ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιαίτερα σημαντικές συναντήσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας

Στο Επιμελητήριο Καβάλας, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Μάρκο Δέμπα, και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, κα. Μαρία Καραμπουρνιώτη και κ. Λευτέρης Κουκουτίνης, με την Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού Βόρειας Ελλάδος, κας. Έλενας Σώκου και τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού και πρώην Υπουργό, κ. Γιώργο Καλαντζή.

Σε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση τέθηκαν τα θέματα της ολοκλήρωσης και βελτίωσης των υποδομών στις οδικές πύλες εισόδου (Νυμφαία, Κήποι), της σιδηροδρομικής σύνδεσης Εμπορικό Λιμάνι Καβάλας – Τοξότες, καθώς και την πορεία της σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Καβάλα, της ολοκλήρωσης των έργων για τους κάθετους άξονες, ενώ τέθηκε το θέμα της επιπλέον ενίσχυσης πόρων των χρηματοδοτικών εργαλείων, για τις επιχειρήσεις της Α.Μ.Θ., καθώς και της  επαναφορά του ευνοϊκού μέτρου της επιδότησης του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις μας.

Θετική ανταπόκριση και υποστήριξη των θέσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας στις διεκδικήσεις του, υπήρξε από το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Επίσης ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χθες 07.12.2023 μεταξύ της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, του Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, κ. Άγγελου Βλάχου και του μέλους αυτού, κ. Νίκου Σουλίδη.

Συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα που αφορούν τη προώθηση του τουρισμού στην περιοχής μας και τέθηκαν προτάσεις προώθησης της κρουαζιέρας και των  τουριστικών διαδρομών στην πόλη της καβάλας, διερευνήθηκε η δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης με εταιρείες low cost, δίνοντας έμφαση στη σύνδεση με την Αθήνα καθώς και συγκεκριμένες χώρες, όπως η Πολωνία, και τέλος συζητήθηκε η δυνατότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης των καταστηματαρχών με στόχο τη καλύτερη και ποιοτικότερη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα συνεχίσει την ουσιαστική συνεργασία με τους φορείς της Καβάλας  με συνέπεια και διεκδικητικότητα,  προκειμένου να προωθηθούν τα αιτήματα του επιχειρείν της περιοχής μας.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version