Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Let’s Do It Greece στον Δήμο Παγγαίου

Για 6η συνεχή χρονιά ο Δήμος Παγγαίου συμμετέχει στη Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση  “Let’s Do It Greece”, τη μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της χώρας.

Για τον λόγο αυτό, την Κυριακή 02 Απριλίου 2017 θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού μαζί με όλη την Ελλάδα. Η εκστρατεία αυτή ξεκίνησε από νέα παιδιά, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού σε όλη την χώρα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων.

Πιο συγκεκριμένα και φέτος ο Δήμος Παγγαίου αγκάλιασε από νωρίς την εθελοντική αυτή προσπάθεια διοργανώνοντας  συναντήσεις με φορείς της περιοχής του (συλλόγους, σωματεία κλπ) για την οργάνωση των δράσεων. Οι φορείς του Δήμου που συμμετέχουν ανέρχονται σε 16 και θα προβούν σε ποικίλες δράσεις εθελοντισμού στο πλαίσιο της εκστρατείας.  

Οι δράσεις θα κοινοποιηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.letsdoitgreece.org  και ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί για αυτές ώστε να συμμετάσχει την προκαθορισμένη μέρα.

Προσβλέποντας  σε μια μεγάλη συμμετοχή, δεν έχουμε παρά να προτρέψουμε όλους «να γίνουν η αλλαγή που περιμένουν».

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΑΓΓΑΙΟ

Let’s do it Greece στον Δήμο Παγγαίου

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, χθες, Κυριακή 17 Απριλίου 2016, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές συμμετείχαν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση «Let’s do it Greece» με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού, μέσα από δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν ήταν Δήμοι, Περιφέρειες, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, μουσεία, καλλιτέχνες, αθλητές κλπ. Στόχος ήταν να ξεχωρίσει η Ελλάδα διεθνώς ανάμεσα σε 110 χώρες για το δυναμισμό, το πάθος, τη δημιουργικότητα αλλά και τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Παγγαίου για ακόμα μια χρονιά έστειλε δυναμικό μήνυμα μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας. Περισσότεροι από 500 εθελοντές, συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό 20 σημείων καθώς και στην αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στην ευρύτερη περιοχή.

Ως γνωστόν η δράση «Let’s Do It» αποτελεί τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 110 χωρών και 9.000.000 εθελοντών. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν καθαρίζοντας και αναβαθμίζοντας αισθητικά τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση και τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, προωθείται ο εθελοντισμός, το πνεύμα συνεργασίας αλλά και η ιδέα της αυτό-οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας.

Στα περισσότερα σημεία δράσεων υπήρχαν και υπάλληλοι του Δήμου Παγγαίου με δημοτικά οχήματα, διαθέτοντας εργαλεία, σακούλες και γάντια στους συμμετέχοντες, ενώ το «παρών» έδωσε και πλήθος αιρετών.

42ea1afa-9130-4d21-998c-12f41e84b0a9 29f26a74-4633-457b-89a6-639d5bac513d aaf8a93f-b95a-4b91-88c9-021712a10cf7 952d50c8-7ae3-4326-aa2a-71c328edaa73 7cfb1b00-725f-461a-9eb3-2f9eefaa887d 726ac241-77e6-466b-b8b1-7739a225d663 92dab26f-d0ee-48f3-8ba8-a973137cf729 5e2c6cdb-563a-4185-ab26-8a410f3ddf8b a8a78680-ac19-4062-916e-0ba11a896162 cfa8ba66-a92d-4d75-8187-9b35a5c06e08 35f8a626-6333-4ced-80dd-7b63666eab34 32092fda-58eb-42f7-9802-c0435e2cffac

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Νέας Περάμου

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχείο τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ν. Περάμου, όπου πραγματοποιήθηκε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

Στην εν λόγω συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Christos Bosmpotis, ο Πρόεδρος της Μονομετοχικής Παγγαίου Tasos Mitrou και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου Τάσος Μεταξάς.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που κατασκευάζονται και σε αυτά που πρόκειται να υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον, αποτυπώνοντας την υφιστάμενη κατάσταση, τις προτάσεις της Διοίκησης για περαιτέρω ανάπτυξη και ζητώντας τη γνώμη των παρευρισκόμενων.

Επιπλέον, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο τους επαγγελματίες όσο και τη Δημοτική Αρχή, ενώ δεν έλειψαν και οι συζητήσεις αναφορικά με την περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, είναι εξαιρετικά ευχάριστο όταν οι δημότες σχηματίζουν συλλόγους/ομάδες και παίρνουν από κοινού αποφάσεις για την τοπική και ευρύτερη ανάπτυξη.

Η Δημοτική Αρχή στέκεται πάντοτε στο πλευρό όλων των δημοτών, διαβουλεύεται και συνεργάζεται, έχοντας ως γνώμονα το καλό του τόπου μας!

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κάηκε ολοσχερώς beach bar στους Αμμολόφους

Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Απριλίου 2024 στους Αμμολόφους Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα ένα από τα beach bars της περιοχής “τυλίχτηκε” στις φλόγες με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Η Π.Υ Ελευθερούπολης και Καβάλας συνέδραμε στην κατάσβεση της φωτιάς περί τις 4:30 τα ξημερώματα ενώ οι λόγοι πρόκλησης της ακόμα παραμένουν άγνωστοι.

Δείτε φωτογραφίες και video :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ελευθερούπολη | Δείτε την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en