Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επτά παιδιά θετικά στον στρεπτόκοκκο στη Νάουσα – Τα τρία από το περιβάλλον του 7χρονου

Ανησυχία για τα κρούσματα – Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα κρούσματα στρεπτόκοκκου ειδικά μετά τον θάνατο του 7χρονου στη Νάουσα, τον έκτο θάνατο παιδιού από το βακτήριο στη χώρα μας το 2023. Όπως έγινε γνωστό από τον Μιχάλη Γιαννάκο της ΠΟΕΔΗΝ, κι άλλα παιδιά στη Νάουσα είναι θετικά στον στρεπτόκοκκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έως τώρα στο νοσοκομείο της Νάουσας έχουν προσέλθει 21 παιδιά και έκαναν το τεστ για στρεπτόκοκκο (Strep Test) και βρέθηκαν τα 7 θετικά.Τα τρία είναι από το περιβάλλον του 7χρονου παιδιού. Τους χορηγήθηκε αντιβίωση και πήγαν σπίτι τους.

Παράλληλα, «νοσηλεύεται στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ένα 9χρονο παιδί συγγενής του 7χρονου που διεκομίσθη από τη Νάουσα με ασθενοφόρο σε σταθερή καλή κατάσταση θετικό στον στρεπτόκοκκο».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, «ο θάνατος του 7χρονου είναι ένα τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλους μας. Αρκετές φορές έχουμε καταγγείλει τις τραγικές ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στα περιφερειακά νοσοκομεία. Όμως το Νοσοκομείο της Νάουσας διαθέτει επαρκή στελέχωση σε παιδιάτρους. Υπηρετούν πέντε παιδίατροι στο νοσοκομείο και λειτουργεί τμήμα βραχείας νοσηλείας 4 κλινών για παρακολούθηση των παιδιών που προσέρχονται.

Εάν τα παιδιά που προσέρχονται χρήζουν νοσηλείας διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ όπου για όλη τη ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ έχουμε 8 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα το πόρισμα της οποίας αναμένουμε.

Θα πρέπει όμως να πούμε ότι οι πέντε παιδίατροι ιατροί του νοσοκομείου Νάουσας είναι εξαίρετοι επιστήμονες που έχουν σώσει πολλά παιδιά της περιοχής.

Έως τώρα στο νοσοκομείο της Νάουσας έχουν προσέλθει 21 παιδιά και έκαναν το τεστ για στρεπτόκοκκο (Strep Test) και βρέθηκαν τα 7 θετικά. Τα τρία από το περιβάλλον του 7χρονου παιδιού. Τους χορηγήθηκε αντιβίωση και πήγαν σπίτι τους.

Νοσηλεύεται στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ένα 9χρονο παιδί συγγενής του 7χρονου που διεκομίσθη από Νάουσα με ασθενοφόρο σε σταθερή καλή κατάσταση θετικό στον στρεπτόκοκκο.

Προσοχή λοιπόν στους γονείς».

 

Πηγή: newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Η Σαμοθράκη θα προβληθεί στις αγορές της Ρουμανίας

Συνάντηση με τον Έλληνα επίτιμο πρόξενο στην Κωνστάντζα κ. Θεόδωρο Σκανδαλίδη είχε ο δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Αθανάσιος Βίτσας.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης επισημαίνει:

” Με χαρά υποδέχθηκα στο γραφείο και γνώρισα τον Έλληνα επίτιμο πρόξενο στην Κωνστάντζα κ. Θεόδωρο Σκανδαλίδη.

Διπλή η χαρά και η τιμή που πρόκειται για συντοπίτη.

Με τον κ. Σκανδαλίδη συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε και να προβάλλουμε τη Σαμοθράκη στην αγορά της Κωνστάντζας και γενικότερα της Ρουμανίας.”

focustonevro.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Οι εκδρομείς του Πάσχα από εχθές έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στις μεγάλες πόλεις και από σήμερα το πρωί μέχρι το βράδυ θα κορυφωθεί η επιστροφή και βέβαια η κίνηση στις Εθνκές Οδούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Τροχαία, η έξοδος του φετινού Πάσχα, ήταν η μεγαλύτερη από την εποχή της πανδημίας και για αυτό η κίνηση, όπως και την Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται να είναι σε υψηλότατα επίπεδα.

Μποτιλιάρισμα έχουμε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στην Αθηνών  – Λαμίας που ξεκινά από τα διόδια της Θήβας και επεκτέινεται σε μεγάλο μήκος , ενώ αρκετή ταλαιπωρία υπάρχει και για τους οδηγούς που επιστρέφουν στην Αθήνα από την Κόρινθο καθώς από το Κιάτο, στην Κόρινθο, στους Αγίους Θεοδώρους και τη Νέα Πέραμο κατά τόπους τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Μποτιλιάρισμα στα Μάλγαρα

Σε εξέλιξη είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς τη Θεσσαλονίκη. Αυξημένη καταγράφεται από τις 12 το μεσημέρι η κίνηση των οχημάτων τόσο στα διόδια των Ν. Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ όσο και στα διόδια της Ανάληψης στην Εγνατία Οδό, ενώ ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Χαλκιδική.

Νωρίτερα, στο ύψος των Ν. Μαλγάρων, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία εξαιτίας σύγκρουσης τριών οχημάτων (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) με υλικές μόνο ζημιές. Τα εμπλεκόμενα οχήματα -σύμφωνα με την Τροχαία- βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος και γίνεται καταγραφή του συμβάντος.

Στο σημείο του τροχαίου εφαρμόζονται τον τελευταίο καιρό κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στην γέφυρα του Αξιού (στο ρεύμα εισόδου). Δεδομένης της αυξημένης κίνησης εξαιτίας της επιστροφής των εκδρομέων (αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες), το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αναμένεται να είναι επιβαρυμένο.

Οι επιστροφές από τα λιμάνια

Το πρωί της Τρίτης έφτασαν στον Πειραιά τα πρώτα πλοία από την Κρήτη με 100% πληρότητα, ενώ αναμένονται 20 αφίξεις από νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη και 39 από Αργοσαρωνικό. Στο λιμάνι της Ραφήνας είναι προγραμματισμένες 16 αφίξεις και στο λιμάνι του Λαυρίου οκτώ. Περίπου 25.000 επιβάτες αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά από τα δρομολόγια των νησιών του Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, χθες Δευτέρα του Πάσχα από τον Πειραιά αναχώρησαν 18 δρομολόγια πλοίων με 9.860 επιβάτες και έφτασαν 16 δρομολόγια με 16.321 επιβάτες.

Παράλληλα, από τον Πειραιά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 39 δρομολόγια πλοίων με 7.079 επιβάτες και έφτασαν στον Πειραιά από τον Αργοσαρωνικό 38 πλοία με 13.223 κόσμο.

Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν χθες 12 δρομολόγια πλοίων με 2.540 επιβάτες και επέστρεψαν στην Ραφήνα  15 δρομολόγια με 11.410 επιβάτες.

Από το Λαύριο αναχώρησαν την Δευτέρα του Πάσχα 9 δρομολόγια με 528 επιβάτες και έφτασαν στο ίδιο λιμάνι 8 δρομολόγια με 4.072 κόσμο.

tempo24.news

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Λήμνος | Οι ιπποδρομίες του Αγίου Γεωργίου

Κάθε χρόνο, στο χωριό της Καλλιόπης, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου αναβιώνει το έθιμο των ιπποδρομιών.

Η προετοιμασία διαρκεί ολόκληρο το χρόνο, με τους καβαλάρηδες της Καλλιόπης αλλά και των γειτονικών χωριών, να εκτρέφουν, να προπονούν και να προετοιμάζουν τα άλογά τους με στόχο τη συμμετοχή στο πατροπαράδοτο έθιμο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en