Ασθενείς τοπικές βροχές θα ξεκινήσουν σήμερα στα κεντρικά και βόρεια, και συγκεκριμένα στην κεντρική Μακεδονία και στο ανατολικό τμήμα της Θεσσαλίας, ενώ σταδιακά θα επεκταθούν οι βροχές στο Ιόνιο και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά.

Όσον αφορά στις περιοχές της δυτικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, φαίνεται ότι οι βροχή θα είναι τοπική, μικρής έκτασης και έντασης, με αρκετά ανοίγματα του καιρού.

Βροχές σε Ιόνιο

Το απόγευμα οι βροχές θα περιοριστούν στο Ιόνιο, και σταδιακά στα νησιά θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται παροδική συννεφιά μέσα στη μέρα, πρόσκαιρα πιο πυκνή στο νότιο Αιγαίο, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στη Ρόδο.

Σε πτώση η Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία σε πτώση στα κεντρικά και βόρεια στους 22 – 24 βαθμούς το μεσημέρι και 25 – 26 στις υπόλοιπες περιοχές, τοπικά 27 στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί – νοτιοανατολικοί 3 – 5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο, που θα ενισχυθούν σε εντάσεις 4 – 6, τοπικά και 7 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένεται τοπική συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρόσκαιρα πιο πυκνή το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 26 βαθμούς, στο κέντρο και στα ανατολικά θα είναι λίγο χαμηλότερη η μέγιστη στους 23, με βόρειο άνεμο μέχρι 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά του νομού και αίθριος καιρός το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 23 βαθμούς , με νότιο άνεμο 2 – 3, στα ανοιχτά του Θερμαϊκού 4 – 5 μποφόρ.