Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Let’s Do It Greece στον Δήμο Παγγαίου

Για 6η συνεχή χρονιά ο Δήμος Παγγαίου συμμετέχει στη Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση  “Let’s Do It Greece”, τη μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της χώρας.

Για τον λόγο αυτό, την Κυριακή 02 Απριλίου 2017 θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού μαζί με όλη την Ελλάδα. Η εκστρατεία αυτή ξεκίνησε από νέα παιδιά, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού σε όλη την χώρα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων.

Πιο συγκεκριμένα και φέτος ο Δήμος Παγγαίου αγκάλιασε από νωρίς την εθελοντική αυτή προσπάθεια διοργανώνοντας  συναντήσεις με φορείς της περιοχής του (συλλόγους, σωματεία κλπ) για την οργάνωση των δράσεων. Οι φορείς του Δήμου που συμμετέχουν ανέρχονται σε 16 και θα προβούν σε ποικίλες δράσεις εθελοντισμού στο πλαίσιο της εκστρατείας.  

Οι δράσεις θα κοινοποιηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.letsdoitgreece.org  και ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί για αυτές ώστε να συμμετάσχει την προκαθορισμένη μέρα.

Προσβλέποντας  σε μια μεγάλη συμμετοχή, δεν έχουμε παρά να προτρέψουμε όλους «να γίνουν η αλλαγή που περιμένουν».

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας ΒΕ στον ιππικό όμιλο στο Πολύστυλο Καβάλας

Αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας ΒΕ πραγματοποιήθηκαν στον ιππικό όμιλο Καβάλας στο Πολύστυλο την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, με την ημέρα να είναι αφιερωμένη σε όλα τα κορίτσια που θυσιάστηκαν ώστε σήμερα να γίνεται για δεύτερη χρόνια η πραγματοποίηση των αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας στην καβάλα.

Μια ιστορία που γράφτηκε από παλιά με πόνο κόπο και ιδρώτα τόσο για τους αθλητές τους προπονητές και ακόμη περισσότερο για τους γονείς όπου χωρίς εγκαταστάσεις υποδομές -προπονητές –κατέγραφαν πολλά χιλιόμετρα για αρκετά χρόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα για την καθημερινή τους προπόνηση και την ευζωία των ίππων τους.

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτή συνάντηση από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Με αφορμή την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ στις αρχές Νοεμβρίου 2023 και πιστό στη δέσμευση να διατηρήσει ανοιχτό τον διάλογο με την τοπική κοινωνία, καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης του έργου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργάνωσε μια ακόμη ανοιχτή συνάντηση για το κοινό με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας, της ομάδας μελέτης και του αναδόχου κατασκευής – Ομίλου ΑΒΑΞ.

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει, μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκρέκας: Τα μέτρα για τον πληθωρισμό αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να τονίζει ότι «τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας και ήδη αποδίδουν» και την αντιπολίτευση να τα χαρακτηρίζει «ημίμετρα και αποσπασματικά, που βοηθούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά όχι τους καταναλωτές», ξεκίνησαν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΑΓΓΑΙΟ

Let’s do it Greece στον Δήμο Παγγαίου

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, χθες, Κυριακή 17 Απριλίου 2016, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές συμμετείχαν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση «Let’s do it Greece» με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού, μέσα από δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν ήταν Δήμοι, Περιφέρειες, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, μουσεία, καλλιτέχνες, αθλητές κλπ. Στόχος ήταν να ξεχωρίσει η Ελλάδα διεθνώς ανάμεσα σε 110 χώρες για το δυναμισμό, το πάθος, τη δημιουργικότητα αλλά και τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Παγγαίου για ακόμα μια χρονιά έστειλε δυναμικό μήνυμα μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας. Περισσότεροι από 500 εθελοντές, συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό 20 σημείων καθώς και στην αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στην ευρύτερη περιοχή.

Ως γνωστόν η δράση «Let’s Do It» αποτελεί τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 110 χωρών και 9.000.000 εθελοντών. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν καθαρίζοντας και αναβαθμίζοντας αισθητικά τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση και τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, προωθείται ο εθελοντισμός, το πνεύμα συνεργασίας αλλά και η ιδέα της αυτό-οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας.

Στα περισσότερα σημεία δράσεων υπήρχαν και υπάλληλοι του Δήμου Παγγαίου με δημοτικά οχήματα, διαθέτοντας εργαλεία, σακούλες και γάντια στους συμμετέχοντες, ενώ το «παρών» έδωσε και πλήθος αιρετών.

42ea1afa-9130-4d21-998c-12f41e84b0a9 29f26a74-4633-457b-89a6-639d5bac513d aaf8a93f-b95a-4b91-88c9-021712a10cf7 952d50c8-7ae3-4326-aa2a-71c328edaa73 7cfb1b00-725f-461a-9eb3-2f9eefaa887d 726ac241-77e6-466b-b8b1-7739a225d663 92dab26f-d0ee-48f3-8ba8-a973137cf729 5e2c6cdb-563a-4185-ab26-8a410f3ddf8b a8a78680-ac19-4062-916e-0ba11a896162 cfa8ba66-a92d-4d75-8187-9b35a5c06e08 35f8a626-6333-4ced-80dd-7b63666eab34 32092fda-58eb-42f7-9802-c0435e2cffac

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Παγγαίου | Διοικητικό πρόστιμο για καύση ξηρών χόρτων

Τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που ισχύουν με τη νέα Πυροσβεστική ∆ιάταξη για πρόκληση πυρκαγιάς εξ αμελείας εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 937,5€, 09 Μαΐου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ελευθερούπολης, σε ημεδαπό, ο οποίος είχε προβεί σε καύση ξηρών χόρτων, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος από τις αρχές του έτους πανελλαδικά έχουν γίνει πάνω από 300 συλλήψεις και έχουν επιβληθεί πάνω από 400 πρόστιμα, ενώ από την 1η Μαΐου απαγορεύεται η φωτιά.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή της έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των προ βλεπόμενων στη νέα Πυροσβεστική ∆ιάταξη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη Γ.Πασχαλίδη στον ΕΛΓΑ Αθήνας για τις πληγείσες καλλιέργειες του Ορφανίου του Δήμου Παγγαίου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφτηκε χθες το Ορφάνι του Δήμου Παγγαίου προκειμένου να δει τις ζημίες που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από το χαλάζι και για να συναντηθεί με παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το μέγεθος της ζημίας που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους.

Ο Βουλευτής προχώρησε τάχιστα στις κατάλληλες ενέργειες και επισκέφτηκε σήμερα τον ΕΛΓΑ Αθήνας για να ενημερώσει τους αρμοδίους, προσκομίζοντας αντίστοιχο οπτικοαστικό υλικό.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης, βρισκόμενος σε διαρκή επαφή με τους ανθρώπους της γης συμμερίζεται την αγωνία τους, γνωρίζει καλά τα ζητήματα που προκύπτουν και ενημερώνει καθημερινά τους αρμόδιους, ώστε να επιλύονται όσο το δυνατόν πιο άμεσα τα ζητήματα που προκύπτουν.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Χαλάζι προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες στο Παγγαίο – Μεγάλη η ζημιά στο βερίκοκο

Έντονη κακοκαιρία με χαλάζι έπληξε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής περιοχές του Δήμου Παγγαίου προκαλώντας πολλές ζημιές σε καλλιέργειες.

Πιο συγκεκριμένα η καταστροφή κυρίως στα βερίκοκα είναι πολύ μεγάλη ενώ σημαντικές είναι και οι καταστροφές σε αμπελώνες.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en