Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κ. Μητσοτάκης | «Το 1821 η γέννηση, σήμερα η αναγέννηση»

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Ελλάδα προετοιμάζεται να εορτάσει με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

Σήμερα καλούμαστε να επανατοποθετήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο: με αυτή τη φράση-«γέφυρα» ανάμεσα στο χθες και το αύριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία εορτασμού συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση, μια υπόθεση που είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων, όπως τόνισε

Η τοποθέτησή του έγινε στο πλαίσιο της πανηγυρικής εκδήλωσης για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου, πολιτικών αρχηγών και άλλων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του, Κων. Τασούλα, ο οποίος, αφετηριακά, τόνισε ότι όλοι είναι εδώ για την έναρξη των εργασιών προετοιμασίας της χώρας για την επέτειο των 200 ετών από την Παλιγγενεσία.

«Τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης αξίζει να τα προσεγγίσουμε με πολλούς τρόπους. Στο δυνατό φως της ιστορικής εμπειρίας. Υπό το σοφό πρίσμα των διδαγμάτων της. Αλλά και με σταθερή πυξίδα τη θετική προβολή της στο μέλλον. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για μία σημαντική ευκαιρία τολμηρού απολογισμού αλλά και ζωογόνου περίσκεψης. Αναστοχασμού και μίας νέας νοηματοδότησης των αξιών που οδηγούν, τελικά, σε εθνική αυτογνωσία. Πρόκειται, τελικά, για μία επαναγνωριμία με τον συλλογικό μας εαυτό. Που θα δώσει στην Ελλάδα μία σημαντική ευκαιρία να ανασυνταχθεί εσωτερικά. Αλλά και να επανασυστηθεί με τη σύγχρονη ταυτότητά της στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο ολόκληρο». Αυτό τόνισε μεταξύ πολλών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε άλλο σημείο του λόγου του, πρόσθεσε εμφατικά: «Αν κάποτε, κύριε Πρόεδρε, διεκδικούσαμε όσα δεν είχαμε, τώρα καλούμαστε να προστατέψουμε τα αγαθά που έχουμε, με σημαντικότερο το φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον. Κι αυτό, ταυτόχρονα, με την προσπάθεια να επανατοποθετήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης εθνικής εξωστρέφειας. Τότε ήταν η γέννηση, σήμερα ηαναγέννηση!».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης | «Έχουμε εντολή να ακούμε τα προβλήματα στην πηγή τους»

Δημοσιεύτηκε

στις

«Έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ακούμε τα προβλήματα στην πηγή τους, μέσα στα εργοστάσια». Σε αυτό το μήνυμα του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση ανταποκρίνεται και η περιοδεία του υφυπουργού στον Έβρο, με incognito συναντήσεις και στο νομό Ροδόπης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο υφυπουργός πλέον άκουσε τα προβλήματα άρα η περίοδος χάριτος τελείωσε.

«Θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη»
Ο υφυπουργός επισκέφτηκε κατά σειρά τους Μύλους Θράκης (Αλεξανδρούπολη) εργοστάσιο που χαρακτήρισε «υποδείγμα βιομηχανίας» που «τιμά την περιοχή», την Dasteri ΑΕ (Αλεξανδρούπολη) για την οποία παρατήρησε ότι έχει «εξαγωγές σε 50 χώρες» και από την οποία έκανε την γενικότερη αποστροφή: «Συζητήσαμε για τα προβλήματα των βιομηχανιών της Θράκης. Η εταιρεία Dasteri ΑΕ με καινοτομία, εξωστρέφεια και νέες επενδύσεις στηρίζει την ισχυρή ανάπτυξη που θέλουμε». Και την Πρίσμα Ηλεκτρονικά για την οποία θυμήθηκε ότι «τιμήθηκε με χρυσό βραβείο από τη CERN» και «στηρίζει τις επιτυχίες της στην έρευνα και ανάπτυξη».

Η περιοδεία του συνεχίστηκε στη Ροδόπη, όπου ανέπτυξε επαφές στα εργοστάσια της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης (Βεργίνα) και στα Αχαϊκά Πλαστικά στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, όπου τόνισε «τη σημασία ενίσχυσης της βιομηχανίας στη Ροδόπη».

Εκεί έγινε δέκτης υπομνημάτων από τους δημάρχους Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και Μαρωνείας – Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο.

Κατά την επίσκεψή του, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην στόχευση της κυβέρνησης να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, εστιάζοντας σε διατάξεις που θα προωθηθούν σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και τις εγγυητικές επιστολές. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ένα μεγάλο μέρος κονδυλίων έχει σχεδιαστεί να προωθηθεί προς την ανάπτυξη της βιομηχανίας, κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι η βιομηχανία των Περιφερειών αποτελεί στόχο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έκλεισε την τοποθέτησή του προτείνοντας στους επιχειρηματίες να είναι σε ετοιμότητα για υποβολή προτάσεων καθώς θα ακολουθήσει πλήθος προσκλήσεων το επόμενο διάστημα.

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Να τακτοποιηθεί το 12%»
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης καλωσόρισε τον υφυπουργό και στην συνέχεια έκανε αναφορά σε καίρια ζητήματα που ταλανίζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε να τακτοποιηθεί το ζήτημα της κατάργησης της επιδότησης κόστους εργασίας 12%, υποστηρίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών θα ξαναγυρίσουν στο κράτος και στις τράπεζες για εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη για μεταφορικό ισοδύναμο για όλη την περιοχή καθώς τα μεταφορικά κόστη καθιστούν τα τοπικά προϊόντα μη ανταγωνιστικά. Ανάμεσα στις τοποθετήσεις αυτές που ξεχώρισαν ήταν η εστίαση και ενίσχυση της έρευνας και η ανάγκη για την σύνδεση των επιχειρήσεων με τον πρωτογενή τομέα και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ντ. Χαριτόπουλος: «Σύνδεση ΒΙΟΠΑ Σαπών με το φυσικό αέριο»
Ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών ανέδειξε στον υφυπουργό ότι οι Σάπες «διαθέτουν Βιομηχανικό Πάρκο και κατέχουν το 82% της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής». Συγχρόνως, ο κος Χαριτόπουλος παρέδωσε στον υφυπουργό υπόμνημα με το οποίο καταθέτει αιτήματα και προτάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Θράκης όπως η ανάγκη αύξησης των μέτρων πάταξης του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου και την καταβολή του 12% της ενίσχυσης του εργοδοτικού κόστους των επιχειρήσεων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Λαζαρίδης | Στην Καβάλα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας παρουσία των δύο πρωθυπουργών

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην Καβάλα θα φιλοξενηθεί τον Φεβρουάριο του 2019 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών. Το γεγονός ανακοίνωσε μέσω twitter ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία και επί χρόνια στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης.

Η ατζέντα αυτής της διμερούς συνάντησης θα περιέχει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή, ενώ αναβαθμίζεται και ο γεωστρατηγικός ρόλος της Καβάλας, φιλοξενώντας μια τόσο υψηλού επιπέδου και διεθνούς εμβέλειας διπλωματική συνάντηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ

Δημοσιεύτηκε

στις

Περίπου δύο μήνες μετά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ζόραν Ζάεφ θα έχουν σήμερα νέο τετ α τετ, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, στο περιθώριο της διάσκεψης «Thessaloniki Summit 2019», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Στις συνομιλίες Μητσοτάκης και Ζάεφ αναμένεται να συμπεριληφθεί τόσο η τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών- άλλωστε λίγο πριν τη συνάντηση ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη συνέντευξη Τύπου του ΣΕΒΕ για την παρουσίαση του εμπορικού σήματος των μακεδονικών προϊόντων, αλλά και η ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, μετά το γαλλικό βέτο στη Σύνοδο του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, στις 15:30, θα παραστεί στη συνέντευξη Τύπου του ΣΕΒΕ για τα μακεδονικά προϊόντα, στις 18:30 θα δει τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και στις 19:30 με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Στις 20:30, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του 4ου «Thessaloniki Summit».

Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Στη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, που είχε γίνει σε καλό κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει στον Ζάεφ ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών και ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί.

Μετά την κύρωσή της, ωστόσο, η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί. Ο Πρωθυπουργός είχε καλέσει τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

Ο κ. Ζάεφ είχε εκφράσει τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, στο σχόλιό του ότι η ομαλή υλοποίηση της Συμφωνίας θα βοηθήσει τις ελληνικές επενδύσεις στην χώρα του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι και στο παρελθόν η μη ύπαρξη Συμφωνίας δεν εμπόδισε την ανάπτυξη ελληνικών επενδύσεων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στα “χαρακώματα” για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκλήθηκε λόγω των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καβάλας Λεωνίδας Παππάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι υπήρχαν δικαιούχοι με 15 και 20.000 ευρώ εισόδημα και όπως εξήγησε, η υπηρεσία οφείλει να ελέγξει όλα τα κριτήρια με τα οποία λάμβαναν προϊόντα και πως με την έναρξη της διαδικασίας αποκαλύφθηκε πως πολλοί δημότες απολάμβαναν προνομίων του Κοινωνικού Παντοπωλείου χωρίς να το δικαιούνται.

Την δική της απάντηση κάνοντας λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες από πλευράς του κ. Παππά έδωσε μέσα από την εκπομπή ΑΝΑΛΥΤΗΣ του ENA Channel η πρώην Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής Μαρία Φραντζεσκάκη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ