ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μαρία Σπυράκη από Καβάλα | Υποχρεωτική η διαδικασία επιμερισμού των ευθυνών στις χώρες της Ε.Ε για το μεταναστευτικό

Σε εκδήλωση για την Επέτειο του Πολυχνείου έδωσε το παρών το απόγευμα της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μαρία Σπυράκη.

Μεταξύ άλλων σε ερώτηση του ENA Channel η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής :

“Το Μεταναστευτικό δεν είναι από τα θέματα για τα οποία εργάζομαι στην Ευρωπαΐκή ένωση. Ξέρετε ότι εργάζομαι για τα θέματα της ενέργειας του περιβάλλοντος της ψηφιακής οικονομίας και της περιφερειακής ανάπτυξης. Ωστόσο θεωρώ ότι οι συνθήκες στην Ευρωπαΐκή Ένωση έχουν ωριμάσει ώστε να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου και να είναι υποχρεωτική διαδικασία στον επιμερισμό των ευθυνών.
Δεν μπορεί μία χώρα να συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει όλα τα οφέλη από τα κονδύλια μέχρι την συνθήκη του Σένγκεν και όταν έρχεται η ώρα να πάρει πρόσφυγες να “σφυρίζει” Αδιάφορα.
Και δεν μπορούμε ταυτόχρονα να μην οριοθετούμε εμείς ως χώρα που δέχεται μεγάλα κύματα και προσφύγων αλλά και παράτυπων μεταναστών  τα σύνορα μας.
Αυτό μπορεί να επιτύχει μονάχα με ισχυρή φύλαξη των συνόρων, κάτι που η κυβέρνηση κάνει πολύ εντατικά τον τελευταίο καιρό, αλλά και με σαφή μηνύματα ότι όποιος έρχεται παράτυπα στην Ελλάδα θα επιστρέφεται στην Τουρκία με βάση την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης  – Τουρκίας.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version