Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάτι | «Ξέραμε για νεκρούς όταν έγινε η συνέντευξη Τύπου», είπε ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής

Στην παραδοχή ότι η Πυροσβεστική γνώριζε για τους νεκρούς στο Μάτι πριν δοθεί η συνέντευξη Τύπου παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προχώρησε κατά την απολογία του ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, όπως αναφέρει το dikastiko.gr.

  • Εισαγγελέας: Για νεκρούς ποτέ μάθατε;
  • Κατηγορούμενος: Μάθαμε για νεκρούς στις 19.54.19. Τότε ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός.
  • Εισαγγελέας: Στη συνέντευξη Τύπου που δώσατε εκείνο το βράδυ ξέρατε για νεκρούς;
  • ΚατηγορούμενοςΝαι ξέραμε για κάποιους νεκρούς.

«Ήταν ένα σαρωτικό συμβάν, δεν είχαμε ξαναζήσει τέτοια κατάσταση με τόσο τραγικές συνέπειες. Ήταν μια εθνική τραγωδία» είπε ο κ. Τερζούδης που στη συνέχεια υποστήριξε ότι χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα εναέρια και επίγεια μέσα.

«Αναζητούσαν βάρκες γιατί τα μεγαλύτερα καΐκια δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν»

«Στις οκτώ παρά τέταρτο πήρα τηλέφωνο τον αρχηγό του Λιμενικού σώματος και του ζήτησα αν θέλει συνδρομή και μου είπε πως όχι γιατί ούτε τα δικά τους μέσα μπορούν να προσεγγίσουνΑναζητούσαν βάρκες γιατί ούτε τα μεγαλύτερα καΐκια μπορούσαν να προσεγγίσουν» ανέφερε ο Σωτήρης Τερζούδης και επιχείρησε να εξηγήσει γιατί δεν έγινε εκκένωση.

Γιατί δεν έγινε εκκένωση

«Κάθε τραγωδία φέρνει αλλαγές στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Το 2007 υπήρξε μια άλλη ανείπωτη τραγωδία στη Ηλεία. Τότε η Πολιτεία προσέθεσε τη δράση της οργανωμένης απομάκρυνσης των πολιτών. Το 2018 γίνεται το Μάτι, άλλη ανείπωτη τραγωδία. Ήρθε μετά η Πολιτεία και νομοθετεί αυτό που δεν έκανε το 2007. Υιοθέτησε τη δράση αρχικά, αλλά δεν υιοθέτησε το πώς θα γίνεται η οργανωμένη απομάκρυνση. Όταν δεν υπάρχει σχεδιασμός εφαρμοστέος υπάρχει αυτοσχεδιασμός… Και ενίοτε θα οδηγήσει στα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα».

Τραγωδία στο Μάτι: Τι είπε για επιχειρησιακά λάθη

Ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να απάντησει σχετικά με το αν έγιναν επιχειρησιακά λάθη, γιατί θα έπρεπε να έχει πλήρη και ακριβή εικόνα όσων συνέβησαν στο πεδίο. «Αυτή η πυρκαγιά με αυτές τις συνθήκες που υπήρχαν δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Μόνο αν υπήρχαν τα δεδομένα για να μπορέσει να φύγει ο κόσμος. Και εμένα με βασανίζει και με ξαναβασανιζει όλο αυτό. Με έχει σημαδέψει. Η ζωή μου έχει αλλάξει».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίθετοι οι αγρότες του νέου Ζυγού με την αύξηση των δημοτικών τελών

Τα δημοτικά τέλη φαίνεται πως δεν έχουν φέρει αντιρρήσεις μόνο απο κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης της Καβάλας αλλά και απο αγρότες και επαγγελματίες των χωρίων του Δήμου Καβάλας όπου το κόστος για αυτούς είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Πρίν απο λίγες ημέρες μάλιστα, οι αγρότες της Δημοτικής Ενότητας Ζυγού, συνεδρίασαν ώστε να πάρουν μια κοινή απόφαση και να ζητήσουν βοήθεια και ίσως απαλλαγή απο τα δημοτικά τέλη καθώς τα έξοδα τους είναι ήδη τεράστια.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψήλη η επισκεψημότητα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

Υψυλή ήταν καθ’όλη την διάρκεια του χειμώνα η επισκεψημότητα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, κυρίως απο τουρίστες του εξωτερικού, οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα με τουριστικά γκρούπ. Μιλώντας μάλιστα στο ENA CHANNEL, η προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων, κ. Σταυρούλα Δαδάκη, έκανε λόγω και για τα τουριστικά γκρούπ απο τον τουρισμό της κρουαζίερας, η οποία δηλώνει πως ο εν λόγω τουρισμός βοηθάει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά δεν βοηθαεί οικονομικά τις επιχειρησεις.

Στην συνέχεια η κ. Δαδάκη έκανε λόγω και για τα έργα που πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστυμα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων για τον καλλωπισμό του χώρου αλλα και την ανάδειξη αυτού.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου των Φιλίππων για περίπτερο με τοπικά προϊόντα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

Πρόταση προς τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Καβάλας, κατέθεσε πριν απο λίγο χρνικό διάστημα, ο εμπορικό Σύλλογος Φιλλίπων, όπου σύμφωνα με την πρόταση αυτή, ζήτουν να τοποθετηθούν σε καποιό σημείο στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, εκθεσιακά περίπτερα με τοπικά προϊόντα απο την περιοχή. Η πρόταση έχει κατατεθεί και οι ίδιοι αναμένουν μια ορισττική απόφαση αλλα και παραχωρίσει κάποιου χώρου ώστε να υλοποιήθει το εν λόγω σχέδιο.

Η πρόταση αυτή μάλλον δεν βρίσκει αντίθετη την προϊστάμεη της εφορίας αρχαιοτήτων, κ. Σταυρούλα Δαδάκη η οποία δηλώσε πως είναι ενας διαφορετικό τύπος τουρίσμου για την περιοχή.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en