Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΦΠΑ 24% σε τζατζίκι, τυροκαυτερή, τσίχλες και κόλλυβα

Πλήθος παραδειγμάτων για τα τρόφιμα που παραμένουν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ εμπεριέχει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που δόθηκε χθες Παρασκευή 7 Ιουνίου στη δημοσιότητα.

Η εγκύκλιος παρέχει πρόσθετες διευκρινίσεις για τα προϊόντα και τα παρασκευάσματα που θα εξακολουθήσουν να επιβαρύνονται με συντελεστή ΦΠΑ 24%.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:

Τα παρασκευάσματα που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν, είτε απευθείας ως έχουν [π.χ. τζατζίκι, τυροκαυτερή, ταραμοσαλάτα, ρώσικη σαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, απομιμήσεις τυριών που περιέχουν αποκλειστικά φυτικά λιπαρά, μείγματα τυριών και φυτικών λιπαρών, απομιμήσεις βουτύρου με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά γάλακτος (π.χ. λιπαρές ύλες για επάλειψη που περιέχουν λιπαρές ουσίες άλλες από αυτές που προέρχονται από το γάλα ή ύλες των οποίων η περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες γάλακτος είναι κατώτερη του 39% κατά βάρος), γεύματα έτοιμα προς κατανάλωση σε συσκευασία για τη λιανική πώληση (π.χ. μουσακάς, παστίτσιο κ.λπ.), κόλλυβα και παρόμοια προϊόντα] είτε κατόπιν επεξεργασίας (όπως το ψήσιμο, η διάλυση ή το βράσιμο στο νερό ή στο γάλα κ.λπ.), για τη διατροφή του ανθρώπου.

Τα παρασκευάσματα που αποτελούνται πλήρως ή μερικώς από προϊόντα διατροφής, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παρασκευή ποτών ή παρασκευασμάτων διατροφής για τη διατροφή του ανθρώπου. Η κλάση περιλαμβάνει παρασκευάσματα που αποτελούνται από μίγματα χημικών ουσιών (οργανικά οξέα, άλατα ασβεστίου κ.λπ.) με προϊόντα διατροφής (αλεύρι, ζάχαρη, γάλα σε σκόνη κ.λπ.), τα οποία προορίζονται να ενσωματωθούν σε παρασκευάσματα διατροφής, είτε ως συστατικά αυτών είτε για τη βελτίωση ορισμένων από τα χαρακτηριστικά τους (εμφάνιση, διατήρηση ποιότητας κ.λπ.)

Οι σκόνες για την παρασκευή πουτίγκας, ζελέ, παγωτών και παρόμοιων παρασκευασμάτων, έστω και με την προσθήκη γλυκαντικών ουσιών. Συνεπώς, εδώ κατατάσσεται και το φρουί ζελέ (fruit gelee) σε σκόνη, το οποίο δεν μπορεί να καταναλωθεί άμεσα με τον τρόπο που παρουσιάζεται, αλλά για την παρασκευή του απαιτείται πρώτα η ανάδευσή του σε βραστό νερό.

Οι σκόνες με βάση το αλεύρι, το άμυλο, τα εκχυλίσματα βύνης ή τα προϊόντα των κλάσεων 04.01 έως 04.04, έστω και με την προσθήκη κακάο, υπάγονται στις κλάσεις 18.06 ή 19.01, ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε κακάο.

Οι άλλες σκόνες, όταν περιέχουν κακάο, κατατάσσονται στην κλάση 18.06. Οι σκόνες που έχουν τον χαρακτήρα αρωματισμένων ή χρωματισμένων ζαχάρων και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή λεμονάδας ή παρόμοιων ποτών, υπάγονται στις κλάσεις 17.01 ή 17.02 κατά περίπτωση.

Οι αρωματισμένες σκόνες για την παρασκευή ποτών, έστω και με την προσθήκη γλυκαντικών ουσιών, με βάση το διτττανθρακικό νάτριο και τη γλυκυρριζίνη ή το εκχύλισμα γλυκόριζας (τα οποία διατίθενται ως «σκόνη κακάο»).

Τα παρασκευάσματα με βάση το βούτυρο ή άλλα λίπη ή έλαια που προέρχονται από το γάλα και χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, στα προϊόντα αρτοποιίας.

Οι πολτοί με βάση τη ζάχαρη, που περιέχουν πρόσθετες λιπαρές ουσίες σε σχετικά μεγάλη αναλογία και, μερικές φορές, γάλα ή φουντούκια που δεν είναι κατάλληλοι να μεταποιηθούν απευθείας σε ζαχαρώδη προϊόντα αλλά χρησιμοποιούνται για το γέμισμα ή τη διακόσμηση π.χ. σοκολάτας, πτιφούρ, τούρτας, κέικ, κ.λπ.

Το φυσικό μέλι που είναι εμπλουτισμένο με βασιλικό πολτό ή με άλλες ουσίες όπως π.χ. κανέλα, ξηρούς καρπούς, κλπ.

Τα προϊόντα υδρόλυσης πρωτεϊνών, που αποτελούνται κυρίως από ένα μείγμα αμινοξέων και χλωριούχου νατρίου και χρησιμοποιούνται στα παρασκευάσματα διατροφής (π.χ. για να προσδώσουν γεύση). Τα συμπυκνώματα πρωτεϊνών που λαμβάνονται με αφαίρεση ορισμένων συστατικών απελαιωμένων σογιάλευρων και χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό σε πρωτεΐνες των παρασκευασμάτων διατροφής.

Τα σογιάλευρα και άλλες πρωτεϊνικές ουσίες ειδικής πλοκής (textured). Ωστόσο, από την κλάση εξαιρούνται τα απελαιωμένα σογιάλευρα που δεν είναι ειδικής πλοκής (textured), έστω και αν προορίζονται για τη διατροφή του ανθρώπου (κλάση 23.04), και τα απομονώματα πρωτεϊνών (κλάση 35.04).

Τα μη αλκοολούχα ή τα αλκοολούχα παρασκευάσματα (που δεν βασίζονται σε ευώδεις ουσίες) του τύπου που χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων μη αλκοολούχων ή αλκοολούχων ποτών. Τα παρασκευάσματα αυτά μπορεί να λαμβάνονται αναμιγνύοντας φυτικά εκχυλίσματα της κλάσης 13.02 με γαλακτικό οξύ, τρυγικό οξύ, κιτρικό οξύ, φωσφορικό οξύ, συντηρητικά, προϊόντα ενεργούντα επί της επιφανειακής τάσης, χυμούς φρούτων κ.λπ.

Τα παρασκευάσματα αυτά περιέχουν (εν όλω ή εν μέρει) τα γευστικά συστατικά που χαρακτηρίζουν ένα συγκεκριμένο ποτό. Ως εκ τούτου, το εν λόγω ποτό μπορεί συνήθως να ληφθεί με απλή διάλυση του παρασκευάσματος με νερό, κρασί ή αλκοόλη, με ή χωρίς την προσθήκη, για παράδειγμα, ζάχαρης ή αέριου διοξειδίου του άνθρακα. Ορισμένα από τα προϊόντα αυτά είναι ειδικά παρασκευασμένα για οικιακή χρήση. Χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως στη βιομηχανία, με σκοπό την αποφυγή της ανεπιθύμητης μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων νερού, αλκοόλης κ.λπ. Σύμφωνα με τον τρόπο που παρουσιάζονται, τα παρασκευάσματα αυτά δεν προορίζονται για κατανάλωση ως ποτά και επομένως μπορούν να διαχωριστούν από τα ποτά του Κεφαλαίου 22.

Από την κλάση εξαιρούνται τα παρασκευάσματα του είδους που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ποτών με βάση μία ή περισσότερες ευώδεις ουσίες (κλάση 33.02), όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Τα βρώσιμα δισκία με βάση φυσικά ή τεχνητά αρώματα (π.χ. βανιλλίνη).

Τα γλυκά, οι τσίχλες, οι καραμέλες και παρόμοια είδη (κυρίως για διαβητικούς) που περιέχουν συνθετικούς γλυκαντικούς παράγοντες (π.χ. σορβιτόλη) αντί για ζάχαρη.

Τα παρασκευάσματα (π.χ. δισκία) που αποτελούνται από ζαχαρίνη και ένα προϊόν διατροφής, όπως είναι η λακτόζη, και χρησιμοποιούνται για γλυκαντικούς σκοπούς.

Οι αυτολύτες ζύμης και άλλα εκχυλίσματα ζύμης, τα οποία είναι προϊόντα που λαμβάνονται από την υδρόλυση της ζύμης. Τα προϊόντα αυτά δεν μπορούν να προκαλέσουν ζύμωση και διαθέτουν υψηλή πρωτεϊνική αξία. Χρησιμοποιούνται κυρίως στη βιομηχανία προϊόντων διατροφής (π.χ. για την παρασκευή ορισμένων καρυκευμάτων).

Τα παρασκευάσματα για την παρασκευή λεμονάδων και άλλων ποτών, που αποτελούνται, π.χ. από: – σιρόπια, αρωματισμένα ή χρωματισμένα, τα οποία είναι ζαχαρώδη διαλύματα στα οποία έχουν προστεθεί φυσικές ή τεχνητές ουσίες που τους προσδίδουν τη γεύση ορισμένων φρούτων ή φυτών (σμέουρα, φραγκοστάφυλα, λεμόνια, μέντα κ.λπ.), έστω και με προσθήκη κιτρικού οξέος ή συντηρητικών. – σιρόπι στο οποίο έχει προστεθεί για τον αρωματισμό του ένα σύνθετο παρασκεύασμα της παρούσας κλάσης (βλ. την ανωτέρω παράγραφο 7) και το οποίο περιέχει, κυρίως, είτε εκχύλισμα κόλας και κιτρικού οξέος, χρωματισμένο με καραμελοποιημένη ζάχαρη, είτε κιτρικό οξύ και αιθέρια έλαια φρούτων (π.χ. λεμονιού ή πορτοκαλιού). – σιρόπι στο οποίο έχουν προστεθεί για αρωματισμό χυμοί φρούτων, οι οποίοι έχουν τροποποιηθεί με την προσθήκη συστατικών (κιτρικό οξύ, αιθέρια έλαια που έχουν εξαχθεί από τα φρούτα κ.λπ.) σε τέτοιες ποσότητες, ώστε η ισορροπία των συστατικών των χυμών φρούτων, όπως αυτά απαντούν στον φυσικό χυμό, να έχει προφανώς διαταραχθεί. – συμπυκνωμένο χυμό φρούτων με την προσθήκη κιτρικού οξέος (σε τέτοια αναλογία που να του προσδίδει μια συνολική περιεκτικότητα σε οξύ σαφώς ανώτερη από εκείνη του φυσικού χυμού), αιθερίων ελαίων φρούτων, τεχνητών γλυκαντικών κ.λπ.

Τα παρασκευάσματα αυτά προορίζονται να καταναλωθούν ως ποτά μετά από απλή διάλυσή τους με νερό ή κατόπιν περαιτέρω επεξεργασίας. Ορισμένα παρασκευάσματα του είδους αυτού προορίζονται για προσθήκη σε άλλα παρασκευάσματα διατροφής.

Τα μίγματα εκχυλίσματος ginseng (ιαπωνικής κάνναβης) με άλλα συστατικά (π.χ. λακτόζη ή γλυκόζη), που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή «ποτού» ή «τσαγιού ginseng».

Τα προϊόντα που αποτελούνται από ένα μείγμα φυτών ή μερών φυτών (στα οποία περιλαμβάνονται οι σπόροι και οι καρποί) διαφορετικών ειδών ή που αποτελούνται από φυτά ή μέρη φυτών (στα οποία περιλαμβάνονται οι σπόροι και οι καρποί) ενός μόνο είδους ή διαφορετικών ειδών, αναμιγμένων με άλλες ουσίες, όπως είναι ένα ή περισσότερα φυτικά εκχυλίσματα, τα οποία δεν καταναλώνονται ως τέτοια, αλλά είναι του είδους που χρησιμοποιείται για την παρασκευή φυτικών εκχυλισμάτων ή φυτικών «τσαγιών» [π.χ. εκείνων που έχουν υπακτικές, καθαρκτικές, διουρητικές ή αναφυσώδεις (ανακούφιση από μετεωρισμό ή αέρια) ιδιότητες], περιλαμβανομένων και των προϊόντων για τα οποία πιστεύεται ότι προσφέρουν ανακούφιση από ασθένειες ή συμβάλουν στη διατήρηση της καλής κατάστασης του οργανισμού και της υγείας.

Τα μίγματα φυτών, μερών φυτών, σπόρων ή καρπών (ολόκληρων, κομμένων, θρυμματισμένων, αλεσμένων ή σε σκόνη) των ειδών που εμπίπτουν σε διαφορετικά Κεφάλαια (π.χ. στα Κεφάλαια 7, 9, 11, 12) ή των διαφορετικών ειδών που εμπίπτουν στην κλάση 12.11, τα οποία δεν καταναλώνονται ως τέτοια, αλλά είναι του είδους που χρησιμοποιείται είτε απευθείας για τον αρωματισμό ποτών, είτε για την παρασκευή εκχυλισμάτων για την παραγωγή ποτών. Ωστόσο, τα προϊόντα του τύπου αυτού, ο ουσιώδης χαρακτήρας των οποίων δίδεται από την περιεκτικότητα σε είδη που εμπίπτουν στο Κεφάλαιο 9, εξαιρούνται

Τα παρασκευάσματα που αναφέρονται συχνά ως «συμπληρώματα διατροφής», με βάση εκχυλίσματα φυτών, συμπυκνώματα φρούτων, μέλι, φρουκτόζη κ.λπ., με προσθήκη βιταμινών και, ενίοτε, πολύ μικρών ποσοτήτων ενώσεων του σιδήρου. Τα παρασκευάσματα αυτά παρουσιάζονται συχνά σε συσκευασίες με την ένδειξη ότι προορίζονται για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του οργανισμού και της υγείας. Παρόμοια παρασκευάσματα, ωστόσο, που προορίζονται για την πρόληψη ή την θεραπεία ασθενειών ή παθήσεων εξαιρούνται (κλάσεις 30.03 ή 30.04).

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκρέκας: Τα μέτρα για τον πληθωρισμό αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να τονίζει ότι «τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας και ήδη αποδίδουν» και την αντιπολίτευση να τα χαρακτηρίζει «ημίμετρα και αποσπασματικά, που βοηθούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά όχι τους καταναλωτές», ξεκίνησαν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συμμετοχή των Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ στην Γενική Συνέλευση Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά

Στην Κεφαλλονιά βρίσκεται η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΕΕΕ καθώς και εκπρόσωποι από Επιμελητήρια όλης της χώρας, πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και κοινωνικών εταίρων, για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ.

Οι ευκαιρίες ανάπτυξης της οικονομίας των Ιονίων νήσων αλλά και τα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του νησιού, αλλά και εν γένει οι επιχειρήσεις της χώρας, θα τεθούν σε διάλογο, με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκρέκας, η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ο τέως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Ακόμα, από την αντιπολίτευση αναμένεται να βρεθούν στο νησί, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος. Εκπρόσωποι όλων των πολιτικών παρατάξεων έχουν προσκληθεί, ως είθισται, και αναμένεται η συμμετοχή πολλών από αυτούς.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Xάος με τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις

Τον κίνδυνο να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι, λόγω των πολλών προβλημάτων που καταγράφονται στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Έκτακτα επιδόματα συνταξιούχων δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα στο taxisnet, ορισμένα υπουργεία, υγειονομικές περιφέρειες και κάποιοι Δήμοι δεν έχουν αποστείλει βεβαιώσεις αποδοχών, στα προσυμπληρωμένα εισοδήματα συνταξιούχων καταγράφονται λάθη, ενώ το ίδιο ισχύει και σε ορισμένες βεβαιώσεις τόκων καταθέσεων που έχουν αποσταλεί από κάποιες τράπεζες.

Όπως σημειώνουν Οικονομικό Επιμελητήριο και Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) παρ’ ότι βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου, ακόμα δεν έχουν αναρτηθεί όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις. Προσθέτουν ακόμα ότι «οι φορείς του δημοσίου και οι τράπεζες, υπέβαλλαν λανθασμένα ή ελλιπή δεδομένα για τους περισσότερους φορολογούμενους. Επίσης παρατηρούμε πως οι μηχανογραφικές εταιρίες ακόμα δεν έχουν προλάβει να αναβαθμίσουν τα προγράμματα τους με τα νέα έντυπα φορολογίας γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την εργασία των φοροτεχνικών».

Οι λογιστές καταγράφουν και πολλά παράπονα από υπερήλικες για το γεγονός ότι πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν φέτος τον IBAN – τον οποίο δεν γνωρίζουν- ως προϋπόθεση για την υποβολή της δήλωσης. Η πρόβλεψη αυτή, παρ’ ότι συνεπάγεται ταλαιπωρία για ορισμένους φορολογούμενους μεγάλης ηλικίας είναι απαραίτητη καθώς η ΑΑΔΕ λόγω έλλειψης IBAN αναζητά μάταια 185.000 φορολογουμένους προκειμένου να τους επιστρέψει φόρους 60 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους λογιστές, τα προβλήματα αφορούν:

*Παραλείψεις στα έκτακτα επιδόματα συνταξιούχων

*Καθυστερήσεις στην αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών από διάφορα υπουργεία όπως το Αγροτικής Ανάπτυξης, υγειονομικές περιφέρειες και δήμους

*Ελλιπή στοιχεία για τόκους καταθέσεων και δανείων

*Λάθη στις παρακρατήσεις ελευθέρων επαγγελματιών

*Μη συμπλήρωση του κωδικού 727 για την επιστρεπτέα προκαταβολή

*Ο κωδικός 781 κατά την εκκαθάριση δεν καλύπτει τεκμήρια και υπάρχει λανθασμένος υπολογισμός εκκαθάρισης

*Λάθη στην μεταφορά ζημίας προηγούμενων ετών για γεωργικές επιχειρήσεις

*Αυτοκίνητα που ήταν σε κυκλοφορία το 2023 δεν εμφανίζονται στο έντυπο Ε1.

Περίπου 1,3 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν επιλεγεί για την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα στοιχεία που έχουν προ συμπληρωθεί στο έντυπο Ε1 από την φορολογική διοίκηση. Επιβάλλεται να ελέγξουν με σχολαστικότητα τους κωδικούς με τα ποσά των μισθών και των συντάξεων, το ύψος των ηλεκτρονικών αποδείξεων, το εμβαδόν και τη διεύθυνση της κύριας ή της δευτερεύουσας ή της εξοχική κατοικίας, τα αυτοκίνητα, τις τυχόν δαπάνες για αποπληρωμή δανείων καθώς και τα προσωπικά δεδομένα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ενημερώσει ήδη τους φορολογούμενους για τους οποίους οι δηλώσεις θα συμπληρωθούν αυτόματα, με e-mail στη θυρίδα «Τα Μηνύματά μου» της ψηφιακής πύλης myAADE και στο myAADEapp. Μάλιστα, έχει ήδη εκδώσει και το …προσωρινό εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο θα οριστικοποιηθεί μετά τις όποιες διορθώσεις υπάρξουν από την πλευρά των φορολογουμένων.

Όσοι από τους φορολογούμενους δεν διαπιστώσουν λάθη, κενά ή παραλείψεις στα «προκάτ» στοιχεία δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια για την υποβολή της δήλωσής τους, καθώς αυτή θα οριστικοποιηθεί αυτόματα από την ΑΑΔΕ την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024. Σε κάθε περίπτωση, εάν το επιθυμούν, μπορούν να πατήσουν νωρίτερα το «κουμπί». Εφόσον τα στοιχεία δεν είναι ακριβή ή λείπουν δεδομένα οι φορολογούμενοι αυτοί υποχρεούνται να τροποποιήσουν ή και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία και να υποβάλουν τη δήλωσή τους, μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής της στις 26 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το χρονολόγιο της ΑΑΔΕ:

– Μέχρι την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 μπορούν να υποβάλουν αρχική δήλωση

– Από την Τρίτη 2 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, χωρίς κυρώσεις (επέχει θέση αρχικής δήλωσης).

Για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων στην εφαρμογή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έχει δημιουργηθεί ειδικό ψηφιακό αρχείο, που περιλαμβάνει:

– Τα στοιχεία που έχει λάβει υπόψη της η ΑΑΔΕ και:

– Το φορολογικό αποτέλεσμα, χρεωστικό, μηδενικό ή πιστωτικό, που προκύπτει με βάση αυτά.

Επίσης, οι φορολογούμενοι που  έχουν επιλεγεί για τη διαδικασία της αυτόματης υποβολής της δήλωσης από την ΑΑΔΕ καθώς και όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής θα ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση (από το δεύτερο 15νθήμερο Μαΐου) μέσω e-mail και στη θυρίδα τους στο myAADE και το myAADEapp για μεταβολές των στοιχείων που η ΑΑΔΕ έχει λάβει για αυτούς από τρίτους φορείς (πχ εργοδότες, πιστωτικά ιδρύματα), ώστε να μπορούν να ελέγξουν εάν μεταβάλλεται η φορολογική τους υποχρέωση και να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en