Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Μάζου τα λατομεία σου

Δημοσιεύτηκε

στις

Αγωνιώδης σύγχυση. Αυτή είναι μια κόσμια περιγραφή του χάους που δημιούργησαν κάποιοι χάρτες, οι οποίοι «παρεισέφρησαν» στον χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΠΧΣ) και στον γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου Θάσου (ΓΠΣ) και προοιωνίζονται το μέλλον της Θάσου σαν παράδεισο… εντατικής λατομικής δραστηριότητας.

Οι Θασίτες μετά το πρώτο σοκ παρεμβαίνουν συγκροτώντας Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων, δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν παραπλανημένοι, ενώ τα σκάγια έφτασαν μέχρι το τοπικό ΤΕΕ.

Ο φόβος ότι το καταπράσινο νησί κινδυνεύει να καταντήσει τεράστιο νταμάρι, «διακοσμημένο» με ανεξέλεγκτα ξενοδοχειακά μεγαθήρια στην παραλιακή ζώνη, κυριαρχεί.

Ολα αυτά στο όνομα της αειφόρου ανάπτυξης!

Το χρονικό

ΝΙΚΟΣ ΚΑΪΔΗΣ

Ας πιάσουμε το νήμα από την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ του δήμου και σύμπραξης μελετητών για τη σύνταξη του ΓΠΣ Θάσου (29/7/2011).

Ενός σχεδιασμού, δηλαδή, που θα απαντούσε στην ανάγκη οριοθέτησης των χρήσεων γης στο νησί. Το 2012 γίνεται μια πρώτη διαβούλευση όπου παρουσιάζεται ένα ασαφές πλάνο «νοικοκυρέματος».

Δύο μέρες πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2015, η διοίκηση του δήμου στέλνει στους δημοτικούς συμβούλους λίστα θεμάτων προς ψήφιση, ένα εκ των οποίων έχει τον τίτλο «Περί γνωμοδότησης για το Β1 στάδιο της μελέτης (αξιολόγηση, αναθεώρηση κι εξειδίκευση του ΠΧΣ και αειφόρου ανάπτυξης».

Οι σύμβουλοι ψηφίζουν θετικά (με εξαίρεση αυτούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης»).

Το σχέδιο όμως περιλαμβάνει χάρτη ο οποίος παρουσιάζει σχεδόν το σύνολο του νησιού ως λατομική ζώνη! Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπων Εργα» Βασίλης Παπαφιλίππου, ο οποίος είναι σήμερα μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων, ισχυρίζεται πως υπήρξε παραπλάνηση των συμβούλων που υπερψήφισαν, καθώς το μοναδικό επεξηγητικό έγγραφο που τους επιδόθηκε ήταν η θετική γνωμάτευση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, που αναφερόταν γενικά σε αειφόρο ανάπτυξη και δεν περιελάμβανε κανέναν χάρτη.

Τέλη Νοέμβριου ’15, φορείς και κάτοικοι του νησιού παθαίνουν «σοκ και δέος». Διαπιστώνουν ότι και στο ΓΠΣ της Θάσου υπάρχει χάρτης, στον οποίο μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής, «η περιοχή που καθορίζεται ως λατομική ζώνη είναι η καρδιά των περιοχών Natura του νησιού με ό,τι αυτό συνεπάγεται και κατά το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών, ο ταμιευτήρας των υδάτινων πόρων της Θάσου.

Επίσης, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαβούλευση, η ενημέρωση είναι ελλιπής, τοπικά συμβούλια δεν έχουν λάβει αποφάσεις και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως το Δασαρχείο, η Αρχαιολογική Υπηρεσία και το ΤΕΕ».

Σύμφωνα με τον Κάρλος Πάντοαν, «το Brexit έχει ήδη αντίκτυπο» | ΝΙΚΟΣ ΚΑΪΔΗΣ

Οι κάτοικοι ξεσηκώνονται και προσπαθούν να αποτρέψουν έναν σχεδιασμό στον οποίο διαβλέπουν την καταστροφή του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και κλάδων της τοπικής οικονομίας. Ο δήμαρχος Κ. Χατζηεμμανουήλ καλεί δημότες και φορείς σε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο.

Εκεί τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο…

Η ανοιχτή συνεδρίαση της 8ης Ιανουαρίου 2016 γεννά εντάσεις, αρκετές αποκαλύψεις κι ερωτήματα. Ο δήμαρχος υποδέχεται το πολυπληθές ακροατήριο δηλώνοντας υπερήφανος για τα αντανακλαστικά των δημοτών, ωστόσο χαρακτηρίζει τον επίμαχο χάρτη γεωλογικό.

Το «ροζ καπέλο» στον χάρτη, υποστηρίζει, αποτυπώνει τη μαρμαροφόρο περιοχή και όχι την προτεινόμενη λατομική ζώνη.

Ωστόσο, ο πρώην διευθυντής του ΙΓΜΕ Νίκος Επιτρόπου διαψεύδει τον δήμαρχο δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ο επίμαχος χάρτης δεν είναι γεωλογικός.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ υπόσχεται ότι η διαβούλευση θα κρατήσει όσο χρειαστεί, οι μελετητές όμως επιμένουν πως η διαβούλευση καλό είναι να λήξει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Υστερεα από πολλές αντεγκλήσεις οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η επόμενη μέρα πρέπει να τους βρει συνεργαζόμενους για τη διάσωση του νησιού.

Το κλίμα ωστόσο δυναμιτίζεται σχεδόν αμέσως από δηλώσεις του δημάρχου σε εφημερίδα που απαξιώνουν τη Συντονιστική Επιτροπή («υπάρχει μια φερόμενη Συντονιστική, η οποία δεν ξέρω τι θα συντονίσει!») και αμφισβητεί την ύπαρξη κατ’ αρχήν αρνητικής γνωμάτευσης του ΤΕΕ, την οποία επικαλούνται οι μηχανικοί της Συντονιστικής.

Οι αντιφάσεις

ΝΙΚΟΣ ΚΑΪΔΗΣ

Το ΤΕΕ απαντά την ίδια μέρα με δελτίο Τύπου δηλώνοντας την ενόχλησή του για το δημοσίευμα.

Το χάος το δημιουργούν οι αντιφάσεις. Η παρουσία του χάρτη που ορίζει εντατική λατομική δραστηριότητα στο ΠΧΣ χαρακτηρίζεται από τη Συντονιστική Επιτροπή «ανεξήγητη», δεδομένου ότι η ίδια η μελέτη δίνει σαφώς προτεραιότητα στην οικοανάπτυξη, στην προστασία του τοπίου κι όχι στην εντατική εξόρυξη.

Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης δηλώνει ότι όχι μόνο δεν ευθύνεται η περιφέρεια για τον χάρτη, αλλά δείχνει ως υπεύθυνο τον σχεδιασμό του δήμου.

Ο δήμος ωστόσο φέρεται να εμφανίζει την περιφέρεια ως «εντολέα» της προτεραιότητας στην εξόρυξη.

Ας σημειωθεί ότι η Θάσος, από ένα μόνο λατομείο της οποίας έχει αναδειχθεί ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της περιφέρειας, υποφέρει από τη μη αποκατάσταση των εξορύξεων μαρμάρου. Τα «προβλήματα» στην αποκατάσταση παραδέχτηκε άλλωστε κι ο επιχειρηματίας του κλάδου κ. Φιλιππίδης στη συνέλευση στο δημαρχείο (το οποίο ως κτίριο ανήκει στην οικογένειά του).

Είναι εύλογη η αγωνία που πλανιέται πάνω από το νησίΜήπως πίσω από τους «λάθος» χάρτες υπάρχουν σκοπιμότητεςΜήπως η διαβούλευση μέσα σε αυτό το χάος είναι προσχηματικήΜήπως το μπαλάκι που πετιέται από την περιφέρεια προς τον δήμο και τούμπαλιν, έχει χαθεί;

*Από το δημοτικό τραγούδι της Θάσου «Μάζου τα πιριστέρια σου».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

MEDIA

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – ΕΥΛΑΛΟ ΞΑΝΘΗ (ΕΚΠΟΜΠΗ FHD)

Δημοσιεύτηκε

στις

Για ακόμα μια φορά το ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ κάνοντας την βόλτα του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη βρέθηκε στον Νομό Ξάνθης και συγκεκριμένα στο χωριό Ευλαλο …μόνο που στην συγκεκριμένη ημέρα υπήρχε…παζάρι

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Από που προήλθε η έκφραση ” να πιάσουμε το φίδι”

Τα περισσότερα από τα έθιμα που αναβιώνουν την Καθαρά Δευτέρα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ειδικότερα στην Καβάλα, την Ξάνθη, έχουν τις ρίζες τους στη διονυσιακή λατρεία και στη μακραίωνη λαϊκή παράδοση που θέλει την ημέρα αυτή να είναι ουσιαστικά η αρχή της ολοκληρωμένης προετοιμασίας για τη Σαρακοστή και την αυστηρή νηστεία που τη συνοδεύει.

Στην περιοχή της Καβάλας προπολεμικά, υπήρχε την περίοδο της αποκριάς μια περιπαικτική διάθεση των μεγαλύτερων προς τους νέους να βγουν να διασκεδάσουν, να φλερτάρουν, να ερωτευτούν ή όπως αλλιώς καθιερώθηκε να λέγεται «να πιάσουνε το φίδι», δίνοντας στην έκφραση αυτή μια πονηρή διάσταση που όμως δεν ενοχλούσε ούτε σόκαρε, το αντίθετο μάλιστα, αφού η περίοδος της Αποκριάς επέβαλε τέτοιες συμπεριφορές.

Ωστόσο, η έκφραση «να πιάσουμε το φίδι» διατηρήθηκε μέσα στα χρόνια θυμίζοντας στους νεότερους τις λαϊκές παραδόσεις μιας περασμένης εποχής. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο ο δήμος Καβάλας καλεί όλους τους πολίτες να «πιάσουνε το φίδι» στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει για να εορταστεί η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και η Καθαρά Δευτέρα.

Εκείνα τα χρόνια οι Καβαλιώτες ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα πήγαιναν στην Καλαμίτσα (μια παραθαλάσσια συνοικία της πόλης που ήταν γεμάτη από κήπους και πηγές με τρεχούμενο νερό) για να «πιάσουνε το φίδι» παίρνοντας μαζί τους σαρακοστιανά φαγητά, ταραμά, κρεμμυδάκια, ελιές, νερόβραστα φασόλια σαλάτα, θαλασσινά, χαλβά και φυσικά λαγάνα. Την τιμητική του είχε το τσίπουρο.

Παρέες – παρέες, στρώνανε κάτω τις κουρελούδες και το κέφι άναβε. Φαγητό, τραγούδι, χορός, πειράγματα. Αγαπημένο παιχνίδι της ημέρας ήταν η χάσκα. Σε μια κλωστή έδεναν ένα κομμάτι χαλβά. Η μάνα του παιχνιδιού το κουνούσε πέρα – δώθε και οι παίχτες προσπαθούσαν να χάψουν το χαλβά.

Τα παιδιά όλη την προηγούμενη εβδομάδα ετοίμαζαν τον χαρταετό τους. Χρησιμοποιούσαν μια γλώσσα συνθηματική που γέμιζε τον αέρα: «Αμόλα Καλούμπα, βάστα κεφάλι, μάζωξε την κοιλιά κάνε τράκα πιάσε ήλιο». «Όποιος δεν έπαιξε ποτέ του με χαρταετό», αναφέρει ο μεγάλος λαογράφος Δημ. Λουκάτος, «δεν κοίταξε όσο χρειάζεται ψηλά. Όποιος δεν ένοιωσε την αντίσταση της καλούμπας, δεν κατάλαβε τη δύναμη του αέρα. Όποιος δε φώναξε με την ευθύνη και την πρωτοβουλία του παιδιού, που βλέπει να κινδυνεύει στο μετεωρισμά του ο αετός, δεν ένοιωσε τη χαρά, του να τα βγάζει πέρα μόνος του με τη φύση».

Το κάψιμο του Τζάρου στη γέφυρα του Κόσυνθου

Στη γειτονική Ξάνθη, στην πόλη με τα χίλια χρώματα, αναβιώνει εδώ και μισό αιώνα, μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, το έθιμο «το κάψιμο του Τζάρου» στον ποταμό Κόσυνθο. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που σηματοδοτεί το τέλος του καρναβαλιού. Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες, παρακολουθούν τη λήξη του καρναβαλιού και των ετήσιων Θρακικών Λαογραφικών Εορτών κάτω από τη λάμψη ενός εντυπωσιακού σόου με πυροτεχνήματα.

Ο «Τζάρος» ή «Τζάρους» κατά τους κατοίκους της Ανατολικής Θράκης, ήταν ένα κατασκευασμένο ανθρώπινο ομοίωμα, τοποθετημένο πάνω σε έναν σωρό από πουρνάρια. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς καιγόταν στο κέντρο αλάνας, πλατείας ή σε υψώματα, για να μην έχουν το καλοκαίρι ψύλλους. Το έθιμο αυτό το έφεραν οι πρόσφυγες από το Σαμακώβ της Ανατολικής Θράκης και αναβιώνει κάθε χρόνο από τους κατοίκους του ομώνυμου συνοικισμού, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου στην παλιά πόλη της Ξάνθης.

Το έθιμο της Καμήλας στη Σταυρούπολη

Στην κεντρική πλατεία του οικισμού της Σταυρούπολης, στα ορεινά του δήμου Ξάνθης την Καθαρά Δευτέρα οι κάτοικοί της, μαζί με τους επισκέπτες, μεταμφιεσμένοι και κάνοντας διάφορους ήχους συμμετέχουν σε μια παρέλαση χρωμάτων και χαράς, με οδηγό ένα ομοίωμα καμήλας κι έναν ενήλικο να παριστάνει τον καμηλιέρη Άραβα.

Το έθιμο της Καμήλας αρχικά είχε παγανιστικό χαρακτήρα, τελούνταν και συμβόλιζε τη δέηση των κατοίκων για τη γονιμότητα της γης, αφού η χρονική στιγμή συνέπιπτε με τον ερχομό της άνοιξης και την έναρξη των αγροτικών εργασιών. Αργότερα σε συνδυασμό με την ορθόδοξη πίστη και θρησκεία που θέτει την ημέρα αυτή ως την αρχή της Σαρακοστής, άλλαξε χαρακτήρα και συμβολίζει πια στο νου των κατοίκων το τέλος των εορτών του καρναβαλιού και την αρχή.

ΑΠΕ ΜΠΕ,proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συμβουλές προς πολίτες για την πρόληψη κλοπών κατά την περίοδο Αποκριών και Καθαράς Δευτέρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμβουλεύει τους πολίτες, οι οποίοι θα απουσιάσουν από τα σπίτια τους, κατά το τριήμερο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, για να επισκεφτούν διάφορες περιοχές της χώρας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λαμβάνοντας πολύ απλά μέτρα, προκειμένου να προστατευτούν από τις κλοπές.

Φεύγοντας από το σπίτι

Βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.

Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.

Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι “κράχτες” της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.

Το σπίτι σας να µην δείχνει “εντελώς κλειστό”, υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.

Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.

Ενεργοποιείστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.

Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.

Στο ταξίδι

Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.

Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.

Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ), με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.

Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

Μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους, ειδικά όταν είστε µόνοι

Στη διαμονή

Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο – διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.

Στη διασκέδαση

Στη διασκέδασή σας, σε Κέντρα – Bar – Καφετερίες – Εστιατόρια – υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, τα γυαλιά ηλίου, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και το μπουφάν ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Όταν βρίσκεστε σε πολυσύχναστα μέρη  

Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή την τσέπη σας.

Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη παντελονιού.

Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες στην ίδια τσέπη ή τσάντα.

Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες σας.

Σε περίπτωση αρπαγής τσάντας, εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να τη συγκρατήσετε, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε.

Διατηρήστε το κινητό σας τηλέφωνο αθέατο, στην τσέπη σας ή την τσάντα σας, όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Διατηρήστε το κινητό τηλέφωνο κλειδωμένο, με κωδικό κλειδώματος ή τον αριθμό PIN, όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Μη δίνετε εύκολα το κινητό σας σε κάποιον άγνωστο, ο οποίος σας ζήτησε να κάνει μία «επείγουσα κλήση», χωρίς να βεβαιωθείτε ότι πράγματι υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Ενημερώστε αμέσως την πάροχο εταιρεία σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του κινητού σας τηλεφώνου.

Σε κάθε περίπτωση κλοπής, ακόμα και σε απόπειρα, οι πολίτες να καλούν άμεσα το 100 ή το Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ στο Βελιγράδι για την έκθεση Sajam Turizma 2019

Δημοσιεύτηκε

στις

Αποστολή και εκπρόσωποί της περιφέρειας Α.Μ.Θ. βρέθηκαν στο Βελιγράδι πριν μερικές ημέρες, στην έκθεση Sajam Turizma 2019 με δικό της περίπτερο στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της περιφέρειας.

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση σχετικά…

“Μεγάλη η επισκεψημότητα αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου για την Περιφέρειά μας !!!
Παρόντες ο Δήμος Παγγαίου, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας για το νησί της Θάσου, επαγγελματίες και ξενοδόχοι από την Καβάλα, την Θάσο, την Αλεξανδρούπολη, την Σαμοθράκη και την Μαρώνεια.

Την προσπάθεια μας ενίσχυσε και ο πολιτιστικός σύλλογος Μαριών Θάσου !”

dramini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: