Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ | Σοφιανίδου Ελένη Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς μου είναι από τον Κεχρόκαμπο Καβάλας, με καταγωγή από την Τραπεζούντα του Πόντου.

 

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤ.Ε.Ι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη «Διοικητική Επιστήμη και τα Πληροφοριακά Συστήματα» με διπλωματική εργασία για τη Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα.

Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με βαθμό Φοροτεχνικού Α’ και εργάζομαι στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας ως προϊσταμένη Οικονομικών Λειτουργιών της Οικονομικής – Διοικητικής Υπηρεσίας.

Διατέλεσα Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (1999-2002), Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (2004-2005) και μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (2010-2015).

Την περίοδο 2002-2006 εκλέχτηκα 1η Δημοτική Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Ορεινού και για την ίδια τετραετία άσκησα τα καθήκοντα της Προέδρου του Δ.Σ της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Ορεινού, αξιοποιώντας προγράμματα της Περιφέρειας προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.

Το 2006 υπήρξα υποψήφια Δήμαρχος Ορεινού ιδρύοντας τον συνδυασμό «Δυναμική Πορεία» και το 2010 πέτυχα την 3η θέση ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού «Πορεία με Όραμα» στον «Καλλικρατικό» πλέον Δήμο Νέστου.

 

Εθελοντικές και κοινωνικές δραστηριότητες:

Οικονομική υπεύθυνη του Δ.Σ. του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος» για νέους και νέες της Παιδόπολης Καβάλας

Οικονομική υπεύθυνη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι του Νοσοκομείου Καβάλας»

Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Καβάλας

Γενική Γραμματέας της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας

Μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΠΝΟΗ για την οικογένεια και το παιδί»

Μέλος αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Μέλος του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος και συντονίστρια του τομέα Νέστου

Μέλος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου

Είμαι μητέρα δύο αγοριών, του Σάββα Μαρκιανίδη (στελέχους του Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος») και του Στάθη Μαρκιανίδη (μεταπτυχιακού φοιτητή στο Α.Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης).

Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει για εμένα να κοιτάς τον εαυτό σου μέσα από τον γείτονα, τον συνδημότη. Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση όλων, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως η συμμετοχή μου στις εκλογές της 26ης Μαΐου με το συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας» και επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο έχει ένα και μόνο στόχο: τον συνάνθρωπο και την ποιότητα της καθημερινής του ζωής, με τα μάτια στο μέλλον και την ποιοτική ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ένα ασθενοφόρο τοκαλοκαίρι το νησί της Θασού

Στο  ίδιο έργο θεατές, οι  κάτοικοι του νησιού της Θάσου, με το καλοκαίρι να είναι μόλις μια ανάσα μακριά, όμως το νησί μένει με μόλις ένα ασθενοφόρο παρόλο που που το νησί κατα την διάρκεια του καλοκαιρίου γεμίζει απο επισκέπτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη, το προβλήμα αυτό υπάρχει χρόνια τόσο στο νησί τηε θάσου όσο και στην χερσαία ζώνη, με τους ίδιους να ζητούν αμέση στελεχωση του ΕΚΑΒ, με νέες προσλήψεις.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας | Μειώσεις στα πρόστιμα – Πότε έρχονται τα τέλη με τον μήνα

Μειώσεις στα πρόστιμα από το 2025 φέρνει το Υπουργείο Οικονομικών για όσους καταβάλλουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας τους.

Στα σχέδια του Υπουργείου είναι τα πρόστιμα από την επόμενη χρονιά να υπολογίζονται κλιμακωτά και όχι ισόποσα με τα τέλη κυκλοφορίας από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης που ισχύει έως σήμερα. Ως εκ τούτου, σημαίνει πως όσο νωρίτερα γίνει η εκπρόθεσμη πληρωμή, τόσο μικρότερο θα είναι και το πρόστιμο.

Επιπλέον, το νέο πλαίσιο καθορισμού των τελών κυκλοφορίας θα λαμβάνει υπόψη πολλούς περισσότερους παράγοντες όπως είναι περιβαλλοντικά κριτήρια αλλά και το πλαίσιο κοστολόγησης των οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων, καθώς και των EV, των υβριδικών κλπ.

Από τον Μάιο τα τέλη με τον μήνα

Πριν όμως από τις αλλαγές του 2025, εντός του Μαΐου αλλάζουν και η μορφή των τελών καθώς και το τι γίνεται με το καθεστώς ακινησίας των οχημάτων. Έτσι, 150.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που τα είχαν θέσει σε ακινησία θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν πληρώνοντας μειωμένα τέλη.

Εάν κάποιος επανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για έναν μήνα θα πληρώσει το αντίστοιχο ποσό που αντιστοιχεί σε ένα μήνα, το ίδιο και για δύο μήνες και ούτω καθεξής.

Ωστόσο, το όχημα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο προτού μπει σε ακινησία, και η ΑΑΔΕ θα μπορεί να εντοπίζει μέσω ηλεκτρονικών εργαλείων και σύνδεσης με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών εάν υπάρχει ενεργό ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρχαιολογικά είναι τα θέματα που παρατείνουν τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα την κοινωνία της Καβάλας και ιδίως τα καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο που εξελίσσονται στο σημείο.

Όπως μας δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Αλέξης Γούλας, υπάρχει θέμα με την αρχαιολογία καθότι βρέθηκαν στο σημείο πολλά αρχαία με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να αργούν.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en