ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μητσοτάκης προς ελεύθερους επαγγελματίες: “Δεν θα υποχωρήσουμε για το φορολογικό νομοσχέδιο”

Κοινωνικό χαρακτήρα επιχείρησε να αποδώσει στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και αναφερόμενος στα νέα μέτρα, όπως τα χριστουγεννιάτικα επιδόματα ύψους 350 εκ ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η εκτενής αναφορά που έκανε και στο νέο φορολογικό πλαίσιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μία εκλογική ομάδα που είχε ψηφίσει στην πλειοψηφία της ΝΔ και στις τελευταίες εκλογές. Αλλά τους οποίους κινδυνεύει τώρα να χάσει το κυβερνών κόμμα.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο “μία μεγάλη εθνική πρωτοβουλία κατά της φοροδιαφυγής”, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνει ένα “πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών”. Επανέλαβε ότι δεν μπορεί να εμφανίζει μικρότερο εισόδημα ένας εργοδότης από τους εργαζόμενους ή το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει μηδενικό εισόδημα.

Ενώ επισήμανε ότι το νέο σύστημα “συνοδεύεται από μία ακόμη προεκλογική δέσμευση που γίνεται πράξη ένα χρόνο νωρίτερα, τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος”. Επισήμανε επίσης ότι εξαιρούνται όσοι εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και οι νέοι επαγγελματίες. Υποστήριξε δε ότι ένα τεκμήριο που είναι μαχητό δεν αποτελεί οριζόντια ρύθμιση.

“Είναι μία παρέμβαση δίκαιη, ευθυγραμμισμένη με τον πολιτικό μας λόγο. Μία παρέμβαση τολμηρή μεταρρυθμιστική, από την οποία δεν θα υποχωρήσουμε. Θα την κάνουμε πράξη” ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version