Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

”Εμφύλιος” στην Εθνική

«Δεν μπορούν τα παλληκάρια ή τελικά δεν μπορεί το ίδιο το παλληκάρι;». Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που πλανάται πάνω από τα αποδυτήρια της Εθνικής από το βράδυ του Σαββάτου. Όποια και να είναι η απάντηση, η συνεργασία του Άγγελου Αναστασιάδη με τους Έλληνες διεθνείς φαίνεται να έχει φτάσει σε τέλμα και το χάσμα ανάμεσα στα δύο… στρατόπεδα μετά και τις τελευταίες δηλώσεις φαντάζει αγεφύρωτο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος είναι γνωστός για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, «έχασε» τα αποδυτήρια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και ήρθε σε κόντρα με τη «σημαία» της ομάδας, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

«Αν θέλουμε ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο, θα πρέπει να υπάρχουν εξελίξεις. Δεν είναι εικόνα αυτή που έχουμε. Αν ο Παπασταθόπουλος είναι το πρόβλημα, ας μείνει εκτός Εθνικής» δήλωσε στην κάμερα ο Σωκράτης, ο οποίος μάλιστα μαζί με τον Κώστα Μανωλά μίλησε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, επισημαίνοντας ότι προτίθενται να σταματήσουν να αγωνίζονται με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εάν δεν υπάρξουν άμεσες εξελίξεις και δεν αλλάξει η κατάσταση.

Οι επιλογές του Αναστασιάδη στις κλήσεις, ο καταρτισμός της ενδεκάδας τόσο στο ματς με την Ιταλία όσο και στο παιχνίδι με την Αρμενία, ακόμα και οι αλλαγές του ομοσπονδιακού δεν βοήθησαν τις προσπάθειες των παικτών στο γήπεδο και έπεισαν και τον τελευταίο διεθνή για τη διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στο… παλιό ποδόσφαιρο που εκπροσωπεί και με το οποίο καταξιώθηκε ο κόουτς και στη nouvelle vague των Ελλήνων παικτών, που πλέον έχουν πολλές παραστάσεις από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Αναστασιάδης κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μίχαελ Σκίμπε μετά την κακή εικόνα της Εθνικής στο Euro και μονιμοποιήθηκε, ωστόσο δεν κατάφερε να επιβάλει τη φιλοσοφία του και να εμπνεύσει, βάζοντας σε πολλές περιπτώσεις τους παίκτες να αγωνίζονται σε άλλες θέσεις από τις φυσικές τους.

«Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε στα τελικά. Το είπα, βλέποντας εμάς και τις άλλες ομάδες. Πιστεύω πως μπορούμε. Εάν ο κύριος Παπασταθόπουλος δεν το πιστεύει, δεν μπορεί να είναι εδώ. Όποιος έχει αυτήν την άποψη δεν μπορεί να είναι εδώ» απάντησε ο Αναστασιάδης στον Παπασταθόπουλο.

Πλέον, η Εθνική είναι καζάνι που βράζει και το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Το… τρένο για το Euro 2020 φαίνεται να έχει χαθεί, ενώ τα επόμενα δύο ματς της Ελλάδας είναι τον Σεπτέμβριο.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα και δεν έχει πάρει θέση για το θέμα που καίει. Καλείται επί της ουσίας να επιλέξει αν θα στηρίξει τον Άγγελο Αναστασιάδη, που αποτελεί επιλογή του, ή αν θα δικαιώσει τους διεθνείς -με μπροστάρηδες τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά-, οι οποίοι βλέπουν πως το τιμόνι είναι εκτός ελέγχου και χρειάζεται να δοθεί στα χέρια ενός τεχνικού ανάλογου βεληνεκούς και κύρους με όσα έχουν πετύχει οι δυο τους σε συλλογικό επίπεδο.

Μάλιστα, δεν είναι μόνο οι σταρ των Άρσεναλ και Ρόμα που κατάλαβαν πως δεν ταιριάζουν τα… χνότα τους με τον Αναστασιάδη, αλλά και πολλοί άλλοι παίκτες της Εθνικής που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, όπως οι Βλαχοδήμος, Σιόβας, Σάμαρης, Ζέκα. Το ίδιο ισχύει και για τους πρωταγωνιστές εντός των τειχών, όπως ο Φορτούνης, ο Κουρμπέλης, ο Μάνταλος, ο Μπακασέτας και ο Πέλκας, οι οποίοι μοιάζουν… σκάλες κάτω σε σχέση με την παρουσία τους με τα χρώματα των συλλόγων.  

«Χρειάζεται προπονητής για να κερδίσουμε την Αρμενία;» θα ρωτήσει κάποιος. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και κύλησε για περισσότερα από ενενήντα λεπτά το βράδυ της Τρίτης στους δέκτες μας.

Η δημόσια συγγνώμη του Βακάλη

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Βακάλης τοποθετήθηκε δημοσίως για το θέμα του Άγγελου Αναστασιάδη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook και ίσως η τοποθέτησή του να αποτελέσει και μήνυμα εν όψει της συνέχειας. Ο δεύτερος τη τάξει στην ομοσπονδία ζήτησε συγγνώμη που στήριξε την επιλογή Αναστασιάδη και παραδέχθηκε ότι «δεν μπορεί να έχουν όλοι οι υπόλοιποι άδικο και εγώ όχι»!

Αναλυτικά η ανάρτηση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Νίκου Βακάλη:

«Ο εγωισμός είναι ένα κακό χαρακτηριστικό του εαυτού μας και πρέπει να το καταπιέζουμε. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με το κοινό καλό, πόσω μάλλον όταν αφορά εθνική ομάδα. Και όταν δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένας Έλληνας (κυριολεκτικά), που να στηρίζει τη λογική σου, τότε κάτι δεν πάει καλά (δεν ψιχαλίζει) και η αξιοπρέπεια πρέπει να υπερισχύσει του εγωισμού.

»Σε ό,τι με αφορά, ζητώ συγγνώμη για το μερίδιο ευθύνης μου. Πίστευα μέχρι και πριν τα 2 παιχνίδια ότι είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να αναστήσει την ομάδα σ’ αυτήν τη χρονική περίοδο. Αλλά δεν μπορεί να έχουν όλοι οι υπόλοιποι άδικο κι εγώ όχι. Και κρινόμαστε όλοι από το αποτέλεσμα».  

Πριν από το ματς με τους Ιταλούς ο Άγγελος Αναστασιάδης δήλωσε πως θέλει να κάνει την Εθνική να θυμίζει την ομάδα του 2004 που έγραψε το έπος στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ωστόσο τέσσερις ημέρες μετά η Ελλάδα θύμισε την εποχή Ρανιέρι που έχανε από κάθε αντίπαλο. Οι μέρες του 2004 ίσως να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον, το στοίχημα της Εθνικής όμως είναι να ξυπνήσει και πάλι τους Έλληνες φιλάθλους και να τους φέρει στο γήπεδο για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της χώρας μας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αναμονή για την επίλυση σειράς προβλημάτων οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου

Tα προβλήματα του αγροτικού τομέα συνεχίζονται σε όλη την χώρα όπως και στην Π.Ε Καβάλας, με τους αγρότες του Δήμου Παγγαίου ακόμα να βρίσκονται σε αναμονή για την επίλυση παλαιότερων προβλημάτων αλλά και αποζημιώσεων για τα προβλήματα αυτά. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρ. του αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου, κ. Γρηγόρη Γρουζίδη οι οαγροτικοί σύλλογοι έχουν κάνει αρκετές ενέργειες για να βρούν λύση στα ζητήματ τους και μάλιστα πριν απο λίγες ημέρες οι ίδιοι έφτασαν μέχρι και το Υπουργείο.

Την ίδια ώρα εκτός απο την αναμονή για τα κονδύλια οι αγρότες τον μήνα Απρίλιο αναμένουν να λάβουν και κάποιες βοηθητικές επιδοτήσεις.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συναυλία της χορωδίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Η.Π.Α. και του Μουσικού Σχολείου Καβάλας

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η συναυλία της χορωδίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Νέα Υόρκη) West Point Glee Club και ενός τμήματος του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, που διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου 2024 ο Δήμος Καβάλας!
Η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης γέμισε από νωρίς, καθώς δεκάδες Καβαλιώτες και φίλοι της μουσικής από γειτονικές περιοχές, έσπευσαν για να απολαύσουν ένα ποικίλο και ψυχαγωγικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών.
https://youtu.be/_HoZ_vpLdww

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Θάσο

Με την καθιερωμένη Ιερά θεία δοξολογία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού για την 25η Μαρτίου στο νησί της Θασου. Η ιερά θεία δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Λιμένα της Θασου ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Ενώ όπως πάντα οι τιμητικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την μαθητική και πολιτιστική παρέλαση. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν στις τιμητικές εκδηλώσεις έδωσαν εκατοντάδες πολίτες αλλά και φορείς της Π.Ε Καβάλας, μεταξύ αυτών ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Χριστόδουλος Τοψιδης και ο Δήμαρχος Θασου, κ. Λευτέρης Κυριακιδης.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en