθεί» από το μεγάλο κόστος των δικαστικών αποφάσεων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις | Τα οχτώ βήματα για να ρυθμίσετε τα χρέη σας στην Εφορία

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «τρέχει» από χθες η ρύθμιση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 120 δόσεις.

Οι 3,9 εκατ. οφειλέτες έχουν προθεσμία 38 ημερών και συγκεκριμένα μέχρι τις 28 Ιουνίου 2019 για να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους με την Εφορία. Η ηλεκτρονική εφαρμογή κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των φορολογούμενων. Μέσα στις πέντε πρώτες ώρες περισσότεροι από 20.000 φορολογούμενοι είχαν επισκεφθεί την πλατφόρμα ενώ 3.000 υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση

Στη ρύθμιση υπάγονται όλα τα φυσικά πρόσωπα και το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών τους, που έγιναν ληξιπρόθεσμες έως 31 Δεκεμβρίου 2018. Προαιρετικά, ο οφειλέτης  μπορεί να εντάξει στη ρύθμιση και ρυθμισμένες με τις πάγιες ρυθμίσεις οφειλές (12-24 δόσεις).

Ο αριθμός των δόσεων για τα φυσικά πρόσωπα ανάλογα με το ύψος της οφειλής και το ετήσιο εισόδημα του 2017 μπορεί να φθάσει έως τις 120 ενώ τα νομικά πρόσωπα έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως 24 δόσεις εφόσον πρόκειται για τακτικές οφειλές (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) και έως 36 δόσεις για έκτακτες οφειλές. Οι δόσεις της ρύθμισης επιβαρύνονται με τόκο 5% ετησίως με εξαίρεση τις οφειλές έως 3.000 ευρώ για τους οφειλέτες με εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

Η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση είναι απλή και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν οκτώ βήματα:

  1.  Ο οφειλέτης εισέρχεται στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr
  2. Στην κατηγορία υπηρεσίες προς τους πολίτες ή τις επιχειρήσεις επιλέγει την ένδειξη αίτηση ρύθμισης οφειλών. Στη συνέχεια εισέρχεται στην εφαρμογή με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
  3. Στην αρχική σελίδα που εμφανίζεται επιλέγει πρώτα τον τύπο της ρύθμισης Ρ6 – αίτηση ρύθμισης με απαλλαγή  προασαυξήσεων του Ν.4611/2019 για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και 31/12/2018.
  4. Στη συνέχεια επιλέγει κάνοντας κλικ την υποβολή νέας αίτησης
  5. Στην επόμενη σελίδα εμφανίζονται τα στοιχεία του οφειλέτη  (ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο κλπ), το ύψος του εισοδήματός του, ο αριθμός των τέκνων, η επιλογή των δόσεων έως 120 και η Δ.Ο.Υ. Στον πίνακα αυτό θα πρέπει να επιλέξει τις οφειλές που θέλει να ρυθμίσει.
  6. Στην επόμενη σελίδα εμφανίζεται πίνακας με τα εξής στοιχεία: το ποσοστό της έκπτωσης προσαυξήσεων, το ποσό έκπτωσης παγιωμένων προσαυξήσεων, τις προσαυξήσεις μετά την ημερομηνία της αίτησης, το ρυθμιζόμενο πληρωτέο ποσό ανάλογα με την έκπτωση των προσαυξήσεων, το μέγιστο αριθμό δόσεων, το ποσό της μηνιαίας δόσης. Σε αυτό το στάδιο ο οφειλέτης θα πρέπει να επιλέξει ανάλογα με το κούρεμα που επιθυμεί στο ύψος των προσαυξήσεων τον αριθμό των δόσεων. Στη συνέχεια  θα πρέπει να κάνει κλικ στην ένδειξη υπολογισμός ποσού δόσης και το σύστημα αυτομάτως θα εμφανίσει  την μηνιαία δόση.
  7. Στην συνέχεια εμφανίζεται η αίτηση ρύθμισης οφειλών ν.4611/2019, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Η υποβολή του αιτήματος ανοίγει το δρόμο για την έκδοση της Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής για την πληρωμή της πρώτης δόσης της ρύθμισης.
  8. Η ρύθμιση επικυρώνεται με την πληρωμή της πρώτης δόσης εντός 3 εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης. Οι υπόλοιπες δόσεις εξοφλούνται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Welle | Επιχειρηματικές συνέργειες σε Ελλάδα και Γερμανία

Δημοσιεύτηκε

στις

Ήταν το ζητούμενο αποστολής Ελλήνων επιχειρηματιών στη Β. Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου ενημερώθηκαν για την τελευταία λέξη στην τεχνολογία των ΑΠΕ και την ανακύκλωση. Η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί ως χώρα με ήλιο και αέρα.

Η τελευταία επίσκεψη της ελληνικής επιχειρηματικής τριήμερης αποστολής ήταν και η πιο εντυπωσιακή. Στην περιοχή Leppe της μικρής πόλης Lindlar υπάρχει ένα τεράστιο πρωτοποριακό «πολυπάρκο» συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει σε real time τους τροπους ανακύκλωσης σκουπιδιών και να ενημερωθεί για όλες τις διαδικασίες, από τη συλλογή τους μέχρι την ανακύκλωση και την χρήση τους, μετά από κατάλληλη επεξεργασία, για παραγωγή ενέργειας.

«Να το μεταφέρουμε στην ελληνική πραγματικότητα»

Metabolon ονομάζεται το πρότζεκτ, από το Μεταβολισμός. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας περιβάλλοντος και τόπος συνειδητοποίησης της σημασίας που έχει η σωστή ανακύκλωση ήδη από την πηγή, από τον κάδο των σκουπιδιών έξω από το σπίτι μας. Δεν είναι τυχαίο ότι το πάρκο που προσφέρει επίσης χώρους αναψυχής συνδυασμένους με τη θεματολογία της προστασίας του κλίματος είναι προσιτός σε τάξεις σχολείων, σε φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμματων για έρευνα στην πηγή και φυσικά σε ευαισθητοποιημένους και μη πολίτες. «Εντυπωσιαστήκαμε από τον βαθμό που εφαρμόζεται η έρευνα εδώ στο Metabolon, γιατί είναι εφαρμοσμένης μορφής» μας είπε ο Γιάννης Πατσιαβός από το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Αθήνας, το οποιο διοργάνωσε την επιχειρηματική επίσκεψη.

«Αυτός ο συνδυασμός ήταν εντυπωσιακος, το συζητήσαμε με όλα τα μέλη της αποστολής και νομίζουμε πως ειδικά σε πολλές περιφέρειες και δήμους της Ελλάδας που υπάρχουν αυτές οι ανάγκες, θα ήταν καλό και χρήσιμο να το μεταφέρουμε στην ελληνική πραγματικότητα. Ένα δεύτερο μήνυμα που εμείς αποκομίσαμε είναι ότι υπάρχει τώρα μεγαλύτερη δυνατότητα να συνεργαστούν ελληνικές επειχειρησες με γερμανικές σε τομείς αιχμής» συμπληρώνει ο κ. Πατσιαβός. «Ένας από αυτούς είναι η ενέργεια αλλά και η διαχείριση του περιβάλλοντος, εκεί χρειαζόμαστε τη γερμανική τεχνογνωσία, αλλά μπορεί να προκύψουν συνεργειες που να είναι ωφέλιμες και για τις δυο πλευρές».

Τεχνολογία αιχμής για την πράσινη ενέργεια

Αυτό ήταν και το νόημα της επίσκεψης, ιδέα της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κυρίας Μαρίας Παπακωνσταντίνου. Οι συνέργειες αναζητήθηκαν στην περιοχή Jülich, κάτι σαν Silicon Valley στον τον τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και κλίματος. Στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ενέργειας και Κλίματος οι Έλληνες επιχειρηματίες ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων για την έρευνα στους τελευταίας γενιάς συσσωρευτές ενέργειας σε κυψέλες. Εντύπωση προκάλεσε στον τομέα των φωτοβολταϊκών η παρουσίαση έρευνας για μεθόδους αποθήκευσης ενέργειας σε κυψέλες σιλικόνης, με σκοπό να επιτευχθεί 30% περισσότερη ενεργειακή αποτελεσματικότητα και 50% αύξηση της ενεργειακής ισχύος. Το ερευνητικό έργο του συγκεκριμένου τμήματος αφορά στη δημιουργία κυψελών που θα περιβάλλουν τα κτήρια, στις οποίες θα αποθηκεύεται ηλιακή ενέργεια για χρήση στη θέρμανση και ψύξη.

Στο Ινστιτούτο Ηλιακής Ενέργειας η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί γύρω από την έρευνα για τα λεγόμενα έξυπνα συστήματα παροχής ενέργειας, την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων για εξελιγμένες μορφές αποθήκευσης ενέργειας με χρήση των ΑΠΕ και για τη δημιουργία εναλλακτικών τρόπων παροχής ενέργειας για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις του μέλλοντος. Την προσοχή τράβηξε στο Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Έρευνας ένας πρότυπος ηλιακός πύργος και ηλιοστατικό πάρκο με 2.000 συλλέκτες, το μεγαλύτερο παγκοσμίως που λειτουργεί ως προσομοιωτής για ερευνητικούς και πειραματικούς σκοπούς.

«Εχουμε αργήσει με τις ΑΠΕ»

«Άκρως ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που πήραμε, οι νέες τεχνολογίες με τις ΑΠΕ, η παραγωγή ενέργειας από την ήλιο έχει εφαρμογή στην Ελλάδα» είπε ο Αθανάσιος Φάνης από την εταιρεία Α. ΕΚKΕΝΤRΟ Κοζάνης. Η εταιρεία του ασχολείται με ηλεκτρολογικά έργα στον τομέα κατασκευών με κύριο έργο αυτήν την στιγμή την επέκταση του μετρό στην Αθήνα και ηλεκτρονικά έργα στο ορυχεία Κοζάνης, στους σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ. «Πήραμε πολλες χρήσιμες πληροφορίες, για τρόπους παραγωγής ενέργειας, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε στην Ελλάδα, όσο μπορούμε. Αυτές οι τεχνολογίες έχουν μέλλον σε μας, έχουμε αργήσει κιόλας να παράγουμε ρεύμα από τέτοιου τύπου τεχνολογίες. Γνωρίζουμε τα φωτοβολταϊκά, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι με τα παραβολικά κάτοπτρα, για παράδειγμα, που είδαμε στο Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Ενέργειας, ήταν ένας νέος τρόπος που δεν τον ξέραμε. Στη Γερμανία ψάχνουν τον ήλιο κι εμείς τον έχουμε και δεν τον εκμεταλλευόμαστε».

Η διαχείριση στερεών αποβλήτων ενδιέφερε περισσότερο τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, συντονιστή του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, στο οποίο συμμετέχουν 40 δήμοι της Ελλάδας, της Κύπρου κι άλλων από χώρες των Βαλκανίων. «Προσδοκούμε συνεργασία με δήμους της Γερμανίας που έχουν κοινό χαρακτηριστικό με μας, τη λίμνη. Μας ενδιαφέρουν οι ΑΠΕ, επειδή η Ελλάδα έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, τον ήλιο και τον αέρα. Εάν δεν εκμεταλλευτούμε αυτό, εάν δεν αξιοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους, νομίζω ότι θα εξαρτιόμαστε συνέχεια από το πετρέλαιο με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας. Άρα είναι άμεση η κινητοποίηση για την αξιοποίηση των ΑΠΕ».

Θετικά πρότυπα

Στόχος της επίσκεψης της Ελληνικής αποστολής στη Ρηνανία Βεστφαλία ήταν και η παρουσίαση θετικών παραδειγμάτων επιχειρηματικότητας Ελλήνων στη Γερμανία στο πρόσωπο του αυτοδημιούργητου ναυπηγού-μηχανικού Μάρκου Δαμίγου. Στο Lindlar εδρεύει η εταιρεία IBAG, που ίδρυσε πριν από 25 χρόνια από το μηδέν, μια οικογενειακή επιχείρηση με πολλή υψηλή τεχνολογία στον τομέα επεξεργασίας μετάλλου κι άλλων υλικών. Παράγει μηχανοκίνητες κεφαλές διαφόρων διαμετρημάτων για την κοπή και επεξεργασία μετάλλων με πολλές άλλες εφαρμογές, από την αεροναυπηγική μέχρι την οδοντοτεχνική και την κατασκευή πιστωτικών καρτών.

«Άκουσα γι αυτήν την επίσκεψη Ελλήνων επιχειρηματιών στο κρατίδιο και πρότεινα στην Γενική Πρόξενο την επίσκεψη στο Metabolon, ένας τόπος όπου έρχονται από όλον τον κόσμο» μας είπε ο κ. Δαμίγος. «Με την ευκαιρία προσκάλεσα τους επιχειρηματίες στην εταιρεία μου. Είναι περίεργο, διότι ενώ είμαστε δικτυωμένοι σε όλον τον κόσμο, στο μόνο κράτος που δεν έχουμε αναπτύξει την τεχνολογία μας είναι η Ελλάδα. Το είδα σαν ευκαιρία γνωριμίας και δικτύωσης». Ίσως το τελευταίο, η δικτύωση, να ήταν και η προστιθέμενη αξίας αυτής της επίσκεψης. Οι Έλληνες του εξωτερικού καταφέρνουν να βρίσκονται στην πρωτοπορία στο δύσκολο και ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Το μυστικό είναι απλό.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2019 | Έχει εκκαθαριστεί το 10% του συνόλου των δηλώσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Έως σήμερα έχει εκκαθαριστεί το 30% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων και αυτό που προκύπτει είναι πως τα χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με τα πιστωτικά εκκαθαριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από τις 28 Μαρτίου που άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των εντύπων Ε1 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο Taxisnet περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και έχουν εκκαθαριστεί 1.846.484 φορολογικές δηλώσεις.

Από τις εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι 1.164.885 δηλώσεις είναι μηδενικές (το 63,09% του συνόλου), οι 470.692 είναι χρεωστικές (το 25,49% του συνόλου) και οι 210.907 δηλώσεις είναι πιστωτικές (το 11,42% του συνόλου).

Οι χρεωστικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε συνολικό φόρο 270 εκατ. ευρώ ή σε μέσο φόρο 572 ευρώ ανά φορολογούμενο. Οι πιστωτικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε επιστροφή φόρου 56,4 εκατ. ευρώ περίπου ή 258 ευρώ ανά φορολογούμενο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
papadopoulos spot
Mouraidhs-Syxronos-Dhmos_banner
o-topos-tis-zois-mas_banner
stefanidoy-υποψήφια
AGANIKOLAS KARTA laos
ΓΚΡΙΤΖΕΛΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑ
ypop-gior
GAKHS
dimotikos-symboulos
Talidhs_Akhs_banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: