Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Ελευθέριος Κυριακίδης: Απαντά για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Λιμένα Θάσου

Αναφορικά με την πρόσφατη ερώτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Λιμένα Θάσου, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Εφόσον έχει επιλεγεί συνειδητά από την συγκεκριμένη παράταξη η δημοσιοποίηση ερωτήσεων για μελλοντικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, γνωρίζουμε προς τους πολίτες της Θάσου τα
κάτωθι:

Ουδεμία ολοκληρωμένη μελέτη εκπονήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Λιμένα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, διά των εκπροσώπων της στο Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου, ενώ θέτει την συγκεκριμένη ερώτηση παράλληλα γνωρίζει ότι η μόνη προσπάθεια για την σύνταξη ολοκληρωμένων μελετών για Βρεφονηπιακό και
Παιδικό Σταθμό στο Λιμένα Θάσου έχει δρομολογηθεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή, διά της συνάψεως σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε για την εκπόνησή τους.

Οφείλουν να γνωρίζουν, εφόσον ενδιαφέρονται πραγματικά, ότι με την υπ. αριθμ. 39/28-02-2023 (ΑΔΑ: 9ΚΒΕΩΡΔ-8Υ0) Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, την οποία και ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου με την παρατήρηση μάλιστα να ενταχθούν στη προγραμματική σύμβαση και οι παιδικοί σταθμοί Λιμεναρίων και Πρίνου, ότι εγκρίθηκε το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Θάσου και της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε για την εκπόνηση των μελετών που αφορούν τα έργα:

  • ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ
  • ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ

Παρά ταύτα, για λόγους που αγνοούμε, συνεχίζουν να ρωτούν σε χρονικό διάστημα μόλις 2 μηνών αν η παρούσα Διοίκηση του Δήμου Θάσου θα προχωρήσει στην εκπόνηση νέας μελέτης και αν έχει βάλει χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης και
υλοποίησης για το εν λόγω έργο.

Δεν είναι δυνατόν ως Διοίκηση του Δήμου να γνωρίζουμε αν το ξέχασαν… ή αν στην προσπάθειά τους να επιδείξουν προεκλογικά το ενδιαφέρον τους, ρωτούν και θέτουν δημόσια ερωτήσεις για ζητήματα και προβλήματα, για τα οποία μάλιστα ήδη γνωρίζουν τις απαντήσεις ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, με διαρκή παρουσία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως Διοίκηση του Δήμου Θάσου, που εργάζεται καθημερινά και στην πράξη, δεν θα επιτρέψουμε την παραπληροφόρηση και τη διάδοση της αναλήθειας.

Ως Διοίκηση του Δήμου Θάσου θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες της Θάσου για την αλήθεια, ώστε να μπορούν να κρίνουν».

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Ομόφωνα αθώος ο κατηγορούμενος για τις φωτιές στη Θάσο το 2022

Oμόφωνα αθώο έκρινε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριος Δράμας τον 65χρονο κάτοικο Θάσου, ο οποίος τον Αύγουστο του 2022 είχε συλληφθεί από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, ως «υπεύθυνος» για δύο πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί στο νησί λίγες μέρες πριν.

Ανακριτής και Εισαγγελέας είχαν ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση στον 65χρονο (διαβάστε σχετικά εδώ) αφού προηγουμένως είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Αυτόφωρο σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ «για παράνομη κατοχή εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων».

Τελικά ο 65χρονος κρίθηκε ομόφωνα αθώος.

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Τη Θάσο θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας κ. Ο Μπάμπης Δράκος επιβεβαίωσε μιλώντας στην Πρωινή, τις πληροφορίες για την προεκλογική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Συμφώνησε ότι βασικά θα ήταν επίσκεψη στη Θάσο και την ίδια μέρα ομιλία του στην πόλη της Δράμας. Αν και οι πληροφορίες εμπλέκονται στην επίσκεψη και την Καβάλα, όλα δείχνουν ότι αυτό δεν θα συμβεί. 

Σύμφωνα με τον κ. Δράκο την τελευταία προ των εκλογών εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η Καβάλα κλιμάκιο πρώην Υπουργών. 

Γνωρίζει ότι σε αυτό θα μετέχει ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Μάλλον με έναν ακόμη Υπουργό, το όνομα του οποίου ακόμη δεν είναι γνωστό. 

Ο κ. Δράκος για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου προβλέπει ακόμη καλύτερο ποσοστό της ΝΔ (πανελλαδικά) και σίγουρη αυτοδυναμία. «Απλώς δεν ξέρουμε με ποιον ακριβώς αριθμό βουλευτών», είπε. Πιθανότερη μέρα επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη είναι η προσεχής ημέρα Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου για το ΕΠΑΛ Καλλιράχης

Σχετικά με την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων εξέδωσε Δελτίο Τύπου η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου και συγκεκριμένα  σχετικά με το ΕΠΑΛ Καλλιράχης και την κατάσταση που επικρατεί. 

 

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

 

ΘΕΜΑ : ΕΠΑΛ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

Η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων είναι διαχρονική από όλες τις κυβερνήσεις. Η αδιαμαρτύρητη αποδοχή εκ μέρους της τοπικής διοίκησης της ευθύνης για τις κτηριακές ανάγκες των σχολείων έχουν φέρει σε σοβαρό αδιέξοδο και τα σχολεία της Θάσου, όπου η πλειοψηφία τους στεγάζεται σε υπέργηρα κτήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΕΠΑΛ της Καλλιράχης, όπου στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό της σκάλας, με την προσθήκη δύο κοντέινερ.

Στο σχολείο φοιτούν 44 παιδιά, ενώ άλλα 28 με 29 πηγαίνουν στο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, διότι δεν υπάρχουν οι τομείς και οι κατευθύνσεις για να καλύψουν τις επαγγελματικές ανάγκες των μαθητών. Αυτήν την στιγμή λειτουργεί μόνο η κατεύθυνση οικονομίας και διοίκησης ενώ θα μπορούσε να λειτουργεί και ο τομέας Γεωπονίας. Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από 11 καθηγητές από τους οποίους οι δύο απασχολούνται εξολοκλήρου στο ΕΠΑΛ ενώ οι 9 είναι αναπληρωτές. Παρά τις δυσκολίες, τα ποσοστά επιτυχίας είναι αξιοζήλευτα.

Ζητάμε από την Δημοτική αρχή
1) Να διαμορφωθούν τα ταβάνια σε χαμηλότερο ύψος στο κτίριο του πρώην
Δημοτικού, καθώς ο αντίλαλος δεν βοηθάει καθόλου την διδασκαλία και καθιστά
δύσκολη την θέρμανση του κτιρίου κατά τους χειμερινούς μήνες.
2) Να αλλάξουν όλα τα Νότια κουφώματα, καθώς λόγω παλαιότητας δεν μονώνουν
τους χώρους του σχολείου.
3) Να αλλαχτεί η κεντρική πόρτα του κτιρίου για την ασφάλεια του κτηρίου.
4) Να συντηρηθεί η περίφραξη από τη μεριά του περιφερειακού δρόμου.
5) Να κατασκευαστεί πάγκος για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
6) Να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας κυλικείου.
7) Και το κυριότερο και ουσιαστικότερο, να προχωρήσει σε επέκταση των
δυνατοτήτων του σχολείου σε τομείς και κατευθύνσεις, με παρέμβαση στην
κυβέρνηση και υπουργείο για καινούργιες αίθουσες και εργαστήρια.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Νίκος Χρυσάφης
Χαρίκλεια Κυριατζίδου

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: