Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Κοινή πορεία Αντιπεριφέρειας Καβάλας-Επιμελητηρίου Καβάλας για την ανάπτυξη

Μια ουσιαστική συζήτηση για τα αναπτυξιακά θέματα του Ν. Καβάλας (Π.Ε. Καβάλας – Π.Ε. Θάσου) είχαν σήμερα το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μάρκο Δέμπα, με παρόντα τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και μέλη της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου. Το κυρίαρχο θέμα της συζήτησής ήταν η στήριξη από την Περιφέρειας ΑΜΘ της προσπάθειας για τη διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων του αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος με άλλους προορισμούς, καθώς και θέματα που αφορούν τον θαλάσσιο τουρισμό και το βιοτεχνικό πάρκο, μεταξύ άλλων.

Υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε τη διάθεση για συνεργασία και στήριξη των προσπαθειών του Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας ότι «ο σημερινός περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, έχει μια μακρά διαδρομή στο χώρο του επιμελητηριακού κόσμου, είναι ένας άνθρωπος που διετέλεσε πρόεδρος του Επιμελητήριου Έβρου και του Περιφερειακού Επιμελητηρίου ΑΜΘ, όπως και προσωπικά έχω μια μακρά διαδρομή στο χώρο των Επιστημονικών Επιμελητηρίων, οπότε είμαστε στο πλευρό των επιχειρήσεων» και πρόσθεσε ότι « πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να εγκαινιάσουμε μια γόνιμη και παραγωγική διαδρομή σε όλη τη διάρκεια της παρούσας θητείας, δρομολογώντας ουσιαστικές πρωτοβουλίες και αντιμετωπίζοντας προβλήματα, στα οποία η έγκαιρη διαχείριση έχει καλύτερα αποτελέσματα, απ’ ότι αν τα αφήσεις να γιγαντωθούν».

Με την σειρά του ο κ. Δέμπας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «Μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια, οι προκλήσεις είναι πολλές και ευχόμαστε μέσα από την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε και στο παρελθόν, να την συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια προς όφελος της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων μας και της τοπικής κοινωνίας. Με την Περιφέρεια ανέκαθεν είχαμε ανοιχτές γραμμές και διαύλους επικοινωνίας. Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι ο Χριστόδουλος Τοψίδης προέρχεται από το Επιμελητήριο Έβρου και γνωρίζει τα προβλήματα πολύ καλά»

Τέλος ο κ. Ιωσηφίδης με την σειρά του τόνισε ότι «Είχα μια συζήτηση με την διοίκηση του Επιμελητηρίου, ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης, σε αυτήν τέθηκαν κάποια θέματα, δεσμευτήκαμε αμφότεροι για μια ουσιαστική συνεργασία, για να μπορέσουμε να λύσουμε προβλήματα, προς όφελος των επιχειρήσεων της περιοχής μας»

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κομοτηνή | Η Σοφία Ζαχαράκη σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η εκδήλωση με θέμα “Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ” διοργανώθηκε τη (Δ.Ε.Ε.Π.) Ροδόπης, στη Λέσχη Κομοτηναίων, στις 1 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Σοφία Ζαχαράκη. Επίσης, παρευρέθηκαν οι κυρίες Μαρία Δημάση, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δημοκρίτειου της Θράκης, και Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, εκπαιδευτικός και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, συμμετείχε η κα. Μαρία Καζάκου, δικηγόρος και υπεύθυνη του Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Δ.Ε.Ε.Π Ροδόπης. Η συζήτηση συντονίστηκε από την κα. Λένα Χατζή, εκπαιδευτικό και πολιτεύτρια του κόμματος Νέα Δημοκρατία.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην οδό Κουντουριώτου στην Καβάλα

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024 από τα συνεργεία της εταιρίας “ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.”, οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Ομονοίας – Κουντουριώτου και Κουντουριώτου – Ερυθρού Σταυρού.

Συνοπτική περιγραφή

Η λειτουργία της οδού Κουντουριώτου, που αποτελεί κύρια οδική αρτηρία, η οποία συνδέει το κέντρο της πόλης της Καβάλας με την ανατολική επέκτασή της, έχει γίνει αρκετά προβληματική και απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις.

️Η λύση που επιλέχθηκε περιλαμβάνει:

 • Εγκατάσταση κυκλικού κόμβου στην συμβολή των οδών Κουντουριώτου, Ομονοίας, Πιπίνου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού
 • Διαμόρφωση της οδού Κουντουριώτου με μια λωρίδα πλάτους 3,75 μέτρων ανά κατεύθυνση, που θα διαχωρίζονται μεταξύ τους από νησίδα πλάτους 1,50 μέτρου
 • Κατάλληλη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, ώστε, αφενός να εξυπηρετηθεί η ανεμπόδιστη κίνηση πεζών και ΑμεΑ, και αφετέρου να φιλοξενηθεί εκατέρωθεν παρόδια στάθμευση πλάτους 2,00 μέτρων
 • Αναδιαμόρφωση του οδικού δικτύου στη συμβολή της οδού Κουντουριώτου με την παραλιακή οδό Ερυθρού Σταυρού, με τη δημιουργία τριγωνικής νησίδας

Με την προτεινόμενη διαμόρφωση επιτυγχάνονται τα εξής:

 • Αποτροπή της παράνομης στάθμευσης
 • Αύξηση της κυκλοφοριακής ικανότητας της οδού, λόγω της αποτροπής της παράνομης στάθμευσης
 • Αύξηση της οδικής ασφάλειας τόσο για την μηχανοκίνητη κυκλοφορία όσο και για τους πεζούς. Η εγκατάσταση της νησίδας δίνει την δυνατότητα στους πεζούς να διασχίσουν την οδό σε δύο φάσεις, καθιστώντας ευκολότερη την διάβαση ακόμη και για τις περισσότερο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.
 • Βελτίωση της αισθητικής της οδού.

Στόχος της παρέμβασης είναι, αφενός να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση και αφετέρου να διευκολύνονται οι κινήσεις των οχημάτων και, έτσι, να μεγιστοποιείται η κυκλοφοριακή ικανότητα και η οδική ασφάλεια.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης τις παρακάτω παρεμβάσεις:

 1. Κατασκευή κόμβου επί της επαρχιακής οδούς Αμυγδαλεώνα – Σταυρούπολης στο ύψος του οικισμού του Νέου Ζυγού
 2. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας εντός του οικισμού του Ζυγού

Στοιχεία έργου

 • Προϋπολογισμός: 3.070.000€
 • Χρηματοδότηση: Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
 • Χρόνος περαίωσης: 18 μήνες

πηγή: Δήμος Καβάλας

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Την Κυριακή 3 Μαρτίου η “Αλφαβητοπαρέλαση” στο κέντρο της πόλης

Η Αλφαβητοπαρέλαση στην Καβάλα φέτος, θα είναι μια εκδήλωση γεμάτη χρώματα και διασκέδαση, με τη συμμετοχή τόσο μικρών όσο και μεγάλων καρναβαλιστών.

Η παρέλαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:00 από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και να ολοκληρωθεί στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι. Φέτος, μια ενδιαφερουσα προσθήκη είναι η συμμετοχή μαθητών από τα Γυμνάσια της περιοχής, καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν θέματα που σχετίζονται με παροιμίες. Αυτό υπόσχεται μια πολύχρωμη και πολυποίκιλη εκδήλωση, που θα προσφέρει διασκέδαση και εκπαιδευτική αξία για όλους τους συμμετέχοντες και τους θεατές.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en