Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Γέφυρα θα αντικαταστήσει επικίνδυνη ιρλανδική διάβαση στον ποταμό Λίσσο

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημοπράτηση της πρώτης σύγχρονης γέφυρας στον ποταμό Λίσσο, σε αντικατάσταση επικίνδυνης ιρλανδικής διάβασης. Με ομόφωνη απόφαση σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενέκρινε τους όρους διακήρυξης της δημοπρασίας, την προκήρυξη σύμβασης και τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού για το Υποέργο «Κατασκευή γέφυρας Λίσσου και προσβάσεων επί της επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά» προϋπολογισμού 5.152.000,00€ (με Φ.Π.Α.) σε βάρος των πιστώσεων του έργου «Βελτίωση επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά».

Το συνολικό έργο έχει προϋπολογισμό 5.152.000,00 ευρώ και βασικό αντικείμενο την κατασκευή γέφυρας στον Λίσσο Ποταμό. Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει τα εξής υποέργα και τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς τους:

Κατασκευή γέφυρας Λίσσου και προσβάσεων επί της επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά – 4.900.000 ευρώ
Έργα δικτύων Ο.Κ.Ω. – 30.000 ευρώ
Απαλλοτριώσεις – 40.000 ευρώ
Επιτάξεις – 30.000 ευρώ

Σημειώνεται στο «Υποστηρικτικό τεύχος διαβούλευσης για την εκπόνηση του 2ου παραδοτέου» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Π.Α.Μ.Θ., το υποέργο της κατασκευής της γέφυρας Λίσσου \ είχε αξιολογηθεί και ιεραρχηθεί με α/α 3 στον πίνακα των ιεραρχημένων παρεμβάσεων της ΠΑΜΘ, με την ακόλουθη αιτιολόγηση: «Το έργο παρουσιάζει ωριμότητα και αποτελεί αξιόλογη προτεραιότητα κατά το ΟΣΟΑ-ΠΑΜΘ, δεδομένου ότι ενισχύει την περιφερειακή προσβασιμότητα μέσω της σύνδεσης δευτερευόντων και τριτευόντων κόμβων με το δίκτυο υποδομών. Πρόκειται για έργο αρκετά σημαντικό με αξιόλογο αντίκτυπο στον πληθυσμό και στις παραγωγικές δομές και εμφανίζει σημαντική συγκριτική προτεραιότητα σε σχέση με άλλα έργα».

Το κυρίως έργο, μετά και την απόφαση, της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφορά στην κατασκευή γέφυρας 153 μέτρων στον ποταμό Λίσσο επί της επαρχιακής οδού Κομοτηνή – Κάλχας – Γρατινή – Φιλλύρα – Αρριανά. Η γέφυρα θα εδράζεται επί έξι βάθρων (δύο ακρόβαθρα και τέσσερα μεσόβαθρα). Επίσης, στο πλαίσιο του ίδιου έργου, προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων για την προσαρμογή της υφιστάμενης οδού με τη νέα χάραξη.

Η γέφυρα αναμένεται να χτιστεί σε σημείο κοντά στην υπάρχουσα ιρλανδική διάβαση Λίσσου και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δήμου Αρριανών κι όχι μόνο. Σήμερα οι κάτοικοι κάνουν χρήση της ιρλανδικής διάβασης που διέρχεται μέσα από τα ορμητικά νερά του Λίσσου, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και τα οχήματά τους. Η εναλλακτική δίοδος που υπάρχει σήμερα κοστίζει σε χιλιόμετρα (σ.σ. περισσότερα καύσιμα και χρόνος), με αποτέλεσμα η ιρλανδική διάβαση να είναι πρώτη στην προτίμηση των οδηγών. Όμως τα νερά του Λίσσου διατρέχουν τη συγκεκριμένη διάβαση καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και δεν είναι λίγες οι φορές που οδηγοί εγκλωβίστηκαν, ενώ στο παρελθόν θρηνήσαμε και θύματα όταν οδηγοί παρασύρθηκαν.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών από την υπογραφή της Σύμβασης.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Λαμπάκης | “Νίκη και πάλι από την πρώτη Κυριακή”

Δημοσιεύτηκε

στις

Τους 130 έφτασαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του Ευάγγελου Λαμπάκη, μετά και τη σημερινή παρουσίαση άλλων 23 ατόμων, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.

Ο Ευάγγελος Λαμπάκης κατά την παρουσίαση των υποψηφίων, μίλησε για τα 15 χρόνια της Παράταξής του, μια πορεία “απόλυτης εντιμότητας”, που όπως τόνισε είναι το στοιχείο εκείνο που διακατέχει και όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

“Όλα τα στελέχη εμπνέονται από τη μετριότητά μου και διαμορφώνουν τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω έρωτα με την αυτοδιοίκηση, έχω συναισθήματα, είμαι έντιμος. Άφησα μια πετυχημένη καριέρα για ένα καινούργιο έργο” σημείωσε.

“Είμαι ήρεμος και σίγουρος για τη νίκη αφού θα είμαστε και πάλι η επόμενη διοίκηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης όχι γιατί πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο μας, γιατί αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Αλλά γιατί πρέπει να προχωρήσουν οι υποδομές 120 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και τα έργα της ενέργειας 52 εκ. Ευρώ. Από τους 324 δήμους της χώρας, είμαστε πρώτοι. Ούτε 50 δήμοι μαζί, αν μαζέψουν τα έργα τους δεν συμπληρώνουν το ποσό των 175 εκ. ευρώ που τρέχουν στο δήμο της Αλεξανδρούπολης” τόνισε.

Αναφερόμενος στις αντίπαλες δημοτικές παρατάξεις, είπε πως δεν έχουν επιχειρήματα όταν του ασκούν κριτική. “Μιλάνε για την καθημερινότητα που σημαίνει καθαριότητα και πράσινο. Γιατί δε μας λένε τότε πως οι ξένοι που έρχονται στην πόλη μας λένε πως είμαστε μια πόλη στην οποία θα μπορούσαν να ζήσουν για πάντα;

Τι παραπάνω θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί για τους οικισμούς που δεν το κάναμε εμείς;” αναρωτήθηκε.

Κλείνοντας εξέφρασε για άλλη μια φορά τη σιγουριά του για την επικείμενη νίκη από την πρώτη μάλιστα Κυριακή σημειώνοντας πως “αν κάναμε και κάποια λάθη θα τα διορθώσουμε την επόμενη τετραετία” .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

 • ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
 • ΑΪΒΑΛΙ ΜΠΙΛΑΛ
 • ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
 • ΓΚΙΟΥΡΚΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
 • ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΠΑΡΗ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ
 • ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
 • ΚΑΣΠΑΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 • ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 • ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΦΟΙΒΗ:
 • ΜΑΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
 • ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 • ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΦΙΛΙΖ
 • ΜΥΤΑΚΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
 • ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ – ΣΟΥΛΤΑ ΑΡΙΣΤΕΑ
 • ΠΙΣΤΟΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 • ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
 • ΣΚΕΝΤΕΡΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
 • ΤΣΩΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΝΟΥΕΛΑ
 • ΧΡΗΣΤΟΥΗΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • ΧΩΡΙΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

www.evros24.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καταδίκη Μ. Παπαδόπουλου για τον εμπρησμό σε όχημα υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια εμπρησμού του οχήματος υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας.

Τέτοιες βίαιες ενέργειες στρέφονται εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στον δημόσιο διάλογο, ιδιαίτερα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Μαγδαληνός στο ψηφοδέλτιο της Κ.Α.Π

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Μαγδαληνός από τη Λυδία Καβάλας στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 δηλώνει τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βαγγέλη Παππά. Με πλούσια καλλιτεχνική δράση ο Νίκος Μαγδαληνός ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, σκηνογράφος, ενδυματολόγος έχει συνεργαστεί με το εθνικό θέατρο και το ΚΘΒΕ. Πιο αναλυτικά το βιογραφικό του Ν. Μαγδαληνού:

Σπούδασα στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Επέστρεψα στην Ελλάδα το 1981 και μπήκα με εισαγωγικές εξετάσεις στη σχολή του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Αποφοίτησα το
1984. Πήρα υποτροφία από τον υπουργό πολιτισμού της Γαλλίας, το 1984, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Κομέντια Ντε Λ' Άρτε στο «Θέατρο Πενήντα», επέλεξα όμως να παραμείνω στην Ελλάδα για να εργασθώ. Μετά από 27 χρόνια συνεχούς επαγγελματικής δραστηριότητας, έχω συνεργαστεί τόσο με το Εθνικό και Κρατικό θέατρο, όσο και με το ελεύθερο θέατρο.
Στην τηλεόραση έχω εργαστεί ως ηθοποιός σε πάνω από 14 σήριαλ με ΕT 1 – ET 2 – MEGA – ANTENNA. Έχω λάβει μέρος σε πάνω από 200 μεταγλωττίσεις ξένων σειρών, και συνεργάστηκα επί 12 χρόνια με την AUDIO VISUAL. Το 2005 διετέλεσα καλλιτεχνικός διευθυντής του Δήμου Ευκαρπίας Νομού Θεσσαλονίκης. Έχω διατελέσει Διευθυντής του Φεστιβάλ ανοιχτού θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ
ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Έχω άριστη γνώση του θεατρικού χώρου, τόσο στο δημιουργικό όσο και στο οργανωτικό του κομμάτι. Είμαι καταρτισμένος σε θέματα υποδομών και προβλημάτων, που αφορούν τη λειτουργία κρατικών και δημοτικών θεατρικών σκηνών, καθώς και σε ζητήματα οικονομικών και διαχείρισης. Έχω εμπειρία στη θεατρική αγορά σε θέματα προσωπικού και υπηρεσιών, σε θέματα διαφήμισης, επικοινωνίας και προώθησης θεατρικών παραστάσεων. Διαθέτω ικανότητα σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Διετέλεσα μέλος της επιτροπής του υπουργείου πολιτισμού στις εισαγωγικές και στις πτυχιακές εξετάσεις θεατρικών σπουδών.

ΘΕΑΤΡΟ

● «Χάρολντ και Μώντ» Κ.Θ.Β.Ε. με την Δέσπω Διαμαντίδου
σκηνοθεσία Ανδρέας Βουτσινά
● «Ικέτιδες» Κ.Θ.Β.Ε. σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους [Επίδαυρος] ● «Αχ αυτά τα Φαντάσματα» Εθνικό Θέατρο με τον Γιώργο
Μιχαλακόπουλο σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά
● «Εξορία» Εθνικό θέατρο με την Νέλλη Αγγελίδου σε σκηνοθεσία
Κώστα Μπάκα
● «Οιδίποδα Τύραννο» Εθνικό θέατρο με τον Νικήτα Τσακίρογλου σε
σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη[Επίδαυρος] Εναρκτήριο έργο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ
● «Η τιμή του Σούδερμαν » Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Αδαμάντιου
Κοραή
● «Πλούτο» Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Ρογκόνι [Επίδαυρος] ● «Ο Άγιος Γεώργιος σκοτώνει τον δράκο» Εθνικό θέατρο του
Κοβάσεβιτς σε μουσική του Γκόραν Μπρέγκοβιτς και σκηνοθεσία
Μπράτισλαβ Λέσιτς (νυν υπουργός πολιτισμού της Σερβίας)
● «Η Σταχτοπούτα» Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη
●«Το ημέρωμα της στρίγγλας» θίασος Βασιλάκου – Χριστοδούλου σε
σκηνοθεσία Ρικάρτο Σαλβάτ διευθυντή του φεστιβάλ Βαρκελώνης
● «Λυσιστράτη» θίασος Λάκη Λαζόπουλου σε σκηνοθεσία Ανδρέα
Βουτσινά μουσική Σταμάτη Κραουνάκη
● «Ο κύριος της κυρίας υπουργού» θίασος Κώστα Βουτσά σε
σκηνοθεσία Δημήτρη Εξαρχου
● «Μια τρελή τρελή οικογένεια» θίασος Κώστα Βουτσά σε
σκηνοθεσία Κώστα Βουτσά
● « Ατα νάτα φάτα » σπονδυλωτή επιθεώρηση πρόζα σε σκηνοθεσία
Γιώργου Κωνσταντίνου
● «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Νανάς
Νικολάου
● «Νεφέλες» Εθνικό θέατρο με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο σε
σκηνοθεσία Αδαμάντιου Κοραή[Επίδαυρος]

● «Νεφέλες» Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά[Επίδαυρος] ● «Οδυσσεβάχ» Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Ελένης Πίτα
● «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά
● «Η νύφη της Κούλουρης» Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Στέλιου Γούτη
● «Η τύχη της Μαρούλας» Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά
●«Ειρήνη» Κ.Θ.Β.Ε. με τον Θ. Καρακατσάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη
Ιορδανίδη[Επίδαυρος] ● «Σαμία» Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία ΕύηΓαβριηλίδη
● « Το δάσος της Βιέννης » Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη
● « Γλυκειά μου Ιρμα » Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη
● « Πειρασμός » Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη
● « Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας » Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Πέρη
Μιχαηλίδη
● « Επιθεωρητής » Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη
● «Πλούτος» εταιρικός Θίασος Σ.Ε.Η. σε σκηνοθεσία Κώστα
Φαρμασώνη
● «Φιάκας» Δημοτικό θέατρο Βέροιας σε σκηνοθεσία Γιάννη
Καραχισαρίδη
● « Λυσιστράτη » Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Γιάννη
Ιορδανίδη[Επίδαυρος] ● « Συρανό ντε Μπερζεράκ » Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη
● « Ερρίκος ο Δ'» Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Αντρέα Βουτσινά
● « Ο Προεστός του χωριού » Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Γιάννη
Κιουρτσίδη
● « Βασικά με λένε Θανάση » Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Νίκου
Χαραλάμπους
● « Δάφνες και πικροδάφνες » Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Γιάννη
Κιουρτσίδη
● « Αχαρνής » Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη[Επίδαυρος] ● « Λωξάντρα» Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη
● «Το μεγάλο μας τσίρκο» Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη
●«Ειρήνη» του Αριστοφάνη Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Σωτήρη
Χατζάκη[Επίδαυρος] ● «Πρόβα νυφικού» Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη
● «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» Παλλάς σε σκηνοθεσία  Πέτρου
Ζούλια
● «Πιάφ» Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια
●«Εκκλησιάζουσες» Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη
Μπέζου[Επίδαυρος] ● « Έγκλημα και Τιμωρία » Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Σωτήρη
Χατζάκη
● «Το Δέντρο» θέατρο Ελεύθερη Έκφραση σε σκηνοθεσία Γιώργου
Μανιώτη
«Αυτή η νύχτα μένει» θέατρο Δημήτρη Ροντήρη σε σκηνοθεσία Κίρκης
Καραλή
•«Το κτήμα» του Λάκη Λαζόπουλου σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου
[Θεσσαλικό Θέατρο]

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΕΣ
«Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μπόστ
«Άστρα να πάνε» Θέατρο Επίκεντρο Πάτρας

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

● «Ο χρυσός νοικοκύρης»
● «Η συμμορία της Μαίρης»
● «Ομιλείται Ελληνικά»
● «Τράστ»
● «Η σκιά του χρήματος» (δύο ετών – καθημερινό)
● «Γαλάζιο διαμάντι» (τριών ετών – καθημερινό)
● «Αλεπού και μπούφος»
● «Άγγελος κατά λάθος»
● «Νεοέλληνες»
● «Σοφία Ορθή»
● «ΤΑΜΑΜ»

Καλωσορίζουμε στο συνδυασμό μας τον Νίκο Μαγδαληνό και ευχόμαστε καλό
αγώνα και καλή επιτυχία.

ΚΑΠ – ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά σε κουζίνα κατοικίας στα Σφαγεία Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Περιστατικό Πυρκαγιάς αντιμετώπισε το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου η Π.Υ Καβάλας σε κατοικία στα Σφαγεία Καβάλας. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε τόσο από τους άντρες της Π.Υ Καβάλας άμεσα όσο και από τους ιδιοκτήτες της οικίας με την χρήση πυροσβεστήρα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: