ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτέλους γέφυρα επί του ποταμού Λίσσου

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης του έργου με τίτλο «Κατασκευή γέφυρας Λίσσου και προσβάσεων επί της επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά» με την ανάδοχη εταιρία «ΑΚΜΩΝ Ενεργειακή ΑΤΕ».

Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 5.1 εκατ. ευρώ, το οποίο θα γίνει στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αρριανών και Φιλλύρας (περιοχή οικισμού Σκαλώματος), περιλαμβάνει γέφυρα μήκους 153 μέτρων καθώς επίσης και την κατασκευή δυο ισόπεδων κόμβων για την προσαρμογή της υφιστάμενης οδού με την νέα χάραξη. Μέσα στο έργο συγκαταλέγονται, ο οδοφωτισμός της γέφυρας και των κόμβων καθώς και οι απαιτούμενες εργασίες σήμανσης και διαγράμμισης του νέου τμήματος.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 2.5 εκατ. ευρώ περίπου.

Άξιο αναφοράς είναι πως τα περασμένα χρόνια έχει γίνει αναβάθμιση όλης αυτής της επαρχιακής οδού με την βελτίωση των ιρλανδικών διαβάσεων Κάλχα και Δοκού σε σύγχρονου τύπου (εάν μπορεί μία ιρλανδική διάβαση να χαρακτηριστεί «σύγχρονη»).

Η νέα γέφυρα στο Λίσσο θα χτιστεί σε σημείο κοντά στα 50 μέτρα από την υπάρχουσα ιρλανδική διάβαση, η οποία δεν θα καταργηθεί. Η γέφυρα έχει μήκος 153,00 μ. και εδράζεται επί έξι βάθρων.

Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι ο «Χ» έχει παρακολουθήσει σε αποκλειστικό χρόνο, όλες τις εξελίξεις γύρω από την υποδομή αυτή, όπως για παράδειγμα με περσινό ρεπορτάζ 8 Αυγούστου ’18 με τίτλο «Αυτή η γέφυρα θα σώσει κόσμο, λένε κάτοικοι της Ροδόπης».

Πάντως, αντίστοιχη γέφυρα περιμένουν και οι κάτοικοι του νότιου μέρους της Ροδόπης, κι αυτοί μάλιστα ακόμη περισσότερα χρόνια. Κι αναφερόμαστε φυσικά στην περιοχή του Ιμέρου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version