Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καιρός | Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες σήμερα

Καιρός: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για την πορεία της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου σήμερα Τρίτη (23/08) απαιτείται μεγάλη προσοχή «γιατί μπαίνουμε σε φάση έντονης αστάθειας» με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, τις έντονες καταιγίδες με ραγδαιότητα βροχής στοιχεία που κάνουν τον έμπειρο προγνώστη της ΕΡΤ να χαρακτηρίζει «απαραίτητα τα μέτρα αυτοπροστασίας».

Για σήμερα, Τρίτη (23/08) τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην ανατολική ηπειρωτική και βόρεια Ελλάδα, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά και, σύμφωνα με την πρόγνωση Αρναούτογλου, «όσο πιο κοντά στη θάλασσα τόσο πιο έντονα τα φαινόμενα»

«Προς το μεσημέρι της Τρίτης η αστάθεια στην περιοχή του Αιγαίου θα συνεχίσει να γίνεται λιγότερη για να μετατοπιστούν τα φαινόμενα στα περισσότερα ηπειρωτικά με καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι ενώ θα υπάρξει μια καιρική ανάπαυλα σε ανατολική Μακεδονία και δυτική Θράκη. Στα Επτάνησα η πιθανότητα να βρέξει είναι μικρότερη, στις Κυκλάδες μπορεί να πέσει μπόρα ενώ στην Κρήτη ιδίως στο εσωτερικό τμήμα ο καιρός θα γίνει άστατος» πρόσθεσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικά για την Αττική ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε ότι «ο καιρός θα είναι από το πρωί άστατος με μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες αλλά προς το μεσημέρι θέλει προσοχή με περισσότερες καταιγίδες». Για τη Θεσσαλονίκη η πρόγνωση «δείχνει» περισσότερες μπόρες στα νότια τμήματα της περιφέρειας και μετά το μεσημέρι στο εσωτερικό αυτής.

Για Τετάρτη και Πέμπτη ημέρες τις οποίες ο Σάκης Αρναούγλου χαρακτήρισε ως πιο δύσκολες για αυτό το κύμα κακοκαιρίας, ανέφερε ότι αύριο (24/08) «από τη Θράκη μέχρι και την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου θέλει προσοχή μέσα και η Αττική γιατί θα εκδηλωθούν μπόρες και ισχυρές καταιγίδες» ενώ για μεθαύριο (25/08) είπε ότι «φαίνεται ότι θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα γιατί τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μεγάλα ύψη βροχής ειδικά στο βορειοδυτικό Αιγαίο στη Μαγνησία και τη βόρεια Εύβοια στις πυρόπληκτες περιοχές».

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Προβλήματα από τη Δευτέρα

Το μεσημέρι της Δευτέρας (22/8) η κακοκαιρία έκανε την εμφάνιση της σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Έντονες καταιγίδες εκδηλώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, στην ορεινή Χαλκιδική, τοπικά στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς.

Από το «μάτι» της κακοκαιρίας δεν ξέφυγαν Κοζάνη, Πτολεμαΐδα αλλά και τα Ιωάννινα.

Στα Βόρεια Προάστια της Αττικής για λίγες ώρες η νεροποντή ήταν ιδιαίτερα έντονη. Μάλιστα, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στους δρόμους. Μια οικογένεια εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο στη γέφυρα Καλυφτάκη στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να μεταφερθούν οι άνθρωποι σε ασφαλές σημείο.

Σώθηκε από θαύμα νεαρός στα Ιωάννινα

Δυνατό μπουρίνι έπληξε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, την πόλη των Ιωαννίνων. Χρειάστηκαν 20 λεπτά για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr μαζί με την έντονη βροχόπτωση έπνεαν ισχυροί άνεμοι που σάρωσαν το λεκανοπέδιο. Από θαύμα γλίτωσε ένας νεαρός , που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του, το οποίο καταπλάκωσε δένδρο που ξεριζώθηκε. Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

«Ποτάμια» οι δρόμοι στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής μετά τη νεροποντή

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στον Πολύγυρο και η καταιγίδα που διήρκεσε αρκετή ώρα, μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής.

Η πλατεία των Έξι Βρύσεων μετατράπηκε σε λίμνη, ενώ την ίδια ώρα σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε όλη την πόλη.

HALKIDIKINEWS – Κακοκαιρία στον Πολύγυρο 22/8/22

Πλημμύρες στην Πτολεμαΐδα, εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Προβλήματα έφερε η ισχυρή βροχόπτωση στη Πτολεμαΐδα όπου οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή είναι ότι μέσα σε μόλις λίγη ώρα η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων υπόγεια και οικίες.

kozan.gr: Πτολεμαίδα …”εν πλω”

Σημειώνεται ότι υπάρχουν σκέψεις της Δημοτικής Αρχής να καταθέσει αίτημα να κηρυχθεί η πόλη της Πτολεμαΐδας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

kozan.gr: Ποτάμια οι κεντρικοί δρόμοι στην Πτολεμαίδα από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή

Μπουρίνι στη Φθιώτιδα, χωρίς ρεύμα περιοχές της Λαμίας

Έντονη ήταν η κακοκαιρία και στη Φθιώτιδα με δεκάδες κεραυνούς να πέφτουν ακόμα κι εντός του αστικού ιστού της πόλης της Λαμίας τη Δευτέρα. Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και δυνατό μπουρίνι χτύπησε την περιοχή, προκαλώντας αρκετά προβλήματα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα LamiaReport, ένας από τους κεραυνούς που έπεσε κοντά σε σπίτια προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδότησης.

 

Πηγή : newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εντονη ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση των φαινομένων βίας στην Ελλάδα

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες  η ραγδαία αύξηση των φαινομένων βίας κάθε μορφής σε όλη την χώρα, με τα φαινόμενα αυτά πλεόν εκτος απο το σπίτι και την οικογένεια να λαμβάνουν χώρο και στις σχολικές αίθουσες. Σύμφωνα με αρμόδιους φορείς οι οποίοι ενημερώνονται για τα θέματα αυτά και είναι σε επαφή με παιδιά, δηλώνουν στο ENA CHANNEL, πως η καλύτερη πρόσληψη είναι η ενημέρωση η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει να γίνεται στα σχολεία τοσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ημερίδα απο το Επιμλητήριο Δράμας, για τον ρόλο των επιμεήτηριων και της προώθηση της καινοτομίας

Με Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα “Τα Επιμελητήρια και ο ρόλος τους στην προώθηση της καινοτομίας”. Η εν λόγω ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στον χώρο της Δομής Επιχειρηματικότητας – Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Lab40, οπου το παρόν εκτός απο τους επαγγεκλαμτίες και τους φορείς της Π.Ε. Δράμας, έδωσε και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en