Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η Γιορτή της μητέρας (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.

Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.

Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η “Μητέρα των Θεών”, καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ισχυρή χαλαζόπτωση στον Δήμο Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

Μπορεί το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου 2020 να ήταν ηλιόλουστο στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Καβάλας, ωστόσο η κακοκαιρία που έπληξε τον νομό Καβάλας,  είχε σαν βασικό της χαρακτηριστικό την χαλαζόπτωση που παρατηρήθηκε στην Χρυσούπολη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αγγελόπουλος | Παράλογο να είναι η Θάσος στην ζώνη “υψηλού κινδύνου” για τον Covid-19

Δημοσιεύτηκε

στις

Δημοσιεύματα έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου για το γεγονός ότι το νησί της Θάσου συγκαταλέγεται στην ζώνη υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση του κορωνοϊου. 

Μάλιστα μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελόπουλος εξήγησε ότι από την στιγμή που το νησί διαθέτει κέντρο υγείας αλλά και είναι σε λιγότερη απόσταση από την 1.5 ώρα από την χερσαία Ελλάδα είναι παράλογο να ανήκει στην ζώνη υψηλού κινδύνου.

Μεταξύ άλλων δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι τα νησιά που ανήκουν και σε ποια ζώνη κινδύνου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη γερμανική εφημερίδα Bild

Δημοσιεύτηκε

στις

Τον τρόπο που η Ελλάδα κατάφερε να περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊου εξήγησε σε συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα «Bild» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας παράλληλα το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα της χώρας με ασφαλή τρόπο σε επισκέπτες από το εξωτερικό. Παράλληλα, μεγάλο μέρος της συνέντευξης επικεντρώνεται στα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της εργασίας, στο σχέδιο Μέρκελ – Μακρόν και στις αντιδράσεις που συγκεντρώνει ενόψει και της ερχόμενης Συνόδου Κορυφής.

Στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους Λιάνα Σπυροπούλου και Paul Ronzheimer, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ελλάδα διακρίνεται, για πρώτη φορά μετά από μεγάλο διάστημα, για την υψηλή αξιοπιστία: «αποτελούμε θετικό παράδειγμα και αυτό δημιουργεί στον κόσμο αίσθημα σιγουριάς και εμπιστοσύνης στη δυνατότητα του κράτους να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά» σημειώνει. 

«Σκοπεύουμε να ανοίξουμε την τουριστική δραστηριότητα για τις χώρες που έχουν παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα με την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. 

«Η Γερμανία θα περιλαμβάνεται σ’ αυτές με βάση τα δεδομένα που έχουμε δει έως τώρα και, βεβαίως, οι Γερμανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου όσον αφορά τις απευθείας πτήσεις προς τα νησιά και από τις 15 Ιουνίου εάν θέλουν να έρθουν στην Αθήνα» πρόσθεσε. 

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι στο επόμενο στάδιο δεν θα εξετάζονται υποχρεωτικά όλοι οι αφιχθέντες στη χώρα μας, αλλά θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ ώστε να προληφθεί τυχόν έξαρση της επιδημίας. Τα τεστ, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, θα συνοδεύονται από την αξιοποίηση ηλεκτρονικής εφαρμογής, η οποία θα παρέχει πολύτιμες υγειονομικές πληροφορίες στους ταξιδιώτες, αλλά και από την ενίσχυση των εξεταστικών δυνατοτήτων στα νησιά.

«Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε μία εφαρμογή (application) που θα τους παρέχει βασικές πληροφορίες και οδηγίες και θα μαθαίνουν που βρίσκεται η πλησιέστερη υγειονομική μονάδα. Επίσης, θα φροντίσουμε να υπάρχουν επαρκή τεστ σε όλα τα νησιά, ακόμη και στα μικρά, σε περίπτωση που θα χρειαστεί κάποιος να υποβληθεί σε τεστ. Θα υπάρχει η δυνατότητα, αν συμβεί οτιδήποτε, να διακομιστεί κάποιος σε ένα από τα βασικά νοσοκομεία της Αθήνας. Συνεπώς, μελετάμε προσεκτικά την κατάσταση, για να διασφαλίσουμε ότι θα οργανώσουμε τις υπηρεσίες υγείας κατά τρόπο ώστε να αισθάνονται ασφαλείς τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι» συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

«Θα εφαρμόζουμε και βασικούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης σε ό,τι αφορά την εμπειρία στην Ελλάδα. Πράγματα απλά όπως το να τηρούνται οι αποστάσεις, να προστατεύεται το προσωπικό στις ταβέρνες και τα ξενοδοχεία φορώντας μάσκα. Βλέπετε, εδώ, όλοι φορούν τις μάσκες τους. Θέλουμε να απολαμβάνουν όλοι μία όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία.  Δεν γνωρίζουμε τι θα κάνουμε ακόμη με τα νυχτερινά κέντρα, ίσως να υπάρξουν εδώ κάποιοι περιορισμοί, αλλά όσον αφορά στη βασική εμπειρία, δηλαδή να πάει κάποιος στην παραλία, να πάει σε μια ωραία ταβέρνα, σε ένα εστιατόριο, θα είναι όλα ακριβώς ίδια, απλώς με μερικές πρόσθετες προφυλάξεις. Οι παραλίες άνοιξαν ουσιαστικά πριν από περίπου δέκα ημέρες. Επικράτησε τάξη, τηρήθηκαν οι αποστάσεις για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες και όλα έγιναν με πολύ οργανωμένο τρόπο. Προσδοκούμε λοιπόν ότι το ίδιο θα συμβεί και όταν ανοίξουμε τις πύλες μας για τον τουρισμό» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ουσιαστικά, η ζωή στη Ελλάδα το καλοκαίρι είναι έξω. Άρα θέλουμε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις δραστηριότητες εσωτερικού χώρου, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε θα είναι εύκολο, διότι κανείς δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να μένει μέσα σε εσωτερικούς χώρους το καλοκαίρι, θέλει να έρθει στην Ελλάδα επειδή μπορεί να είναι έξω διαρκώς. Εκτός από τις ώρες ύπνου, ουσιαστικά μπορεί να είναι κανείς έξω όλες τις υπόλοιπες ώρες» προσθέτει. 

Παγκόσμια κρίση, προτεραιότητα η εργασία 

Για τη ζημιά που προκαλεί στην οικονομία η κρίση του κορωνοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει: «Πρόκειται για μία παγκόσμια κρίση και βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, για όλες τις χώρες. Γνωρίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία βαθιά ύφεση. Ελπίζουμε ότι θα είναι μεν βαθιά αλλά σύντομη και ότι το 2021 θα καλύψουμε σε μεγάλο βαθμό το χαμένο έδαφος. Σωστά επισημάνατε ότι τα πηγαίναμε πολύ καλά πριν την εμφάνιση της πανδημίας. Είμαστε μια νέα κυβέρνηση, εκλεγήκαμε τον περασμένο Ιούλιο, θέσαμε σε εφαρμογή ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που προσέλκυσε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης στέκεται ιδιαίτερα στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξης της εργασίας στη διάρκεια του καλοκαιριού: «Δώσαμε στις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, πρόσθετη ευελιξία, ώστε να προσλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζομένους και το κράτος θα καλύψει τον υπόλοιπο “λογαριασμό”, όπως έχει κάνει έως τώρα και όπως θα πρέπει να κάνει σε περιόδους κρίσης».

«Σημαντικό πρώτο βήμα το σχέδιο Μέρκελ – Μακρόν» 

Ερωτηθείς για το σχέδιο Μέρκελ – Μακρόν για ένα ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα παρέχει επιχορηγήσεις και όχι δάνεια, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «είναι μια φιλόδοξη πρόταση που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στη διάρκεια μίας κρίσης που μας πλήττει όλους. Και ελπίζω ότι και η Επιτροπή θα κινηθεί σε παρόμοια κατεύθυνση».

«Πρόκειται για μία πανδημία που μας έχει πλήξει όλους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη δυνατότητα να δανειστεί, η Επιτροπή μπορεί να δανειστεί με πολύ χαμηλά επιτόκια και να στηρίξει τις χώρες που χρειάζονται βοήθεια. Θα είναι για το καλό της Ευρώπης συνολικά. Θα είναι για το καλό όλων των κρατών μελών και είναι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε τις μικρότερες χώρες, τις λεγόμενες “4 φειδωλές” χώρες, πώς αυτός είναι ο σωστός τρόπος να δράσουμε», αναφέρει, σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο τις αντιδράσεις που προκαλεί το σχέδιο. 

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η καγκελάριος Μέρκελ «αντιμετωπίζει την παρούσα περίσταση ως μία ιστορική στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Νομίζω μάλιστα ότι είναι σημαντικό και για τη δική υστεροφημία το γεγονός ότι προβαίνει σε μία τομή και προτείνει κάτι που δεν ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλές στη Γερμανία μέχρι πρότινος, εξηγώντας ταυτόχρονα για ποιους λόγους το κάνει. Πιστεύω ότι αυτή η πρόταση θέτει τα θεμέλια για κάτι σημαντικό και είμαι βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στον επόμενο Συμβούλιο Κορυφής».

Παίρνοντας θέση απέναντι στις απόψεις όσων (στη Γερμανία και αλλού) επισείουν το κίνδυνο της διαφθοράς, ότι τα χρήματα προς την Ελλάδα ενδέχεται «να διοχετεύονταν στη λάθος κατεύθυνση», ο Πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει «θέσει τον πήχη πολύ υψηλά όσον αφορά στην ακεραιότητα και τη διαφάνεια».

«Θα σας δώσω ένα παράδειγμα σχετικά με το πώς διατίθενται τα χρήματα σήμερα. Το υφιστάμενο πρόγραμμα SURE, το οποίο αφορά την στήριξη της προσωρινής απασχόλησης, θα διατεθεί για την στήριξη νέων ανθρώπων» τονίζει και αναφέρει ως παραδείγματα αξιοποίησης των χρήματων την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και τη διασφάλιση της πράσινης μετάβασης.

«Με ρωτήσατε πού θα διοχετευτούν τα χρήματα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία. Συνεπώς, μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες. Η RWE σύναψε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα. Συνεπώς είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα. Δεν είναι πλέον θέμα αποπληρωμής χρέους προς την ΕΕ, αλλά επενδυτικών ευκαιριών που θα είναι επωφελείς για ελληνικές εταιρείες, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσουν και γερμανικές εταιρείες. Η τελευταία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού ήταν ένα φόρουμ στο Βερολίνο. Ήταν η τελευταία δημόσια εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα και νομίζω ότι ήταν η τελευταία δημόσια εκδήλωση και για την Καγκελάριο Μέρκελ. Ήμασταν μαζί στο φόρουμ, στις 9 Μαρτίου όπου μιλήσαμε με γερμανικές εταιρείες και τις παροτρύναμε να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, κάτι το οποίο συνεχίζει να ισχύει. Έχουμε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μια σημαντική εμπορική έκθεση, όπου φέτος η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα. Ελπίζω ότι τον Σεπτέμβριο θα μπορέσω να υποδεχτώ εκεί την Καγκελάριο στη ΔΕΘ και ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την επιχειρηματολογία εξηγώντας για ποιους λόγους είναι προς το συμφέρον και των γερμανικών εταιρειών να τα πάει καλά η Ελλάδα».

 

Η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης 

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας περί νέας απόπειρας να προωθηθούν πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα και την Ε.Ε., ο Πρωθυπουργός στέλνει για ακόμη μια φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα: 

«Καταστήσαμε πολύ σαφές ότι η Ελλάδα θα προστατεύσει τα σύνορά της και ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν υπήρξε συστηματική προσπάθεια από πλευράς της Τουρκίας να προωθήσει πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, είπαμε όχι, αυτό δεν μπορεί να γίνει και υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας. Τρεις ημέρες αργότερα, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθε την βόρεια Ελλάδα και προσέφερε στην Ελλάδα απόλυτη πολιτική στήριξη, καθώς ενεργούσαμε και για λογαριασμό της Ευρώπης. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο. Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας, πρέπει να συνεργαστούμε με την Τουρκία στο προσφυγικό ζήτημα. Η Τουρκία φιλοξενεί σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και δικαιούται να λάβει βοήθεια από την Ευρώπη. Αυτό το είπα στον Πρόεδρο Ερντογάν εξαρχής, αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει υπό καθεστώς εκβιασμού.  Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει σε συνθήκες εκβιασμού. Ας κάνουμε, λοιπόν, μια ειλικρινή συζήτηση για το πώς μπορεί η Ευρώπη να βοηθήσει την Τουρκία. Όπως γνωρίζετε, είχαμε μια συμφωνία, την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, η οποία λειτούργησε σχετικά καλά και μπορούμε να τη βελτιώσουμε. Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τις απειλές και τις κινήσεις που ενθαρρύνουν απεγνωσμένους ανθρώπους να επιχειρήσουν να διασχίσουν τα σύνορα παρόλο που ξέρουν ότι θα αποτύχουν. Ας συζητήσουμε ειλικρινά με την Τουρκία το προσφυγικό ζήτημα, και είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με απειλές ή ακόμα και εκβιασμούς. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας και, εφόσον χρειαστεί, θα το ξανακάνουμε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νόμιμος ο ψηφιακός “ιχνηλάτης” του Μεγάλου Αδερφού

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Τζορτζ Όργουελ για να γράψει το «1984» διακινδύνευσε τη ζωή του πολεμώντας στον Ισπανικό Εμφύλιο στις τάξεις του POUM. Παρέα με τις διεθνείς ταξιαρχίες του Κομμουνιστικού Κόμματος, τουλάχιστον στην πρώτη φάση, και τους ξένους μαχητές στις μπριγκάντες των αναρχοσυνδικαλιστών της CNT-FAI, ο Τζορτζ Όργουελ ήξερε πολύ καλά γιατί πολεμούσε τους φασίστες του Φράνκο.

Καταλαβαίνει, λοιπόν, ο κάθε πολίτης του δυτικού κόσμου πως ούτε η «Φάρμα των Ζώων», ούτε το «1984» γράφτηκαν χωρίς λόγο. Κάποιοι κάγχασαν όταν έφθασε η περίφημη ημερομηνία «1984» χωρίς να συμβεί τίποτα από αυτά που προέβλεπαν το βιβλίο και ο Εγγλέζος κρυπτοτροτσκιστής.

Έπρεπε να περάσουν μερικές δεκάδες χρόνια ακόμη για να φθάσουμε στο σημείο να φοβηθούμε τόσο πολύ μία πανδημία ώστε οι θεσμοί της Δημοκρατίας να πούνε «ναι» στην εφαρμογή ενός «ιχνηλάτη» στο ταπεινό smartphone του κάθε πολίτη-καταναλωτή σε αυτόν τον πλανήτη.

Ο «ιχνηλάτης» αυτός στην παρούσα φάση θα ανιχνεύει τον απόλυτο εχθρό, δηλαδή τον ξενιστή που μπορεί να μεταφέρει τον Covid-19. Η ίδια εφαρμογή, με μία απλή αλλαγή του αλγορίθμου, που μπορεί να συμβεί και χωρίς να προειδοποιηθεί ο καταναλωτής, θα ιχνηλατεί εφεξής όποια δραστηριότητα του ανθρώπου αντιμάχεται την κοινώς αποδεκτή πραγματικότητα.

Σε αυτή τη φάση η εφαρμογή ονομάζεται «STOPCOVID». Θα είναι έτοιμη για να ανέβει στα κινητά στις 2 Ιουνίου, δηλαδή σε μερικές ημέρες. Είναι γαλλικής καταγωγής και γαλατικής νοοτροπίας, διότι, αν και η Apple και η Google ειδοποιήθηκαν εγκαίρως από τους Γάλλους, δεν φάνηκαν έτοιμες να συνεισφέρουν άμεσα και αποτελεσματικά στην εφαρμογή, με αποτέλεσμα οι Γαλάτες να αποφασίσουν να προχωρήσουν χωρίς τους δύο αυτούς κολοσσούς.

Ευρωπαϊκός, λοιπόν, «ιχνηλάτης» με πρώτη εφαρμογή τη Γαλλία και στη συνέχεια, προφανώς, την υπόλοιπη Ευρώπη και με στόχο να εντοπίζει αμέσως και χωρίς λάθη τον Covid-19 που καραδοκεί σε κάθε άνθρωπο που πλησιάζει την ακτίνα δράσης του smartphone. «Απίθανα πράγματα» θα πει ο αφελής παρατηρητής του πρώτου τέταρτου του 21ου αιώνα. «Καθόλου απίθανα» θα απαντήσει ο επιστήμονας, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται απνευστί στα εργαστήρια της Αμερικής και της Ευρώπης αναλύοντας τα δεδομένα της τεχνητής νοημοσύνης. Διότι αυτή η εφαρμογή «STOPCOVID» στο smartphone δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μεταφορά στην πραγματική ζωή της επιστημονικής φαντασίωσης που αποκαλείται «τεχνητή νοημοσύνη».

Είναι μία έμπρακτη απόδειξη ότι ο κόσμος άλλαξε για τα καλά και πως εφεξής αυτές οι «ανώδυνες» εφαρμογές «ιχνηλασίας» στο smartphone θα είναι μία πραγματικότητα που θα μας ακολουθεί καθημερινά σε όλα μας τα βήματα.

Παρά τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν ακριβώς λόγω της επιχειρηματολογίας που προαναφέρθηκε, η συντεταγμένη πολιτεία στη Γαλλία, στο λίκνο της σύγχρονης Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποφάσισε μέσω της «Εθνικής Επιτροπής Πληροφορικής και Ελευθεριών», δηλαδή της ανεξάρτητης Αρχής CNIL, να επιτρέψει την εφαρμογή στα smartphones των Γάλλων πολιτών του προγράμματος ιχνηλάτησης «STOPCOVID».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 26 Μαΐου και που κατά τα φαινόμενα θα αποτελέσει ορόσημο τόσο για το διεθνές δίκαιο όσο και για τα εθνικά δίκαια των χωρών σε πρώτη φάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εφαρμογή «STOPCOVID» σέβεται τα διάφορα νομικά πλαίσια σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας, καθώς και των προσωπικών δεδομένων, και ως εκ τούτου δίνεται η άδεια για την πρακτική εφαρμογή του συστήματος.

Σύμφωνα με τις τεχνικές λεπτομέρειες που ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Γαλλίας Cedric O στην εφημερίδα Le Figaro, η εφαρμογή θα είναι έτοιμη τεχνικά μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο και άρα θα μπορεί να ανέβει στα κινητά τηλέφωνα τη Δευτέρα που μας έρχεται.

«Κρίμα για την Apple και την Google» είπε ο υπουργός Cedric O, ο οποίος, όπως λένε οι κακές γλώσσες στο Παρίσι, ήταν έτοιμος από καιρό να πάρει την εκδίκησή του από τους δύο αμερικανικούς κολοσσούς. Η εφαρμογή «STOPCOVID», η οποία θα επιτρέπει την ιχνηλάτηση των επαφών με πρόσωπα για τα οποία υπάρχει ήδη θετική διάγνωση για τον κορωνοϊό, θα συνοδεύει στην τελική αυτή φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων τους πολίτες στην καθημερινή τους ζωή.

Με λίγα λόγια, όσοι στη Γαλλία έχουν νοσήσει και η νόσος έχει επιβεβαιωθεί με τα ειδικά τεστ και είναι καταγεγραμμένοι σε μία database θα αναγνωρίζονται αυτόματα από την εφαρμογή και σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ του πολίτη που έχει νοσήσει και του πολίτη που επιθυμεί να προστατευτεί. Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι ακριβώς σημαίνει για το μέλλον η εφαρμογή αυτή. Με τον ίδιο αλγόριθμο αλλά όχι την ίδια λογική, της προστασίας δηλαδή από έναν θανάσιμο και αόρατο εχθρό όπως τον Covid-19, θα μπορούσε η εφαρμογή αυτή στο μέλλον να ιχνηλατεί όποιον είναι διαφορετικός και έχει καταχωριστεί από υπηρεσίες πληροφοριών σε διάφορους καταλόγους, τις σύγχρονες λίστες Σίντλερ. Καταλόγους με πολίτες που είναι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι, Εβραίοι ή βουδιστές, ομοφυλόφιλοι ή straight, καρδιοπαθείς ή υγιείς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ