Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Εβρος | «Παγίδες θανάτου» στον Έβρο οι αφύλακτες διαβάσεις τρένων

Βολές στον ΟΣΕ ρίχνει η Hellenic Train για το ζήτημα της κατάργησης των δρομολογίων, που διεξάγονται υπό… κανονικές συνθήκες με τρένα, στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο – Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη – Αλεξανδρούπολη, έως και τις 31 Ιανουαρίου 2024. Ο λόγος; Η αδυναμία κάλυψης από την πλευρά του ΟΣΕ των αφύλακτων διαβάσεων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Hellenic Train, επειδή υπάρχει «σωρεία» αφύλακτων διαβάσεων, η εταιρεία εδώ και κάποιο διάστημα διεξάγει τα δρομολόγια με λεωφορεία μέχρι να αποκατασταθούν οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε επίπεδο υποδομής. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη ενημέρωση για κατάργηση των εν λόγω δρομολογίων μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, με την εταιρεία να λέει πως δεν υπάρχει κάποια εγγύηση από την πλευρά του διαχειριστή της υποδομής για την κάλυψη των αφύλακτων διαβάσεων. Το ζήτημα της φύλαξης των διαβάσεων αποτελεί σημαντικό «αγκάθι» για τον σιδηρόδρομο, αφού συνδέεται με την «αποψίλωση» του προσωπικού στον ΟΣΕ τα προηγούμενα χρόνια καθώς και τη συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, στην περιοχή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο υπάρχουν 38 διαβάσεις, εκ των οποίων 10 έχουν βανδαλιστεί. Πρόκειται για παλιές διαβάσεις, για τις οποίες δεν υπάρχουν ανταλλακτικά προκειμένου να αποκατασταθούν. Παράλληλα, στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη υπάρχουν 6 αφύλακτες διαβάσεις. Γι’ αυτές, και τις 10 που έχουν βανδαλιστεί, έγινε διαγωνισμός, τον οποίο κέρδισε εταιρεία security που αναζητάει 32 άτομα για να τις φυλάνε. Ωστόσο, όπως λένε από τον ΟΣΕ, η διαδικασία εύρεσης προσωπικού είναι δύσκολη, καθώς οι συγκεκριμένες περιοχές είναι δυσπρόσιτες. Πάντως, τα δρομολόγια που καταργεί η Hellenic Train μέχρι τις 31/1/2024 έχουν ουσιαστικά καταργηθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

e-evros.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη | Βραβείο στην Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου

Βραβείο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και της Μικροβιακής Αντοχής “GRIPP – SNF”, απονεμήθηκε στην Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, υπό την Διεύθυνση της Καθηγήτριας Χειρουργικής ΔΠΘ Ελένης Ευφραιμίδου.

Η εν λόγω βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μέσω του προγράμματος «GRIPP – SNF» το οποίο αποτελεί ένα πρωτοποριακό Πανελλήνιο Πρόγραμμα για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών λοιμώξεων και της Μικροβιακής αντοχής και υλοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία.

Θερμά Συγχαρητήρια στην Διευθύντρια, στην Προϊσταμένη, στο σύνολο του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού της Α΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινική καθώς και στην Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης που ανέδειξαν το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο γνώσεων, μα πάνω από όλα της Ανθρωπιάς και του ζήλου που διακατέχει το έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου.

evros-news.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Έβρος | Σε Βουλγαρία και Τουρκία κάνουν ψώνια οι Ελλήνες

Η οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στην ελληνική αγορά είναι πράγματι σημαντική και επιφέρει αλλαγές στις αγοραστικές τους συνήθειες.

Η αναζήτηση πιο οικονομικών επιλογών είναι φυσική αντίδραση σε τέτοιες συνθήκες. Η διαφυγή στις γειτονικές χώρες για τις αγορές μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για πολλούς, καθώς η Βουλγαρία και η Τουρκία μπορεί να προσφέρουν προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές λόγω διαφορών στο κόστος ζωής και των διαφορετικών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν εκεί.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Άγριος καυγάς στο Διδυμότειχο οδήγησε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι έναν 32χρονο

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε σε 35χρονο, ο οποίος ξυλοκόπησε άγρια συνομήλικό του στο Διδυμότειχο, μετά από συμπλοκή που είχαν. Το θύμα νοσηλεύεται χειρουργημένος σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ ο δράστης κρατείται και θα απολογηθεί την Δευτέρα στην ανακρίτρια Ορεστιάδας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en