Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Γ. Εριφυλλίδης: «Ας ασχοληθούμε με τα σημαντικά»

image_print

Με μία αιχμηρή ανάρτηση, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Η Καβάλα Μπροστά», Γιάννης Εριφυλλίδης, παρεμβαίνει δημόσια στη συζήτηση γύρω από την ανανέωση της θητείας της καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, κατακρίνοντας όσους –κατά την άποψή του– μετατρέπουν ένα δευτερεύον θέμα σε αντικείμενο δημόσιας αντιπαράθεσης, αγνοώντας τα μείζονα ζητήματα, όπως αυτό της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στον κόλπο της Καβάλας.

«Έλεος όμως κάπου!»

Ο κ. Εριφυλλίδης επισημαίνει ότι, ενώ ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η αποθήκευση CO₂ που θα έχει αντίκτυπο «για αιώνες» βρίσκεται στο τραπέζι, η δημόσια συζήτηση περιστρέφεται «γύρω από εμμονές χωρίς ουσία», όπως χαρακτήρισε το ζήτημα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Επιτέθηκε δε στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης για τη στάση της, σχολιάζοντας ότι «ο επικεφαλής της δεν τόλμησε να παρευρεθεί στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου» και προτίμησε να εμφανιστεί «σε φιλικό τηλεοπτικό κανάλι για να πει το ΝΑΙ στην “επένδυση”».

Για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τις προσφυγές

Ο κ. Εριφυλλίδης υπογράμμισε ότι υπήρξε «σωρεία προσφυγών και δηλώσεων» για την ανανέωση της θητείας της καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ακόμα και με συμμετοχή υπαλλήλου του ίδιου του θεάτρου. Παράλληλα, χαρακτήρισε «για κλάματα» και τις δύο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εκδόθηκαν για το ζήτημα.

«Ο κόσμος δεν καίγεται για το τι θα γίνει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αλλά για το τι θα αποθηκευτεί στον βυθό του κόλπου της Καβάλας», σημείωσε, προτείνοντας πως αν δεν αρέσει η σημερινή διεύθυνση, μπορεί να αλλάξει σε τρία χρόνια, σε αντίθεση με το CO₂ που «θα μείνει εκεί για αιώνες».

Αιχμές και σε προσωπικό τόνο

Κλείνοντας την ανάρτηση του, ο κ. Εριφυλλίδης δεν παρέλειψε να επιτεθεί σε πρώην αντιδήμαρχο, μιλώντας για «overdose κακίας» και ειρωνευόμενος τον ισχυρισμό περί πολιτικής κληρονομιάς με το σχόλιο «0 συν 0 = 0 ή 0 επί 0 = 0, διαλέγετε και παίρνετε».

Ένα κάλεσμα για αλλαγή προτεραιοτήτων

Το κεντρικό μήνυμα του δημοτικού συμβούλου είναι ξεκάθαρο: «Ας ασχοληθούμε επιτέλους με τα σημαντικά». Μία φράση που, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, επαναφέρει την ανάγκη για ουσιαστική πολιτική συζήτηση – ιδίως σε ζητήματα με μακροχρόνιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη επιβατική κίνηση και κυκλοφοριακή πίεση στην Καβάλα

image_print

Για την αυξημένη κίνηση που καταγράφεται στην πόλη της Καβάλας, τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ προς την παραλία του Μπάτη, αλλά και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που εντείνεται κατά τη θερινή περίοδο, μίλησε στην κάμερα του ENA Channel ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Ευστράτιος Μακρογιαννίδης.

Ο κ. Μακρογιαννίδης επισήμανε ότι η αυξημένη επισκεψιμότητα στην Καβάλα, σε συνδυασμό με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης, με το Αστικό ΚΤΕΛ να καλείται να εξυπηρετήσει τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα δρομολόγια προς τον Μπάτη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς γραμμές κατά τους θερινούς μήνες, καθώς εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό λουομένων. Όπως τόνισε, η σωστή οργάνωση των δρομολογίων είναι απαραίτητη ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, στάθηκε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Καβάλας, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής και κατά τις μετακινήσεις προς τις παραλίες. Όπως ανέφερε, η αυξημένη κυκλοφορία επηρεάζει αναπόφευκτα και την τήρηση των δρομολογίων, γεγονός που απαιτεί υπομονή και συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα: Εστία κινδύνου στον Άγιο Ιωάννη με ακαθάριστη βλάστηση

image_print

Στον Άγιο Ιωάννη, στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Π.Π. Γερμανού, η πυκνή και ξερή βλάστηση έχει μετατρέψει έναν χώρο ανάμεσα σε πολυκατοικίες σε πιθανή εστία κινδύνου, ιδιαίτερα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο σημείο βρίσκεται και ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο, συμπληρώνοντας την εικόνα εγκατάλειψης και εντείνοντας την ανησυχία των κατοίκων.

Οι περίοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών για τον καθαρισμό του χώρου και την απομάκρυνση του οχήματος, πριν χρειαστεί να αντιμετωπιστεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Λαϊκό Λαχείο: Σε Αττική, Ιωάννινα, Βόλο και Καβάλα οι μεγάλοι νικητές Μαΐου και Ιουνίου

Λαχνοί του Λαϊκού Λαχείου και μεγάλα κέρδη σε Αττική, Ιωάννινα, Βόλο και Καβάλα
image_print

Τέσσερις μεγάλοι νικητές στο Λαϊκό Λαχείο

Τέσσερις μεγάλους νικητές ανέδειξε το Λαϊκό Λαχείο τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, με κάθε έναν από τους υπερτυχερούς να κερδίζει από 250.000 ευρώ.

Οι τυχεροί λαχνοί αγοράστηκαν από λαχειοπώλες σε Αττική, Βόλο, Ιωάννινα και Καβάλα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι η τύχη μπορεί να χαμογελάσει σε κάθε γωνιά της χώρας.

Χιλιάδες μικρότεροι νικητές

Πέρα από τους τέσσερις μεγάλους νικητές, το ίδιο διάστημα το Λαϊκό Λαχείο ανέδειξε ακόμη 2.042 νικητές, οι οποίοι κέρδισαν έπαθλα από 100 έως 15.000 ευρώ.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην 26η κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 19:00.

Κέρδη έως 2 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση

Στην επόμενη κλήρωση, οι παίκτες του Λαϊκού Λαχείου διεκδικούν συνολικά κέρδη που μπορούν να φτάσουν έως και τα 2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το παιχνίδι της Allwyn προσφέρει 50% πιθανότητες για κέρδη τουλάχιστον 10 ευρώ στην πεντάδα, όταν ο μονός ή ζυγός λήγοντας του λαχνού αντιστοιχεί στο τελευταίο ψηφίο του Μεγάλου Λαχνού της κλήρωσης.

Τα μικρότερα έπαθλα

Εκτός από το μεγάλο έπαθλο του τρίδυμου λαχνού, η κλήρωση της Τετάρτης θα μοιράσει και μικρότερα ποσά στους παίκτες.

Λαχνοί που έχουν τον ίδιο αριθμό με τον Μεγάλο Λαχνό σε άλλες σειρές, εκτός από τον τρίδυμο, θα κερδίσουν από 15.000 ευρώ.

Από τους υπόλοιπους 139 λαχνούς κάθε σειράς, τα κέρδη κυμαίνονται από 50 έως 5.000 ευρώ.

Πώς μπορούν να παίξουν οι ενδιαφερόμενοι

Οι παίκτες μπορούν να προμηθεύονται λαχνούς από το δίκτυο καταστημάτων Allwyn και από λαχειοπώλες σε όλη την Ελλάδα.

Το κόστος είναι 10 ευρώ ανά πεντάδα και 2 ευρώ ανά λαχνό.

Για την κλήρωση της Τετάρτης είναι διαθέσιμη και η εκτυπωμένη μορφή, με δυνατότητα επιλογής λήγοντα και χιλιάδας, καθώς και επιλογής τυχαίου μονού ή ζυγού λήγοντα.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en