Quantcast
Connect with us

VIDEOS

Μαρία Σπυράκη |”Οι Έλληνες γνωρίζουμε από προσφυγιά”

Την άμεση αύξηση των κονδυλίων  για τη χρηματοδότηση των χωρών που υποδέχονται τους πρόσφυγες, με παράλληλη παρακολούθηση της εφαρμογής  του υποχρεωτικού επιμερισμού  των ευθυνών σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ενώπιον του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.

Η ευρωβουλευτής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι «Έλληνες γνωρίζουμε από προσφυγιά» επεσήμανε ότι: «την ώρα που υποδεχόμαστε στην Ελλάδα, εκατοντάδες οικογένειες με τα παιδιά στην αγκαλιά,  γιατί στα ελληνικά νησιά καταλήγουν- στην Κω και στην Λέσβο- πρέπει να ξέρουμε και ποιοι είναι εκείνοι που πατούν στο έδαφός μας. Ως Ευρωπαίοι οφείλουμε να διασφαλίσουμε τα σύνορα μας. Και οι χώρες υποδοχής πρέπει να ενισχυθούν για αυτό».

Η Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε και στην ελληνική κρίση λέγοντας κατηγορηματικά ότι «δεν θα επιτρέψουμε το GREXIT να επιστρέψει στο τραπέζι» και ότι «η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές πρέπει να είναι σταθερή και να εγγυηθεί ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον στο πλαίσιο της συμφωνίας, με προτεραιότητα τις μεταρρυθμίσεις».

Ολόκληρη η παρέμβαση της ευρωβουλευτού της ΝΔ και του ΕΛΚ έχει ως εξής:

 

Κύριε πρόεδρε της Κομισιόν,

αυτός ο χειμώνας ξεκινά με την κατάρρευση δύο σημαντικών συλλογικών ψευδαισθήσεων.

Κατέρρευσε δυστυχώς με τραγικό τρόπο η προσήλωση στο Δουβλίνο 2 και η ψευδαίσθηση ότι οι χώρες εισόδου στην ΕΕ όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία, αντέχουν  να διαχειριστούν μόνες τους το κύμα των προσφύγων. Τώρα πρέπει όχι μόνο να αυξήσουμε πολύ περισσότερο από το 1% του κοινοτικού ΑΕΠ τη χρηματοδότηση για την ένταξη των προσφύγων, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στον υποχρεωτικό καταμερισμό των ευθυνών.

Εκεί η Κομισιόν έχει λόγο και πρέπει να το παρακολουθεί. Την ώρα όμως που υποδεχόμαστε στην Ελλάδα, γιατί στα ελληνικά νησιά καταλήγουν στην Κω και στην Λέσβο, εκατοντάδες οικογένειες με τα παιδιά στην αγκαλιά, γιατί οι Έλληνες ξέρουμε από προσφυγιά, πρέπει να ξέρουμε και ποιοι είναι εκείνοι που πατούν στο έδαφός μας. Ως Ευρωπαίοι οφείλουμε να διασφαλίσουμε τα σύνορα μας. Και οι χώρες υποδοχής πρέπει να ενισχυθούν για αυτό.

Αλλά και στην ελληνική κρίση κύριε πρόεδρε, κατέρρευσε η ψευδαίσθηση ότι ο λαϊκισμός μπορεί να δώσει λύσεις. Πλέον στην Ελλάδα είμαστε πολλοί που πιστεύουμε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει ως πρώτη της προτεραιότητα τις μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές πρέπει να είναι σταθερή και να εγγυηθεί ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον στο πλαίσιο της συμφωνίας. Φυσικά και το Grexit δεν θα επιστρέψει στο τραπέζι και δεν θα το επιτρέψουμε να επιστρέψει. Θα τα καταφέρουμε με τη συμβολή της ΕΕ όπως το έκαναν οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί.

Σας ευχαριστώ.

Click to comment

Απάντηση

VIDEOS

Μποτιλιάρισμα στον Ειρηνικό: Δεκάδες πετρελαιοφόρα ακινητοποιημένα (video)

Εικόνες που εντυπωσιάζουν και θυμίζουν ταινία, αν και τα πλάνα επισημαίνουν την εν εξελίξει οικονομική κρίση.

Ένας στόλος περίπου 24 πετρελαιοφόρων περιμένει να εκφορτώσει αργό πετρέλαιο στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου έχουν εξαντλήσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης τόσο στην Αμερική, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δεκάδες δεξαμενόπλοια στον Ειρηνικό Ωκεανό θυμίζουν κάτι από “μποτιλιάρισμα” περιμένοντας να ξεφορτώσουν το πετρέλαιο στο λιμάνι.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του αργού πετρελαίου κατρακύλησαν σε πρωτοφανή επίπεδα, εν μέσω της κάθετης πτώσης της ζήτησης και της μεγάλης προσφοράς που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Continue Reading

VIDEOS

Μία μεγάλη αποκάλυψη κρύβει το νέο trailer του Resident Evil 3

Στο επίκεντρο η Jill Valentine

Ένα νέο trailer για το νέο Resident Evil δημοσιοποίησε η Capcom, με την πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού, Jill Valentine, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Στο trailer εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς στον χώρο των video games.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, το timeline του Resident Evil 3 τοποθετείται 24 ώρες πριν και 24 ώρες μετά τα γεγονότα του Resident Evil 2, με την Capcom να μην αποκλείεται να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, εκτός από τη μεγάλη αλλαγή του Nemesis, όπως φαίνεται στο τελευταίο καρέ του trailer.

Ένα επίσης νέο στοιχείο που αποκάλυψε η Capcom είναι πως η Jill θα είναι playable χαρακτήρας στο multiplayer mode του παιχνιδιού, Resident Evil Resistance.

Το Resident Evil 3: Nemesis θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου για PS4, Xbox One και PC.

Continue Reading

MEDIA

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ Ευλαλο – Εκπομπή (TEASER) FHD

To IMAM ΜΠΑΙΛΝΤΙ βρέθηκε στο χωρίο ευλαλο και στο παζάρι όπου γίνετε στην περιοχή , μίλησε με τον κόσμο τους παραγωγούς άλλα και τους επαγγελματίες

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en