Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια | Το «φροντιστήριο» στους βουλευτές της Ν.Δ.και τα … μηνύματα στους αναποφάσιστους

Ξεκίνησε το πολιτικό μασάζ στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να πουν «ναι» όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Κομματική πειθαρχία δεν υπάρχει για τους βουλευτές, ωστόσο είναι δεδομένο πως στο κυβερνών κόμμα θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερους «γαλάζιους» να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο και να μην υπάρξουν διαρροές.

Οι ζυμώσεις εντείνονται και από την κυβερνητική πλευρά κυρίως στρέφουν το βλέμμα στους βουλευτές της περιφέρειας που είναι και αυτοί που εκφράζουν το μεγαλύτερο προβληματισμό. Για όσους δε θέλουν να πουν «ναι» η αποχή είναι καλύτερη «διέξοδος» από την καταψήφιση είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την Πειραιώς, ωστόσο είναι δεδομένο πως στόχος είναι να συσπειρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κοινοβουλευτική ομάδα. Στην κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δε θέλουν να δουν την πλειοψηφία των αναποφάσιστων βουλευτών να στρέφεται στην αποχή και ήδη έχουν αρχίσει να στέλνονται σχετικά …σήματα.

«Ουδέποτε ενθάρρυνε την αποχή ο πρωθυπουργός»

«Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που πήρε την πρωτοβουλία, εισηγείται το νομοσχέδιο και ζητά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να το υπερψηφίσει. Ουδέποτε ενθάρρυνε την αποχή» σημείωναν χθες το βράδυ κυβερνητικά στελέχη. Τα ίδια στελέχη υπογράμμιζαν πως «τηρούμε μια παράδοση της ΝΔ μη επιβολής πειθαρχίας σε θέματα δικαιωμάτων» αλλά ταυτόχρονα σημείωναν με νόημα πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξιολογείται η στάση του καθενός». Μάλιστα ειδικά για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τονιζόταν πως έχουν μια «αυξημένη θεσμική υποχρέωση» για την ψήφιση των νομοσχεδίων

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης καλεί τους βουλευτές του κόμματος στην Πειραιώς για ενημέρωση – συζήτηση. Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος θα αναφερθεί στο νομοσχέδιο (θα είναι άλλωστε εισηγητής), ενώ στη συνάντηση πρόκειται να παρευρεθούν οι αντιπρόεδροι του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα.

«Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη» σημειώνεται χαρακτηριστικά προς τους βουλευτές. Ουσιαστικά στις συνεδριάσεις θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου και στο κυβερνών κόμμα εκτιμούν πως μετά από αυτή την αναλυτική ενημέρωση θα αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν.

Από το Μαξίμου εστιάζουν σε τέσσερα σημεία κλειδιά της νέας ρύθμισης και τονίζουν χαρακτηριστικά :

  • Το νομοσχέδιο προβλέπει πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και κατοχυρώνει τα δικαιώματα των παιδιών. Στόχος είναι να διασφαλιστεί πως τα παιδιά στα ομόφυλα ζευγάρια έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παιδιά των ετεροφύλων ζευγαριών.
  • Δεν υπάρχει καμία νέα ρύθμιση για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (παρένθετη μητέρα) και διατηρείται το καθεστώς που ισχύει σήμερα
  • Δεν προβλέπεται «γονέας 1» και «γονέας 2».
  • Η ρύθμιση απλώς κάνει ένα βασικό βήμα για την ισότητα στο γάμο όπως ισχύει σε 20 χώρες της Ευρώπης, και την τεκνοθεσία όπως ισχύει σε 22 χώρες της Ευρώπης.

Στην περιφέρεια οι περισσότεροι αναποφάσιστοι βουλευτές

Τις επόμενες εβδομάδες θα ενταθούν οι διεργασίες στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να πειστούν οι αναποφάσιστοι βουλευτές να υπερψηφίσουν. Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως προς τους βουλευτές της περιφέρειας και ειδικότερα της Βόρειας Ελλάδας, όπου στις τελευταίες κάλπες κατέγραψαν υψηλότερες επιδόσεις – σε σχέση με το εθνικό ποσοστό – κόμματα που κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας (και τα οποία τώρα διαφωνούν με την ρύθμιση).

Τώρα αυτό που μένει να φανεί είναι – μετά και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού- πόσοι από τους βουλευτές θα πουν τελικά «ναι», πόσοι θα στραφούν στην αποχή αλλά και πόσοι θα φτάσουν μέχρι τη Βουλή για να καταψηφίσουν. Υπενθυμίζεται εδώ πως ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης έχει πει πως δε συμφωνεί με τη ρύθμιση, ενώ υπάρχουν και κάποιοι υφυπουργοί που ακόμα δεν έχουν μιλήσει. Να σημειωθεί πάντως εδώ πως χθες ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε το τοπίο με όσα είπε στη συνέντευξη του και ο ίδιος θα ψηφίσει «ναι».

Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς – που πρόσφατα καταψήφισε και την τροπολογία για το μεταναστευτικό – έχει εδώ και καιρό εκφράσει τη διαφωνία του με ανάλογες ρυθμίσεις. Όσον αφορά στους βουλευτές ο Κώστας Καραγκούνης και ο Βασίλης Γιόγιακας επανέλαβαν χθες πως δε θα υπερψηφίσουν τη ρύθμιση, ενώ ενστάσεις είχαν υπάρξει το προηγούμενο διάστημα και από άλλους γαλάζιους (Θ. Πλεύρης, Αν. Καραμανλή, Κ. Γκιουλέκας, Μ. Χαρακόπουλος, Ν. Μηταράκης, Μ. Χρυσομάλλης κ.α).

Στις δύο συνεδριάσεις που θα γίνουν την άλλη εβδομάδα στα γραφεία του κόμματος θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πόσοι είναι οι βουλευτές που προβληματίζονται με την προωθούμενη ρύθμιση. Σε κάθε περίπτωση πάντως το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί, καθώς θα το στηρίξουν και κόμματα της αντιπολίτευσης.

ethnos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με απόφαση Τοψίδη προχωρούν έργα αξίας 70.000 ευρώ στο γήπεδο “Ανθή Καραγιάννη”

Η απόφαση Τοψίδη αναφέρει:

«Η παρούσα πράξη περιλαμβάνει την εκτέλεση επειγουσών εργασιών αποκατάστασης φθορών και συντήρησης στο Στάδιο Ανθή Καραγιάννη με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης, παραμονής εντός του σταδίου και άθλησης για αθλητές, διαιτητές, προπονητές και κοινό.

Οι κύριες εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν είναι οι παρακάτω:

1. Μόνωση αρμών διαστολής του γηπέδου.

2. Αντικατάσταση υαλοστασίων, επισκευή διαβρωμένων ή κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων και βαφή πλαισίων και κιγκλιδωμάτων.

3. Επισκευές σε WC.

4. Επισκευή μηχανισμού ανοίγματος κεντρικών θυρών κοινού.

5. Επεμβάσεις-επισκευές σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

6. Αντικατάσταση κλειδαριών σε εσωτερικές πόρτες WC και αποδυτηρίων με νέες με ενιαίο κλειδί.

7. Αντικατάσταση εσχαρών.

8. Επιδιόρθωση με επισκευαστικό κονίαμα σε θέσεις αποκάλυψης οπλισμών».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Περιστατικό ξυλοδαρμού στην Καβάλα | “Είχαν βάλει κάτω έναν νεαρό και τον χτυπούσαν στο κεφάλι..!”

Επεισόδιο ξυλοδαρμού σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου 2024 λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ στο κέντρο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Κήπο, περαστικοί εντόπισαν ομάδα νεαρών να χτυπά και να γρονθοκοπεί έναν άλλο νεαρό που βρισκόταν στο έδαφος.

Όπως ανέφερε μάρτυρας του περιστατικού στο ENA Channel οι δράστες που ξεπερνούσαν τους 5 σε αριθμό είχαν ρίξει κάτω στο πάτωμα έναν νεαρό και τον χτυπούσαν στο κεφάλι συνεχώς..!

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Επιστολή Προέδρου για παράταση στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τα POS

Το δίκαιο αίτημα των μελών του επιμελητήριου καβάλας, μετέφερε με επιστολή του στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, ο πρόεδρος του επιμελητήριου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ζητώντας παράταση έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

  •  Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.
  •  Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.
  • Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.
  •  Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

Ο Πρόεδρος του επιμελητήριου  τόνισε πως αυτή η παράταση των έξι μηνών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους. Παράλληλα, τόνισε πως το αίτημά είναι αναγκαίο ώστε να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών στη νέα ψηφιακή εποχή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en