Quantcast
Connect with us

MEDIA

Καλό ταξίδι φίλε Γρηγόρη

Ο Γρηγόρης Χρηστίδης ήταν μουσικοσυνθέτης,ερμηνευτής,δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1942 από πρόσφυγες Ιωνες, Μικρασιάτες γονείς που ασχολούνταν με τη καπνεργασία. Από τα παιδικά του χρόνια είχε μεγάλη έφεση και αγάπη στην μουσική.

Στα 11 του χρόνια,ξεκίνησε παίζοντας μπουζούκι και τραγουδώντας με το συγκρότημα που διεύθυνε ο συνθέτης και μουσικός Γιάννης Παπαϊωάννου. Από τα 15 χρόνια του έγινε επαγγελματίας μουσικός και τραγουδιστής συνεργαζόμενος με ορχήστρες από κορυφαίους μουσικούς . Αποφοίτησε από την Εμπορική σχολή το 1961 σπουδάζοντας ταυτόχρονα μουσική σε ιδιωτική σχολή και διάφορα όργανα. Έχει παίξει επαγγελματικά πιάνο, κλασική και ηλεκτρική κιθάρα, κλασικό και ηλεκτρικό κόντρα μπάσο, ακορντεόν, κλασική και περουβιανή φλογέρα, μπουζούκι, μπαγλαμά, φυσαρμόνικες και κρουστά.

Από πολύ νεαρή ηλικία εντάχθηκε δυναμικά στους κοινωνικούς,δημοκρατικούς,προοδευτικούς αγώνες και στο συνδικαλισμό.Οργανώθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ, Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά. Το στρατιωτικό καθεστώς 1967-1974 τον απέπεμψε για ιδεολογικούς λόγους από συλλόγους και σωματεία όπου είχε ενεργό κοινωνική δράση και του αφαίρεσε την άδεια εργασίας επαγγέλματος. Ασχολήθηκε με τη ραπτική, ξεκινώντας ένα επάγγελμα στο οποίο πέτυχε και διακρίθηκε σύντομα. Σε όλη την πορεία της ζωής του κινείτε με γνώμονα τον ιδεαλισμό,τον ουμανισμό,τα ιδεώδη του μαρξισμού.

Το 1990 ξεκίνησε να κάνει δημοσιογραφικές εκπομπές στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ και πολύ γρήγορα πέρασε στην πρωϊνή τηλεοπτική ζώνη του ΕΝΑ CHANNEL. Εκεί κυριάρχησε για πάνω από 12 χρόνια χωρίς ανταγωνισμό σε τοπικό επίπεδο. Αγάπησε και αγαπήθηκε από το κοινό, όσο κανένας άλλος δημοσιογράφος, κτίζοντας την εικόνα του ασυμβίβαστου δίκαιου μαχητή της ζωής.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΓΡΗΓΟΡΗ

xristidis-syn-typoy-1

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25-03-2024

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 18-03-2024

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 11-03-2024

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en