Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

“Κλείδωσαν” οι 6 θέσεις των υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ στον Έβρο | Αυτοί θα είναι

“Κλείδωσαν” σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr οι 6 θέσεις των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Έβρου και σε λίγες ημέρες αναμένεται να αρχίσουν οι ανακοινώσεις των ονομάτων τους, αφού όλα δείχνουν ότι οι εθνικές εκλογές δεν θα αργήσουν.

Το κυρίαρχο στοιχείο είναι όχι απλά η ριζική, αλλά η… καταιγιστική ανανέωση σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του κόμματος τον Σεπτέμβριο του 2015, αφού από τους έξι που υπήρχαν στην λίστα τότε αφού ως γνωστόν οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με λίστα, μόνον ΕΝΑΣ, ο νυν βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης θα είναι και πάλι υποψήφιος. Οι υπόλοιποι πέντε, δηλαδή οι Άκης Γεροντόπουλος, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Βαγγέλης Ρούφος, Μαρίνος Ουζουνίδης και Νικόλαος Βαφειάδης, δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν για την εκλογική αναμέτρηση, είτε αυτή πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο (το επικρατέστερο σενάριο), είτε πάμε για τον Οκτώβριο του 2019 αν αυτό το… συνονθύλευμα που μας κυβερνάει εξαντλήσει την 4ετία, με την βοήθεια των 6 “προθύμων” και εκ… μεταγραφής βουλευτών απ΄τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και τη Ν.Δ.

Με όσα προαναφέραμε, γίνεται αντιληπτό ότι μένουν εκτός ψηφοδελτίου οι πρώην βουλευτές και υφυπουργοί στην τελευταία Κυβέρνηση της Ν.Δ, ο Άκης Γεροντόπουλος και ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, που στις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 είχαν συγκεντρώσει πάνω από 12.000 ψήφους ο καθένας. Η απόφαση του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη για… ριζική ανανέωση, τους αφήνει εκτός ψηφοδελτίου και τους δύο. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως τελικά ο κ.Γεροντόπουλος θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αλλά με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι εκτιμήσεις μας και οι πληροφορίες τον θέλουν να μένει εκτός.

 

Τα πέντε νέα πρόσωπα

Στην περίπτωση του κ.Δερμεντζόπουλου τα πράγματα πάντως είναι διαφορετικά, αφού τη θέση του στο ψηφοδέλτιο θα πάρει ο γιος του Χρήστος Δερμεντζόπουλος, από τα βασικά στελέχη της ΟΝΝΕΔ και Τομεάρχης για θέματα Εθνικής Άμυνας. Αυτός θα είναι ένα από τα πέντε νέα πρόσωπα και μάλιστα ήδη έχει ξεκινήσει έντονη δραστηριότητα από το περασμένο καλοκαίρι, με συνεχείς επισκέψεις σε πόλεις και χωριά του Έβρου, παρουσία στις περισσότερες εκδηλώσεις συλλόγων και άλλων φορέων. Αν δεν έχει ξεπεράσει, σίγουρα συναγωνίζεται σε παρουσίες όλο αυτό το διάστημα, τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος στον Έβρο, τον Τάσο Δημοσχάκη, που φυσικά θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Ο κ.Δερμεντζόπουλος, έχει το πλεονέκτημα πως διαθέτει στα περισσότερα μέρη του νομού στελέχη και ανθρώπους οι οποίοι θα τον στηρίξουν, μια και ήταν αυτοί που υποστήριζαν και ψήφιζαν τον πατέρα του. Ήδη μάλιστα, έχει δημιουργήσει και επίσημη σελίδα στο facebook εδώ και λίγες ημέρες με την ένδειξη Πολιτικός.

Ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ

Ανάλογη σελίδα με την ένδειξη Πολιτικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει δημιουργήσει και ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ. Θα είναι και αυτός ένα από τα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου, αφού προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών, μια ιδέα του Κυριάκου Μητσοτάκη που υλοποιήθηκε και προσέφερε καινούργια στελέχη στη Ν.Δ και ο κ.Χατζημιχαήλ είναι ένα από αυτά που ξεχώρισαν μάλιστα ιδιαίτερα σε αξιολόγηση.

Εκπροσωπεί το τεχνοκρατικό προφίλ που θέλει πάρα πολύ να προβάλλει η ηγεσία του κόμματος, ενώ πριν λίγο καιρό παραιτήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο για να αφοσιωθεί στην προεκλογική προσπάθεια. Ξεκίνησε και αυτός τις επισκέψεις και παρουσίες, αλλά θα πρέπει σίγουρα να γίνει περισσότερο γνωστός στους ψηφοφόρους του κόμματος του στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, όπου δεν έχει αυτή την στιγμή μεγάλη αναγνωρισιμότητα, σε αντίθεση φυσικά με την Αλεξανδρούπολη.

Ο… παλιός Σταύρος Κελέτσης

Ο τέταρτος από τους άνδρες του ψηφοδελτίου, μπορεί να μην ήταν υποψήφιος το 2015, αλλά έρχεται από τα… παλιά, αφού πρόκειται για τον Σταύρο Κελέτση. Υπήρξε βουλευτής της Ν.Δ, κάποιο διάστημα απείχε από τις διαδικασίες, αλλά επειδή έχει άριστες σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, μια και διετέλεσε στο γραφείο του συγχωρεμένου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

Επικαιροποιεί ήδη τον… μηχανισμό σε όλο τον Έβρο που είχε από τα παλιά, ξεκίνησε και αυτός με διάφορες παρουσίες σε εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο το νομό και φυσικά ποντάρει πολύ στην Αλεξανδρούπολη η οποία θα είναι η… δεξαμενή απ’ την οποία σκοπεύει να αντλήσει τους περισσότερους ψήφους. Κάποιοι εκφράζουν ακόμα ενδοιασμούς αν θα είναι τελικά ένας από τους έξι, αλλά όπως επισημάναμε οι πολύ καλές σχέσεις με το περιβάλλον του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, του δίνουν το προβάδισμα.

Η δημοσιογράφος Έλενα Σώκου

Η δημοσιογράφος Έλενα Σώκου, είναι η μια από τις δυο γυναίκες που θα υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Η περίπτωση της προέκυψε πριν από λίγους μήνες και η παρουσία της ως ομιλήτρια σε μια από τις παράλληλες εκδηλώσεις του πρόσφατου συνεδρίου του κόμματος, δείχνει πως έχει αποφασιστεί η συμμετοχή της. Με παρουσία στα τηλεοπτικά κανάλια του Έβρου, έχει αποκτήσει αναγνωρισιμότητα στο κόσμο, αν και δεν έχει τις σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό που διαθέτουν άλλοι συνυποψήφιοι της.

Γι’ αυτό άλλωστε κάνει όπως μαθαίνουμε ήδη τις κινήσεις που χρειάζονται, ώστε να πλαισιώσει το επιτελείο της με άτομα τα οποία θα της δώσουν αυτή την πρόσβαση στα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος σε ολόκληρο το νομό. Περιμένει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της ώστε να ξεκινήσει την έντονη δραστηριότητα, αφήνοντας την Αθήνα όπου βρέθηκε εδώ και λίγους μήνες για επαγγελματικούς λόγους, αφού μέχρι τότε δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στα ΜΜΕ της Αλεξανδρούπολης.

Η Χρύσα Μπαχαρίδου

Η δεύτερη γυναίκα που θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ είναι η Χρύσα Μπαχαρίδου. Σηματοδοτεί και αυτή το νέο προφίλ που θέλει να δείξει ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόταση που θα καταθέσει στους πολίτες στις επόμενες εθνικές εκλογές. Το νεαρό κορίτσι από τη Νέα Βύσσα, υπήρξε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, είναι γνωστή και αναγνωρίσιμη ιδιαίτερα στον βόρειο Έβρο. Θα έχει αναμφίβολα την σημαντική βοήθεια της μητέρας της Φανής, γνωστό στέλεχος του κόμματος εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και με ανάμιξη στα πολιτιστικά δρώμενα και τους συλλόγους.

Τα στοιχεία αυτά δίνουν τη δυνατότητα στην Χρυσή Μπαχαρίδου να έχει πρόσβαση σε πολλούς χώρους πέρα απ΄τον στενά κομματικό αλλά και τη νεολαία.

 

 

Τι γίνεται με τους υπόλοιπους

Αυτά ισχύουν την δεδομένη στιγμή, με βάση τις πληροφορίες από τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στην οδό Πειραιώς. Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές, το πιθανότερο είναι να εκλέξει 3 βουλευτές στον Έβρο ως πρώτο κόμμα, όπως συνέβη τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει τόσους. Στην χειρότερη περίπτωση θα είναι πάντως σίγουρα 2 και αν ισχύσει το πρώτο σενάριο, οι μισοί από το ψηφοδέλτιο της θα μπουν στην επόμενη Βουλή.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που πιστεύουν ότι μία τουλάχιστον θέση παραμένει “ανοιχτή”. Τόσο για τον Άκη Γεροντόπουλο, αφού δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι στις προηγούμενες εκλογές πήρε πάνω από 12.000 ψήφους και έχει πολύ κόσμο στο νομό που τον ακολουθεί χρόνια, αλλά και για κάποιους ακόμα. Όπως τον απόστρατο Στρατηγό Παναγιώτη Φαραντάτο, που εδώ και πολλούς μήνες έχει σχεδόν εγκατασταθεί στο νομό όπου υπηρέτησε ως στρατιωτικός σε διάφορους σχηματισμούς και παραβρίσκεται σε πολλές εκδηλώσεις.

Έχει δημιουργήσει μάλιστα έναν κύκλο συνεργατών, κυρίως πρώην στρατιωτικών και κάνει επισκέψεις, συναντήσεις και συζητήσεις σε διάφορα μέρη. Αυτή την στιγμή δεν φαίνεται να βρίσκεται στις επιλογές για μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Δεν αποκλείεται να του προταθεί να είναι υποψήφιος στην Κεφαλλονιά, απ’ όπου ως γνωστόν κατάγεται, αν και εκεί είναι μονοεδρική και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Ο Σωτήρης Μποταίτης, άνθρωπος που στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέλους του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ και γιατρός στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, είναι ένα ακόμα από τα ονόματα που ακούγονται. Δεν επιβεβαιώνεται πάντως από τις πληροφορίες μας το ενδεχόμενο να πάρει τελικά μια από τις έξι θέσεις του ψηφοδελτίου, αφού δεν είναι αναγνωρίσιμος πλην της Αλεξανδρούπολης και στο υπόλοιπο νομό.

Ο Σάκης Γκακίδης από την Ορεστιάδα, πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών του τοπικού δήμου που… καθαιρέθηκε εν μία νυκτί από τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και παρέμεινε χωρίς καμιά αντίδραση απλός δημοτικός σύμβουλος, επιθυμεί επίσης… διακαώς να είναι υποψήφιος. Μέλος στο Μητρώο Στελεχών και αυτός, κάνει ότι μπορεί για να προβάλλει την επιθυμία του αυτή, δίνει συνεντεύξεις και γράφει άρθρα σε τοπικά ΜΜΕ, αλλά ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους προηγούμενους.

Τελειώνοντας, θα πρέπει να επαναλάβουμε πως αυτά είναι τα δεδομένα με βάση τις πληροφορίες μας την συγκεκριμένη στιγμή, σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται να έχουν “κλειδώσει” οι 6 θέσεις. Η οποιαδήποτε έκπληξη αλλαγής αυτών που ισχύουν, θα αφορά το πολύ την μία θέση του ψηφοδελτίου που ίσως… παιχθεί υπό την επιρροή αστάθμητων παραγόντων. Αν αλλάξουν δύο θέσεις θα πρόκειται σίγουρα για τεράστια ανατροπή.

evros-news

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη: Ο 15χρονος πήγε να βγάλει φωτογραφία με φανέλα του ΠΑΟΚ και έπεσε από την ταράτσα

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης από την είδηση του θανάτου του 15χρονου Γιάννη, που σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό από τον φωταγωγό του σπιτιού του, μπροστά στα μάτια του πατέρα του.

Ο 15χρονος φέρεται να ανέβηκε στην ταράτσα μαζί με τον πατέρα του για να κουβαλήσουν μερικά κιβώτια, ενώ αργότερα στην προσπάθειά του να βγάλει μια φωτογραφία πάτησε πάνω στο τζάμι που κάλυπτε τον φωταγωγό και βρέθηκε στο κενό.

Ο 15χρονος μια ημέρα πριν την τραγωδία είχε τα γενέθλιά του: «Χθες το βράδυ είχε τα γενέθλια του. Μιλήσαμε, του ευχήθηκα, του είπα να ζήσεις Γιάννη μου χρόνια πολλά και στα αγγλικά του το είπα και στα ελληνικά. Γελούσε, “παππού μου θα έρθω να σε αγκαλιάσω, να σε φιλήσω για τα καλά λόγια που μου λες”» δήλωσε ο παππούς του χθες στο Star.

Όπως ανέφερε επίσης ο παππούς του 15χρονου, το παιδί πήγε να βγάλει σέλφι, όταν έγινε η τραγωδία: «O πατέρας ήταν λίγο πιο μακριά, μέχρι να δει πού είναι ο Γιάννης, αυτός είχε πέσει. Πήγε πίσω πίσω μάλλον να βγάλει μία σέλφι, φωτογραφία και έγινε το μοιραίο» δήλωσε. Μάλιστα, όπως ανέφερε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ανάρτησή της, ο 15χρονος προσπάθησε να βγάλει μια φωτογραφία με φανέλα του ΠΑΟΚ πέφτωντας στο κενό.

Ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 15χρονου.

Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση «βρήκε φρικτό θάνατο προσπαθώντας να βγάλει φωτογραφία με την αγαπημένη του, ασπρόμαυρη φανέλα».

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη | Νεκρός 15χρονος που έπεσε στο κενό μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Τραγωδία σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη σήμερα το πρωί (Σάββατο 16.3.2024), οπότε και σκοτώθηκε ένας 15χρονος που έπεσε από τον φωταγωγό του σπιτιού του.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, ο 15χρονος φαίνται ότι εκτελούσε εργασίες μαζί με τον πατέρα του στην ταράτσα της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε. Για άγνωστους λόγους έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό.

Ο πατέρας σε σοκ είδε τον γιο του να πέφτει στο κενό μη μπορώντας να αντιδράσει. Δυστυχώς ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

protothema.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Η επόμενη μέρα στην Ανασυγκρότηση του Έβρου – Δηλώσεις Χρ. Τριαντόπουλου

Τον Έβρο, επισκέφθηκε χθες και προχθές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου που υλοποιείται μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2023.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Τριαντόπουλος συμμετείχε στο δεύτερο East Macedonia & Thrace Forum, στην Αλεξανδρούπολη, και δη στο πάνελ «Rising Phoenix: Social and Economic Strategies to rebuild Evros», όπου και παρουσιάστηκε η πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της περιοχής, το οποίο και τέθηκε σε εφαρμογή αμέσως μετά τη μεγάλη φυσική καταστροφή.

Τριαντόπουλος: Τι περιλαμβάνει το σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης του Έβρου

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που αφορά τόσο την αποκατάσταση του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος, όσο και την ενίσχυση όσων επλήγησαν από την πυρκαγιά. Η δημοσιονομική επίπτωση του σχεδίου, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ και συνεχίζεται, καθώς, προχωρά η υλοποίησή του. Συγκεκριμένα, το σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης του Έβρου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει (α) την παροχή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και έναντι επιχορήγησης κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες ύψους 0,7 εκατ. ευρώ, (β) την παροχή προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες ύψους 1,1 εκατ. ευρώ μέχρι τώρα, (γ) την καταβολή αποζημιώσεων ΕΛΓΑ – κυρίως για ζωικό κεφάλαιο – ύψους 0,3 εκατ. ευρώ, (δ) τη δρομολόγηση – σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ – της παροχής της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής για την αποκατάσταση των απωλειών σε φυτικό κεφάλαιο ύψους 7,4 εκατ. ευρώ, (ε) τη δρομολόγηση – μετά από έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής – έκτακτης χρηματοδότησης προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, συνολικού ύψους περίπου 16 εκατ. ευρώ μέχρι τώρα, και (ζ) τις δράσεις και τα έργα αναβάθμισης και αποκατάστασης των δασικών οικοσυστημάτων -υπό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας- συνολικού ύψους 74 εκατ. ευρώ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en