Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ | Επενδύουμε στην Παιδεία και στον Αθλητισμό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Προσοτσάνη.

  • Με  επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  το  Σάββατο  18 και  Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο  Προσοτσάνης ΄΄ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ΄΄  το  Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Ελευθέρας  και  Ελληνορωμαϊκής  Πάλης παίδων U11, και  γυναικών U13, με  την  συμμετοχή  350 αθλητών από  58 συλλόγους  της επικράτειας. Το πρωτάθλημα συνδιοργάνωσαν ο σύλλογος ΄΄Διόσκουροι΄΄ , ο Δήμος Προσοτσάνης  και  η  Αντιπεριφέρεια Δράμας  η οποία για 3η φορά συνέβαλε στην διοργάνωση και υποστήριξη Πανελλήνιας εμβέλειας αγώνων, με πρωτοβουλίες του  Αντιπεριφερειάρχη  Γρηγόρη Παπαεμαννουήλ.  Για το λόγο αυτό μάλιστα, τιμήθηκε από την  Ελληνική Ομοσπονδία  Πάλης (ΕΟΠ)  κατά την τελετή έναρξης το Σάββατο 18 Νοε.  Η τιμητική  διάκριση του απονεμήθηκε από τον ιδιο  τον  πρόεδρο της  Ε.Ο.Π. κ. Στέργιο Λεονάκη.
  • Παρευρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Δοξάτου όπου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία  η δράση «Το Περιβάλλον μας η Ζωή μας»  την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS-Geographic Information Systems. Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Διευθυντή Νίκο Γκιαούρη και το Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου του Δοξάτου, καθώς και τον Προϊστάμενο Βαγγέλη Μαλκάκη και τους λοιπόύς συνεργάτες του στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Δράμας για την άψογη συνεργασία. 
  • Παρέδωσε  στον υπεύθυνο του  ΕΦΚΕ  Δράμας  κ. Παναγιώτη Παζούλη  στο 6ο Γυμνάσιο,  υλικό  για  τα  εργαστήρια φυσικής και  χημείας για  33  σχολικές  μονάδες της  δευτεροβάθμιας   εκπαίδευσης  Ν.Δράμας.
  • Παρέστη  και  κατέθεσε  στεφάνι  στην τελετή για την επέτειο του Πολυτεχνείου και δήλωσε: Τα   μηνύματά της «17ης Νοέμβρη 1973» παραμένουν πάντα επίκαιρα και συνεχίζουν να αποτελούν φάρο αντίστασης στο δεσποτισμό και τη βαρβαρότητα. Και όλοι μας οφείλουμε να διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη όλων εκείνων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα υπέρτατα ιδανικά της πατρίδας μας  την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.
  • Συμμετείχε στην 39η Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ στην Κομοτηνή
  • Συμμετείχε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜΘ στην Κομοτηνή.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Καραβάκια των ευχών και πατροπαράδοτο γλύκισμα βαρβάρα η Ένωση Κυριών γιορτάζει την Πολιούχο

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου μετά την περιφορά της εικόνας

Με καραβάκια και το πατροπαράδοτο γλύκισμα

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. γιορτάζει την Πολιούχο Αγία Βαρβάρα

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου αμέσως μετά την περιφορά της εικόνας μέλη, φίλοι και εθελοντές θα προσφέρουν σε όλο τον κόσμο το πατροπαράδοτο γλύκισμα «βαρβάρα». Επίσης με πολύ διάθεση και αγάπη κατασκευάστηκαν τα «καραβάκια των ευχών» από το τμήμα δημιουργικής απασχόλησης των ηλικιωμένων, εθελοντών και ωφελουμένων του φορέα.  Η κατασκευή αυτών των καραβιών πραγματοποιείται στα πλαίσια των εορτασμών της πολιούχου Δράμας και προστάτιδας του πυροβολικού, Αγ. Βαρβάρας. Τα καραβάκια μας θα διατεθούν με πολύ αγάπη στα παιδιά των ωφελουμένων οικογενειών, για να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο έθιμο της πόλης μας. 

Το έθιμο συνοδεύεται από μια ιστορία.  Σύμφωνα μ’ αυτή την ιστορία στη θέση της σημερινής λίμνης βρίσκονταν η εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας, την οποία κατεδάφισαν οι Τούρκοι με σκοπό να χτίσουν τζαμί. Όταν επιχείρησαν να χτίσουν το τζαμί, στα θεμέλια της παλιάς εκκλησίας, την μέρα της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας άρχισε να αναβλύζει νερό από την περιοχή καλύπτοντας τα θεμέλια της εκκλησίας. Το σημείο αυτό είναι σήμερα η μικρή λίμνη που αποδίδουμε τα καραβάκια στη τιμή της πολιούχου μας. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Ένωση Κυριών Δράμας | Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες δράσεις «ViaDrama»

Ηχηρά μηνύματα κατά της βίας από μαθητές και σπουδαστές

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες δράσεις «ViaDrama» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών

Η Ένωση Κυριών Δράμας- Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Δήμου Δράμας, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 1Ο Επαγγελματικό Λύκειο διοργάνωσε την εκδήλωση, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της δραμινής κοινωνίας. Θέλοντας να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης προς όλες τις κακοποιημένες γυναίκες πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Δράμας, με τους συμμετέχοντες να φορούν σκούρα ρούχα και ένα κόκκινο χ στο στόμα, ως ένδειξη της σιωπής πολλών γυναικών, για την κακοποίηση τους. Το δικό τους μήνυμα έστειλαν και οι μαθητές του 3ου  και 4ου  Γενικού Λυκείου, του Γενικού Λυκείου Καλαμπακίου και του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Δράμας μέσα από την παρουσίαση των δικών τους προσωπικών έργων, την Παρασκευή στις 24 Νοεμβρίου. Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με την παρουσία σημαντικών λειτουργών της εκπαίδευσης αλλά και της πολιτικής, οι μαθητές των παραπάνω λυκείων μετέδωσαν το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στην βία, μέσα από βίντεο, ποιήματα ακόμα και διαδικτυακών εφαρμογών για την εξάλειψη της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο. Η Κοσμήτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  Χατζηφωτίου Σεβαστή παρουσίασε δυο από τα σημαντικότερα προγράμματα της Ένωσης Κυριών Δράμας Σ.Α.Φ., που σχετίζονται με την υποστήριξη των θυμάτων αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων βίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Δράμας κ. Αναστασία Τόλιου, ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σπύρος Κιουλάνης, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Δράμας κ. Αναστάσιος Δραγουδάκης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Μελισσινός και άλλοι  υπηρεσιακοί παράγοντες. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-Σ.Α.Φ.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ | ΄΄ Η Φωνή της Δράμας ακούγεται παντού΄΄

Στο Συνέδριο  της  Ένωσης  Περιφερειών  Ελλάδας (ΕΝ.Π. Ε)  που έγινε στα  Γιάννενα,  ο  Αντιπεριφερειάρχης  της  Π.Ε. Δράμας   Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ  εκπροσώπησε  την  Περιφερειακή  Ενότητα  Δράμας και είχε  τη δυνατότητα να συναντήσει  και να συνομιλήσει με  την Υπουργό Εσωτερικών  Νίκη Κεραμέως  και  τον  Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο. Επίσης στο Συνέδριο  παρευρέθηκε  και μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών  Νίκος Παπαθανάσης για το ρόλο των  Περιφερειών  στο νέο  ΕΣΠΑ  και  στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Στις συζητήσεις του με τους δύο Υπουργούς ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ  έθεσε μεταξύ άλλων τα εξής 3 θέματα: 

  1. Την επέκταση  του προγράμματος  «55-67,  12+12 μήνες» του   ΟΑΕΔ   που δίνει  μεγάλη  ανάσα  στο  πρόβλημα  της  υποστελέχωσης  των  ΟΤΑ  αλλά και  τη  δυνατότητα  εργασίας  σε  πολλούς  συμπολίτες  μας.   
  2. Την  πραγματοποίηση  συνεδριάσεων της  Οικονομικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης.
  3. Την αύξηση του προϋπολογισμού των ΤΟΕΒ με στόχο τη μεγαλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών και των καλλιεργειών με βάση τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής.

-Σημαντική ήταν και η συνάντησή του με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και  Οικογένειας, Βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, σε σχέση με τα θέματα των πολυτέκνων και των τριτέκνων.

Επίσης στη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη  Κεντρικής  Μακεδονίας και  Πρόεδρο  της ΕΝ.Π.Ε. Απόστολο Τζιτζικώστα  επιβεβαιώθηκε η ανάγκη  διατήρησης της επικοινωνίας τους  σε προσωπικό και  πολιτικό επίπεδο.

Θερμές  ευχαριστίες οφείλονται  στον Περιφερειάρχη  Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη  για την άψογη  διοργάνωση του Συνεδρίου, αλλά  και  την ζεστή  φιλοξενία

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ δήλωσε: ΄΄Κοινός στόχος όλων η συμμετοχή της ΕΝ.Π.Ε στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση και το πέρασμα από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση με ξεκάθαρη διάκριση των αρμοδιοτήτων και ενίσχυση των οικονομικών πόρων΄΄.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: