Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή Δυνατά: “Εξαφανίστηκαν” 6 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Κομοτηνής

Η Παράταξη “Κομοτηνή Δυνατά” ανακοινώνει τους ισολογισμούς του Δήμου Κομοτηνής

“Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κληθήκαμε να ψηφίσουμε τους ισολογισμούς του Δήμου Κομοτηνής για τα έτη 2021 & 2022.

Η Διοίκηση Πετρίδη παρέδωσε στη Διοίκηση Γκαράνη 8.222.050,78 €.

Η νέα δημοτική αρχή από το 2019 είχε δύο επιλογές για την άσκηση της οικονομικής-αναπτυξιακής πολιτικής της:

  1. Δεν επενδύουμε τα διαθέσιμα υπέρ της ποιότητας ζωής των δημοτών και ασκούμε μια εισπρακτική πολιτική για να μαζεύουμε αναξιοποίητα χρήματα.
  2. Επενδύουμε τα διαθέσιμα χρήματα του Δήμου νοικοκυρεμένα με σχεδιασμό και σοβαρότητα, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών (σε κοινωνικές δομές, σε σχολεία, χώρους πρασίνου, δρόμους κ.α.)

Ωστόσο, ο κ. Γκαράνης και οι συνεργάτες του επέλεξαν μια διαφορετική πορεία και κατάφεραν το ακατόρθωτο!

Μετά από τρία χρόνια Διοίκησης εξαφανίστηκαν 6.028.803,05 ευρώ, χωρίς κανένα όφελος για τον Δήμο και τους κατοίκους του, αφήνοντας στα ταμεία μόλις 2.193.247,73 € !!!!!

Οικόπεδο για σχολείο δεν αγόρασαν..

Σε αγορά εξοπλισμού και σημαντικών προμηθειών δεν προέβησαν.

Κοινόχρηστους χώρους δεν δημιούργησαν και ούτε βελτίωσαν.

Ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων δεν έκαναν.

Κοινωνικές δομές δεν αναβάθμισαν, ούτε καν  ενίσχυσαν τις υπάρχουσες.

Παιδικές χαρές δεν κατασκεύασαν.

Δημοτικά ακίνητα δεν φρόντισαν, αντίθετα τα εγκατέλειψαν να καταστρέφονται.

Στους οικισμούς δεν επένδυσαν σχεδόν τίποτα!

Που πήγαν τα 6 εκατομμύρια κ. Γκαράνη; Πως εξαφανίσατε 6 εκατομμύρια ευρώ; Με μαγικό ραβδάκι;

Σας προκαλούμε να δείξετε στους Δημότες ένα σοβαρό έργο που πραγματοποιήσατε γι’ αυτή την κοινωνία την οποία σας εμπιστεύτηκαν  να υπηρετείτε.

Τάζετε προϋπολογισμούς δεκάδων εκατομμυρίων, παρουσιάζετε μακέτες έργων και έργο δεν έχετε καταφέρει να ολοκληρώσετε !

Η περιουσία του Δήμου ρημάζει, καταστρέφεται και εσείς είστε απλά θεατής.

Ο τουρισμός πάει από το κακό στο χειρότερο.

Πριν από λίγες μέρες νεαροί μπήκαν και λήστεψαν το δημαρχείο γιατί δεν υπήρχε ούτε καν φύλαξη, κάμερα ασφαλείας και συναγερμός, και τώρα ενημερωθήκαμε ότι πέφτουν τα μάρμαρα.

Άραγε στις 31/12/2023 που θα αποχωρήσετε, θα βρούμε δημαρχείο;

Ο Δήμαρχος πάλι επικαλείται τον COVID και την ενεργειακή κρίση.

Όπως, όμως, παραδέχτηκε ο κ. Πολιτειάδης, οι κρίσεις κόστισαν στον Δήμο Κομοτηνής 3 εκατομμύρια ευρώ. Απέκρυψαν όμως ότι επιχορηγήθηκαν με επιπλέον χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των κρίσεων με 1.650.000 ευρώ περίπου, και δεν υπολογίζουν τα μειωμένα έξοδα λόγω covid,όπως εκδηλώσεις και άλλα που κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η δημοτική αρχή άδειασε τα ταμεία και η πόλη και τα χωριά είναι σε χειρότερη κατάσταση από ποτέ”.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Eπίσκεψη Ερντογάν : Πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις ανάμεσα στα ζητήματα που θα συζητηθούν

Μερικές ώρες απομένουν για την άφιξη του Προέδρου της Τουρκίας , Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , στην Αθήνα . Η πρωτεύουσα θα είναι <<αστακός >> για λόγους ασφάλειας , καθώς θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , περίπου 3500 αστυνομικοί στους δρόμους και απαγόρευση διαδηλώσεων την Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου .

Μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν , έρχονται στη χώρα μας και τα βασικά στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης . Πέραν της συνάντησης των δύο Υπουργών Άμυνας , Νίκου Δένδια και Γιασάρ Γκιουλέρ , έχουν προγραμματισθεί κι άλλες συνομιλίες μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων .

Συγκεκριμένα , το μεταναστευτικό και άλλα θέματα ασφαλείας θα τεθούν στο <<τραπέζι >> των συζητήσεων ανάμεσα στους αρμόδιους Υπουργούς των δύο κρατών .

Αναλυτικά , ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Γιάννης Οικονόμου ,ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου , Δημήτρης Καιρίδης , πρόκειται να συναντήσουν τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας , Σουλειμάν Σοιλού .  Kάθε πρόσωπο θα μπορεί να έχει έναν άνθρωπο συνοδεία .

Ανάμεσα στα ζητήματα που θα συζητηθούν , είναι η προσοχή από αμφότερες τις πλευρές για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και η συνεργασία για τη σύλληψη υπόπτων κουρδικής καταγωγής στην Ελλάδα. 

Ακόμη , θα υπάρξει αναφορά για τη διάθεση των δύο κρατών να συνεργασθούν με αφορμή το έγκλημα στη Λούτσα ,αλλά και για το <<χτύπημα >> των διακινητών μεταναστών σε Έβρο και Αιγαίο . Στο πλαίσιο αυτού , θα εξετασθεί η προοπτική να υπάρχει απευθείας συνομιλία των επικεφαλής των Λιμενικών Υπηρεσιών των δύο χωρών . 

Γιάννης Γ

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στο φως κύκλωμα που παράνομα αναμετέδιδε συνδρομητικά κανάλια

Στα «δίχτυα» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πιάστηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, χωρίς την έγκριση του φορέα που κατέχει την άδεια παροχής σε όλη την επικράτεια.

Για την αποδόμησή της πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου αστυνομική επιχείρηση ταυτόχρονα, σε περιοχές της Αττικής, της Ηλείας, της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και της Κρήτης, κατά την οποία συνελήφθησαν 9 βασικά μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται άλλα 3 μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται και τα αρχηγικά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για – κατά περίπτωση – συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση,  πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών περί πνευματικής ιδιοκτησίας, προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών και περί όπλων.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρώτο χωράφι στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ που ποτίζεται χωρίς κανένα κόστος

Στον κάμπο του Νέστου και πιο συγκεριμένα στο Χρυσοχώρι του Δήμου Νέστου, βρίσκεται το πρώτο χωράφι που πλέον ποτίζεται χωρίς κανένα κόστος.

Συμφωνά με τον κ. Λεωνίδα Γεωργόπουλο, ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και ιδιοκτήτης της εταιρείας ENFOS, στο συγκεκριμένο χωράφι έχει εγκαταστηθεί μια ηλιακή αντλία η οποία ποτίζει όλο το χρόνο δωρέαν 6 στρέμματα, χρισημοποιώντας μόνο ηλιακή ενέργεια.

Το πρώτο χωράφι στο οποίο τοποθετήθηκε η εν λόγω αντλία, είναι χωράφι με ακτινίδια αλλά σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, ο μηχανισμός αυτός μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε παραγωγή ακόμα και σε πισίνες.

Ενω συμαντικό είναι το γεγονός οτι ο συγκεκριμένος μηχανισμός έκανε την πρεμιέρα του απο το συγκεκριμένο χωράφι, το οποίο είναι και το πρώτο στην Ελλάδα που ποτίζεται χωρίς κανένα κόστος και όπως δηλώνει ο κ. Γεωργόπουλος μετά την ανακοίνωση της προτότυπης αυτής ιδέας για τα Ελλήνικά δεδομένα, ο ίδιος δέχεται τηλεφωνήματα αλλά και παραγγελείες απο όλη την Ελλάδα.

Εξίσου σημαντική είναι και το πόσο απλή είναι η λειτουργία για τον μηχανισμό αυτό,  το οποίο με απλές κινήσης το ενεργοποιείς και ποτίζει στα στρέμματα χωρις να χρείαζεται, ουτε την παρουσία του παραγωγού. Μαλίστα συύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο ο παραγωγός μπορεί να συνδέσει τον μηχανισμό με το κίνητο του με blurtooth και να το διαχείριζεται ηλεκτρόνικα και να ρυθμίσει ο ίδιος πότε και για πόσο θέλει να ποτιστεί η παραγωγή του.

Ενώ τελός αξίζει να σημειωθεί οτι το μοναδικό κόστος που θα πληρώσει ο παραγωγός είναι μονό η τοποθέτηση του συστήματος και απο εκεί και πέρα τα κόστη του ποτίσματος είναι μηδενικά.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: