ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν σπίτια στη Θεσσαλονίκη – 300 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική

Πολλά προβλήματα προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 300 κλήσεις, εκ των οποίων οι 25 αφορούν, 25 αντλήσεις υδάτων, δύο κοπές δέντρων και τρεις μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Η ισχυρή βροχόπτωση επηρεάζει κυρίως περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, το κέντρο της πόλης και τα Μουδανιά Χαλκιδικής όπου σημειώθηκαν και τοπικές διακοπές ρεύματος.

Ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας ΚΜ, Χαράλαμπος Στεργιάδης, δήλωσε ότι «βρισκόμαστε επί ποδός με όλα τα μηχανήματα που έχουμε στη διάθεσή μας και σιγά σιγά αίρονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».

Στο στόχαστρο των έντονων καιρικών φαινομένων βρίσκονται περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και κυρίως την Πολίχνη, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε Τούμπα και Διαβατά.

Μερικά από τα πιο ενδεικτικά προβλήματα που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση είναι το κλείσιμο του τούνελ στην εσωτερική περιφερειακή, στο ύψος της Μαιάνδρου στον Εύοσμο, και στα δύο ρεύματα, αλλά και η υπερχείλιση του ρέματος Ξηροποτάμου για τρίτη φορά, με τα ορμητικά νερά να παρασύρουν αυτοκίνητα και να μπαίνουν μέσα σε σπίτια.

Σε ποτάμι μετατράπηκε η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας, ενώ προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν περιοχές της κοινότητας Μελισσοχωρίου, λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο δίκτυο ύδρευσης.

Οπως ανακοίνωση η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ), η προαναφερόμενη βλάβη οφείλεται στην ισχυρή βροχόπτωση, που είχε ως συνέπεια να παρασυρθούν αμμοχάλικα από σκάμματα που διανοίχθηκαν για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης. Στο σημείο βρίσκονται τεχνικοί και εργάζονται για την αποκατάσταση της υδροδότησης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version