Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Λαϊκή Συσπείρωση: Να στελεχωθεί άμεσα το αγροτικό Ιατρείο Καλλιράχης Θάσου

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για την λειτουργία του Ιατρείου στην Καλλιράχη Θάσου προς τον Περιφεριακό Συμβούλιο και τον Περιφεριάρχη:
*Αναφορα προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Υγείας για την στελέχωση του αγροτικού Ιατρείου*
Όπως καταγγέλλουν σωματεία και φορείς της Θάσου, από τις 18 Ιουλίου και εν μέσω τουριστικής περιόδου,  το αγροτικό ιατρείο Καλλιράχης παραμένει κλειστό λόγω μη «έγκαιρης» προκήρυξης θέσης από το υπουργείο υγείας και ενώ υπάρχουν τρεις ενδιαφερόμενοι για τη θέση γιατροί.
Έτσι οι κάτοικοι ολόκληρης της περιοχής μαζί με τους τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στερούνται στοιχειώδεις και αναγκαίες υπηρεσίες υγείας. Την ίδια ώρα  ακόμη και η μετακίνηση με το ΚΤΕΛ  είναι απαγορευτική,  το ένα δρομολόγιο στις 07:15 το πρωί από την Καλλιράχη και επιστροφή 15:15 από Πρίνο επιδεινώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να καταξοδεύονται σε ιδιώτες γιατρούς οι κάτοικοι της Καλλιράχης.
Η υποστελέχωση, η έλλειψη σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, η υποχρηματοδότηση, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας απολαμβάνουν επιδοτήσεις και άλλα προνόμια εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούν τα στοιχεία μιας ενιαίας πολιτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις. Η παραπέρα υποβάθμιση όλων των δομών Υγείας, η ανυπαρξία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οδηγούν εκ των πραγμάτων στη διόγκωση της «πελατείας» και την αύξηση των κερδών της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» που όλες οι παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης, στηρίζουν και ομνύουν σε αυτήν.
Η απαράδεκτη κατάσταση με το αγροτικό ιατρείο της Καλλιράχης αποδεικνύει αυτό που οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμους και Περιφέρειες κατήγγειλαν την περίοδο της πανδημίας: ότι η τακτική της κυβέρνησης που ανοιγόκλεινε Περιφερειακά Ιατρεία, Αγροτικά Ιατρεία, μετακινούσε προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία τα οποία είχε μετατρέψει σε δομές Υγείας μιας νόσου, δεν ήταν αποτέλεσμα «προχειρότητας», ούτε «ανικανότητας» αλλά απόδειξη μιας πολιτικής που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του κέρδους, που κοστολογεί τα πάντα με βάση τα κριτήρια της «βιωσιμότητας».
Αποτελούσε πρακτική προετοιμασία για τα χειρότερα που ετοιμάζει και ήδη έχει προωθήσει με νόμους της προηγούμενης περιόδου. Το «νέο ΕΣΥ» που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι φτιαγμένο με τα ίδια σάπια υλικά της πολιτικής της ΕΕ και των προηγούμενων κυβερνήσεων στο χώρο της Υγείας.
Αυτήν την πολιτική, η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις της συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης» ουδέποτε την πολέμησαν. Αντίθετα την υποστήριξαν με κάθε τρόπο, συνήθως με ανούσιες διαμαρτυρίες και ψηφίσματα, όταν ο λαός της περιοχής αγανακτούσε, αφού έμπαινε σε κίνδυνο η ίδια η υγεία και η ζωή του.
Στα ψηφίσματα αυτά κυριαρχούσαν τα «παρακάλια» προς την κυβέρνηση, η «κατανόηση» για τις δυσκολίες της περιόδου και οι «διεκδικήσεις» (στήριξη της εμπορευματοποίησης, ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας των δημόσιων δομών, χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα αντί για επίταξή του) που τελικά κατέληγαν στις αιτίες που μας έφεραν ως εδώ.
Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:
Αν προτίθεται να στηρίξει και με ποιον τρόπο τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Θάσου για άμεση κάλυψη των αναγκών του αγροτικού ιατρείου Καλλιράχης και άμεση επαναλειτουργία του;
Με ποιο τρόπο θα συμβάλει ώστε να ενισχυθούν όλες οι δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη την περιοχή, διεκδικώντας αποκλειστικά από το κράτος προσλήψεις, πόρους και υποδομές αποκλείοντας κάθε λογική μεταφοράς αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση;
Τι ενέργειες θα κάνει ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ στη συγκεκριμένη γραμμή και συνολικά στο νησί;

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νεκρός 86χρονος λουόμενος σε παραλία της Θάσου

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου, ότι ένας 86χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την θαλάσσια περιοχή Ραχώνι “ΠΛΑΤΑΝΑ” της Θάσου.

Στον 86χρονο, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους της παραλίας και από το πλήρωμα του ασθενοφόρου οχήματος, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Θάσου, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Kourtidis Group | Το «1ο Amphipolis Forum» στο Συνεδριακό Κέντρο Αμφίπολης

Το «1ο Amphipolis Forum» που διοργανώνεται από τον Δήμο Αμφίπολης και την Kourtidis Group, ξεκίνησε την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, με την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, φορέων και επιχειρηματιών.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στους εξωτερικούς χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Αμφίπολης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και των επιμελητηρίων Σερρών, Δράμας και Καβάλας.

Το φόρουμ περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες, με στόχο την ανάλυση ζητημάτων ανάπτυξης της παραλιακής περιοχής από τον Στρυμονικό κόλπο έως τη Θάσο, καθώς και των νομών Σερρών, Καβάλας και Δράμας. Οι θεματικές αυτές επικεντρώνονται σε τομείς όπως ο Τουρισμός, οι Επενδύσεις και οι Υποδομές, προσδιορίζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Συντονιστές της εκδήλωσης είναι ο διευθυντής της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή», κ. Αθανάσιος Έλλις, και ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Καμπουράκης.

Δέιτε Ζωντανά:

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Με δύο επιπλέον οδηγούς ΕΚΑΒ ενισχύεται από σήμερα το Κέντρο Υγείας Πρίνου»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι το Κέντρο Υγείας Πρίνου ενισχύεται από σήμερα με την προσθήκη δύο (2) ΕΠ.ΟΠ. Επιλοχιών, οι οποίοι θα υπηρετούν ως οδηγοί στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο Επιλοχίες θα παραμείνουν στις συγκεκριμένες θέσεις τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι αυτή η ενίσχυση αποτελεί ικανοποίηση ενός ακόμα αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, το οποίο είχε μεταφέρει στα αρμόδια Υπουργεία. Στην ανάρτησή του, σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en